בסוף השבוע האחרון נערכה אליפות כושר קרבי חטיבתית ללוחמי ומפקדי חטיבת הצנחנים. שלושת גדודי החטיבה והסיירת שלה נדרשו לארגן תוך כמה ימים נבחרת עם נציגים שיתחרו מי המסגרת המצטיינת. בעוד גדוד 202 ניצח בקטגוריית קרב מגע, סיירת החטיבה קטפה את המקום הראשון כשסיימה כמובילה את בחני הצוות, המפקדים ומסלול המכשולים. 

קצין האימון הגופני של סיירת הצנחנים הוא סגן אייל שושן. בשיחה עם mako הוא סיפר על ההכנות לתחרות, המטרות ואיך כך זה עוזר ללוחמים לשמור על ביטחון המדינה ולהגן על גבולותיה.

"הודיעו לנו על התחרות בסך הכל 5 ימים לפני", סיפר סגן שושן. "מן הסתם, לבנות כושר בטווח הזמן הזה אי אפשר. היו לנו בחנים קודמים ואנחנו יודעים מי הצוותים החזקים ביותר שלנו ביחידה, אז איתרנו מי אנחנו רוצים לכל מקצה ובנינו נבחרת של 25 לוחמים ומפקדים".

מה המטרה של התחרות הזו בעצם?
"המטרה היא לייצר אירוע שבו כל אחד מהגדודים והסיירת שולחים את הלוחמים עם הכושר הקרבי הטוב ביותר שלהם ומוכיחים את זה בשטח. עניין תרבות בניית הכושר בצה"ל זה משהו שצובר תאוצה בשנים האחרונות ומורגש באירועים כאלה. כל הלוחמים רוצים להתאמן ולהשתתף, מפקדים נלחמו שהצוות שלהם יהיה בנבחרת, זה דבר שהוא בשיח ובדיבור".

מה הייתה ההכנה שהובילה אתכם לניצחון?
"בגלל הלו"ז הצפוף התאמנו על מה שאנחנו יודעים ומכירים מהצוותים. האימונים היו במתכונת של סגירות אחרונות, בעיקר עבודה על טכניקה ולייצר שיטה. אצלנו עובדים בדרך כלל בחלוקה של יום ריצה, יום אימון כוח. בין שעה לשעה ורבע של אימון יומי כשהדגש הכי חשוב הוא עבודה על פי תוכנית מסודרת ולא מאולתרת. יש ריצה אחת ארוכה בשבוע ועוד שתי 'ריצות איכות', עם משקלים, בעלייה או עם הפוגות".

הלוחמים (צילום: דובר צה''ל)
לוקחים את נושא הכושר ברצינות. הלוחמים באימון | צילום: דובר צה''ל

כמה היה חשוב לכם לנצח?
"עצם הניצחון שלנו כסיירת הראה שלא סתם הלוחמים שלנו עברו גיבוש ומסלול מפרך של שנה וחודשיים. הם הביאו תוצאות והוכיחו שהם מובילים היום את החטיבה כמו שמצופה מהם".

איך השמירה על הכושר עוזרת ללוחמים להגן על המדינה?
"יש קשר ישיר בין הכושר הגופני של הלוחמים ומה שהם פוגשים בשטח. צוותים ששמו דגש צלחו משימות, לפני כמה חודשים היתה תקופה של עומס פעילות מבצעית ותוכנית האימונים שלנו נפגעה. כשיצאנו לתרג"ד וטיפסנו את החרמון ראינו שיש ללוחמים קושי פיזי. מאותה נקודה אנחנו יותר עם האצבע על הדופק ועכשיו היחידה בכושר כזה שנותן ללוחמים ביטחון עצמי ביכולות שלהם".

לסיכום, קצין האימון הגופני של סיירת צנחנים סיפר איך הם מגוונים את האימונים גם בתקופת מתיחות ביטחונית. "כשהיחידה נמצאת בתקופת תעסוקת מבצעי אנחנו מנסים לייצר תרבות יום א' במתכונת כושר. להביא את הצוותים כשחוזרים מהבית ולקיים אימון יחידה, למשל בבה"ד 8 שבווינגייט שהוא מרכז האימון הגופני של צה"ל, לפעמים בחוף הים או במכוני כושר אזרחיים. מפקדי הצוותים שלנו עוברים כל שבוע אימון אחר כדי שיוכלו להעביר לחיילים כשהם בשטח גם כשאנחנו לא נמצאים איתם".

סגן אייל שושן (צילום: דובר צה"ל)
תרבות כושר. קצין האימון של סיירת צנחנים, סגן אייל שושן | צילום: דובר צה"ל