דיווח ערבי: המחליף לרמטכ"ל חיזבאללה שחוסל - מוחמד חיידר
לאחר שישראל חיסלה את המפקד הצבאי הבכיר בארגון הטרור, נטען כי במקומו ימונה חיידר, שכיהן בעבר כחבר פרלמנט מטעם חיזבאללה ובכיר במועצה הצבאית. בלבנון עדיין לא נרגעו מהחיסול, טוענים לפילוג בארגון הטרור ביחס לישראל, מודים שהוא עדיין חשוף למודיעין הישראלי ובטוחים שאיראן היא המחליטה הבלעדית, מה שמעורר לא מעט חששות

מוחמד חיידר הוא המועמד המוביל לתפקיד רמטכ"ל חיזבאללה במקומו של עלי טבטבאי שחוסל בתקיפה הישראלית בביירות. כך אמרו מוקדם יותר (שלישי) מי שהוגדרו כמקורות יודעי דבר לערוצים "אל-ערביה" ו"אל-חדת'" הסעודיים. על פי הדיווח הערבי, חיידר סומן כמוביל "בשל ניסיונו הצבאי הנרחב בעבודת שטח".
לדבריהם, חיידר השתתף בניהול המבצעים בדרום לבנון והוא חבר קבוע ב"מועצת הג'יהאד" הצבאית של הארגון. הוא שרד כמה ניסיונות חיסול, האחרון שבהם התרחש במהלך המלחמה האחרונה. בין 2005 ל-2009 כיהן כחבר פרלמנט מטעם סיעת חיזבאללה.
אחרי שישראל חיסלה בשנתיים האחרונות את מרבית ההנהגה הצבאית של חיזבאללה, גם בדיווח הערבי ציינו שהאפשרויות למינוי מפקד צבאי בכיר חדש מצטמצמות לרשימה קצרה במיוחד. מבין אלו ששרדו במועצה הצבאית נמנה מלבד חיידר גם טלאל חמיה, שפיקד על יחידה 910 של חיזבאללה שאחראית על פיגועים בחו"ל. בדיווח ציינו כי המועצה הצבאית של חיזבאללה כפופה למועצת השורא ופועלת בתיאום הדוק עם האיראנים ובפרט עם משמרות המהפכה.

"חיזבאללה מחובר אורגנית למשמרות המהפכה, ולכן מינוי המחליפים מגיע ישירות מהם - או מבין אנשיהם או מתוך חיזבאללה", אמר לערוצים הסעודיים מומחה צבאי, קצין לשעבר בצבא לבנון שדרגתו מקבילה לתת-אלוף, בשם פאדי דאוד.
"יש פיצול בארגון, רק ח'אמנאי מחליט"
לדברי המומחה הצבאי הלבנוני: "קיים פיצול בתוך הארגון (חיזבאללה) בין אלה התומכים בעימות מול ישראל לבין אלה שמבינים את גודל האבדות", כשההקשר הוא החיסול הנוכחי שמצטרף לחיסול רוב ההנהגה, אך לדבריו "ההחלטה להגיב נתונה רק בידי המנהיג העליון של איראן".
לאחרונה, טענו גורמים שונים בחיזבאללה שהארגון הפיק לקחים מהחדירה המודיעינית הישראלית שאפשרה בין השאר את "מתקפת הביפרים" ואת חיסול מרבית ההנהגה הצבאית של הארגון, ברצף תקיפות על התכנסויות שלהם לפני כשנה.

נטען כי ישראל לא מכירה את ההנהגה הנוכחית של הארגון ואחד הדיווחים אף דיבר על ניתוחים קוסמטיים שעברו בכירים, בפיקוח אנשי משמרות המהפכה, כדי להקשות על ישראל לזהות אותם.
"חיזבאללה עדיין חשוף, איראן תסחור בו במו"מ"
על הרקע הזה, בדיווח הסעודי צוטט הבוקר עלי אל-אמין, עורך אתר "אל-ג'נוביה" הלבנוני, שטען כי "החיסול המדויק של טבטבאי הוכיח שחיזבאללה עדיין חשוף מבחינה ביטחונית, מה ששלל ממנו את יתרון החשאיות שבו התגאה במשך שנים". עוד טען כי "התקיפה עומדת בניגוד לדבריו של מזכ"ל חיזבאללה על שיקום יכולות הארגון, שכן הפעולה חשפה שהמועצה הצבאית וההנהגה פגיעות לישראל".
העיתונאי הלבנוני הוסיף שבחיזבאללה "יש בוודאי מחליפים לכל מי שחוסל, אך רוב בני הדור הוותיק כבר מחוץ למשוואה - בין אם בשל חיסול ובין אם בשל סיבות אחרות", ואף אמר על התומכת הגדולה של ארגון הטרור ש"חיזבאללה כפוף להחלטות איראן, שעשויה לסחור בתשתית הצבאית החשאית של הארגון בשולחן המו"מ האמריקני-איראני".