אורי מגידיש מדברת: "ניכר שחיכתה לרגע שבו תתיישב ותספר את סיפור החילוץ"
היא הייתה החטופה הראשונה שחולצה במבצע צבאי, כשלושה שבועות לאחר 7 באוקטובר. על מבצע החילוץ אסור היה לדבר, עד עכשיו, וכעת אורי מגידיש מספרת לראשונה ב"עובדה" מה באמת קרה שם באותו הלילה. בריאיון התייחסה העיתונאית ומגישת התוכנית, אילנה דיין, לעדות הדרמטית: "כשרואים את קטעי הווידאו ושומעים את ההקלטות מבינים כמה שזה היה מבצע חילוץ פנטסטי"

ב-30 באוקטובר 2023 חילץ צה"ל את אורי מגידיש, תצפיתנית בגבול עזה שנחטפה בפשיטת חמאס על יישובי מערב הנגב ב-7 באוקטובר. בזמנו נמסר מהצבא כי מגידיש, ששירתה בבסיס נחל עוז, שוחררה במהלך פעולה קרקעית בשטח הרצועה, וכי במהלך החילוץ לא נפגעו כוחות צה"ל.
הערב (רביעי) מגידיש מספרת לראשונה מה באמת קרה באותו לילה וחושפת פרטים על המבצע שאסור היה לדבר עליו ("עובדה" מסיימת עונה, אחרי החדשות, ערוץ 12). בשיחה עם ניב רסקין ב"חדשות הבוקר" התייחסה העיתונאית ומגישת "עובדה", אילנה דיין, לריאיון המיוחד. "אורי מדברת על הכל, ניכר שהיא חיכתה לרגע הזה שבו תתיישב ותספר את סיפור החילוץ", אמרה.
"זה משהו שהיא אצרה בתוכה כמו סוד גדול, אסור היה לדבר על זה. היא לא רצתה לדבר ולא סיפרה גם לחלק מהאנשים שהכי קרובים אליה. עכשיו היא מספרת בעדות בגוף ראשון של חיילת צעירה שחזרה ממקום שממנו אחרים לא חזרו", המשיכה דיין. "אורי היא החטופה הראשונה שחולצה. כשרואים את קטעי הווידאו ושומעים את הקלטות הקשר מבינים כמה מבצע החילוץ היה פנטסטי ומבינים שיש 58 חטופים שאי אפשר יהיה לחלץ אותם ככה".
עולה בריאיון השאלה סביב השמועה על זה שאורי התקשרה לאמא שלה מעזה דרך הטלפון של המחבל?
"יש רגע מקסים שאורי פשוט אומרת שהיא יודעת שיש הרבה שמועות ועושה בהן סדר. אחת המסקנות שלי היא כמה האקלים התקשורתי שאנחנו חיים בו נוח להפצה של פייק. אורי רצתה לספר את מה שהיה באמת, ואפשר לספר כעת יותר ממה שהיה ידוע עד עכשיו. היא מדברת גם על הרגעים המצמררים במיגונית עם החיילות, חלקן נרצחו וחלקן נחטפו".
דיין התייחסה בשיחה גם לריאיון הבלתי נשכח עם שורד השבי אלי שרעבי, ריאיון שאותו התחילה בדמעות. "לא היה לי כזה בחיים, וגם לא יהיה לי רגע כמו שחווייתי בשנייה שאלי שרעבי נכנס לחדר. החיבוק, הדמעות שלי והאמירה של אלי שאשאל מה שאני רוצה. ניצוץ ניצת, ארבע שעות ישבנו ולא נשמנו", נזכרה. "דיברתי איתו בשבוע שעבר בטלפון, הוא סיפר על חווית המפגש הראשון עם אנשים שלא פגש, גם חברות של הבנות שלו שנרצחו, ואמר: 'אני יודע שהעצב הזה יהיה איתי לכל החיים, אבל הוא לא יבלע אותי'".
מבחינת דיין אין משימה חשובה יותר מלספר את הסיפורים האלו. "זה מה שימחיש את האסון, המחדל, ההפקרה וההפקרה הנמשכת. אנחנו צריכים לספר את הסיפור של למה זה קרה. הניסיון לרוץ בין התחקירים לסיפורים האנושיים, בין הכתבות הקשות לראיונות המרגשים, זה בסוף חלק מאותו דבר. זה חלק מהסיפור הגדול של חיינו, אני מרגישה חובה וזכות לספר את הסיפורים האלו", הדגישה.
"היו כל כך הרבה רגעים של תעוזה, התרסה וגבורה ב-7 באוקטובר, כמו כנרת גת ז"ל שגם בזמן שנחטפה בבארי בידי מחבלי חמאס הישירה מבט למצלמה וחרצה לשון רגעים אחדים לפני שנרצחה. לצד ההפקרה, המחדל וההנהגה המנותקת שלא מסוגלת לאיית את המילה אחריות, כמעט בכל שבוע נתקלנו באנשים שברגעים האחרונים של חייהם התעלו לגודל השעה ולרגעים הכי יפים של חייהם", סיכמה.