משמרות המהפכה: "תקפנו עם כטב"ם ספינה שקשורה לישראל"
באיראן טוענים כי תקפו ספינה באזור מצר הורמוז באמצעות כלי טיס בלתי מאויש. על פי הדיווחים במדינה, טהרן מאפשרת מעבר של ספינות עם "סחורות חיוניות". במקביל, באיראן גם ממשיכים לשגר איומים לעבר ארה"ב

חיל הים של משמרות המהפכה טען היום (שבת) כי הצליח לתקוף באמצעות כלי טיס בלתי מאויש את הספינה MSC Ishika ש"קשורה לישראל" באזור המצר הורמוז.
ההצרה התפרסמה זמן קצר לאחר שאיראן הודיעה כי היא מאפשרת לכלי שיט הנושאים "סחורות חיוניות" לעבור דרך מצר הורמוז, בדרכן לנמלים באיראן, או כאשר יעדן אזור ים עומאן, לאחר תיאום מראש וקבלת האישורים הנדרשים, כך לפי סוכנות הידיעות תסנים.

בתוך כך, במשטר בטהרן ממשיכים לשגר איומים גם לעבר ארה"ב.יו"ר הפרלמנט האיראני מוחמד באקר קאליבאף התראיין לרשת אל-ג'זירה הקטארית ואמר: "הסלמת המתיחות נגד איראן תיענה בתגובה נחרצת ונרחבת נגד האינטרסים האמריקאיים באזור.
לדבריו, "נערכנו לעימות הזה והוכחנו את יכולותינו להגן על עצמנו. מדובר במלחמה של ישראל, והיא שגורמת לאי היציבות הביטחונית ולהפסדים שספג העולם בגללה. איראן נאלצה לתקוף בסיסים ואינטרסים אמריקניים באזור כדי לשמור על נוכחותה. מדינות האזור יכולות להבטיח את האינטרסים שלהן באמצעות הסכמים ביטחוניים דו-צדדיים ורב-צדדיים, ללא התערבות זרה".