ממשלת איראן הציגה לשר ההגנה הרוסי, סרגיי שויגו, שביקר במדינה טיל קרקע-אוויר המכונה "358". מדובר בפעם הראשונה שהרשויות באיראן מודות בפיתוח וייצור של הטיל הנחשב לכאורה לחריג, שסופק בעבר לכוחות הפרו איראנים בתימן ובעיראק. ארה"ב העריכה בעבר שה-358 משמש כנשק הגנה אווירית יוצא דופן.

שויגו ופמלייתו צפו ב-358 וקיבלו עליו הסבר בתערוכה בה הוצגו פיתוחי המל"טים וההגנה האווירית של משמרות המהפכה (IRGC) וצבא איראן. מי שליווה את שר ההגנה הרוסי בתערוכה היה מפקד חיל האוויר של משמרות המהפכה, גנרל אמיר-עלי חג'יזאדה.

טיל ה-358 הופיע לראשונה ב-2019 אחרי שכמה יחידות נתפסו על ידי הצי האמריקאי במהלך פעולות לשיבוש אספקת אמצעי לחימה למורדים החות'ים בתימן, הנתמכים על ידי איראן. עוד טילים כאלו נמצאו מאז על ידי כוחות צבא אמריקאים וכוחות קואליציה, בעת מבצעי השתלטות על משלוחי נשק איראניים נוספים לתימן. בשנת 2021, גם הרשויות בעיראק דיווחו שהם מצאו טיל אחד כזה ליד בסיס האוויר שנמצא בקצה הצפון-מזרחי של המדינה.

כמעט ולא קיים מידע על הביצועים והיכולות של הטיל האיראני. אורכו כתשעה מטרים ויש לו שלוש קבוצות של סנפירים לתמרון וייצוב בטיסה. צבא ארה"ב חשף בעבר שלטיל מערכת ניווט אינרציאלית משולבת הנחיית GPS. רבים מהרכיבים של מערכת ההנחיה, הג'ירוסקופ ומערכת תקשורת נתונים נמצאו בעבר על מל"טים איראניים. בראש הטיל נראה חיישן אינפרא אדום.

ככל הנראה, ה-358 משוגר מהקרקע באמצעות מאיץ רקטה עם דלק מוצק, שנופל עם סיום שלב זה. לאחר מכן, הטיל עף בעזרת המנוע הראשי, יתכן שטורבו-סילון בדומה לטיל שיוט. חיישן האינפרא אדום נראה דומה יותר לתכונות שנמצאות לרוב בטילי קרקע-אוויר ואוויר-אוויר בהם ראש הנפץ מופעל בקרב המטרה.

בדרך כלל טילים מסוג זה לא טסים במהירויות גבוהות מכל מיני סיבות טכניות. ארה"ב העריכה בעבר שה-358 משמש כנשק הגנה אווירית יוצא דופן. נראה שהאיראנים אישרו שזהו טיל נ"מ על ידי הצגת דוגמאות של ה-358 לשויגו, לצד מערכות טילי קרקע-אוויר אחרות. מעבר לעניין העיצוב ישנם דיווחים שה-358 שונה עוד יותר מטילי קרקע-אוויר טיפוסיים בכך שהוא טס גם לעבר נקודה מוגדרת, שם הוא טס בתבנית של מעגלים או שמיניות ומחפש מטרות להפיל, עד שנגמר לו הדלק.

לא ברור איך בדיוק הטיל 358 מזהה ועוקב אחר מטרותיו. אם זה נכון, נראה שהכוונה של האיראנים לשגר כמות גדולה של טילים לאוויר, ואלה יישארו שם זמן מה עד שימצאו מטוס או מל"ט, או עד שיגמר להם הדלק. מדובר ברעיון לא שגרתי אולם היעילות אינה ברורה. המהירות הנמוכה של הטיל מלמדת שהוא אינו יעיל נגד מטוסי קרב מהירים. אבל הוא מתאים יותר לניסיון יירוט של מטרות איטיות יותר כמו מסוקים, טילי שיוט ומטוסים ללא טייס.

נכון להיום אין ראיות לכך ש-358 הפיל מטרה, למרות דיווחים שנעשו ניסיונות ככפי שטענו בצבא ארה"ב, שם פקידים טעו שהם זיהו למעלה מ-300 שיגורים של הטיל הזה במרחב האווירי של תימן. ההתעניינות של שויגו בטיל הזה מובנת. האיום העיקרי שהרוסים מתמודדים איתו זה תקיפות כטב"מים וטילי שיוט אוקראינים, ולזה הטיל האיראני יכול להתאים, בשילוב של מערכות הגנה אחרות.