מדי שנה מאושרים בצה"ל סמלים חדשים ושינויים בסמלי היחידות, סיכות, תגיות וכדומה. בשנת 2021 אושרו 18 סמלים חדשים וגם בשנה הנוכחית, 2022, השינויים נמשכים. באת"צ (אתר צה"ל) פרסמו רשמית על שינוי בארבע סמלים חדשים.

סיכה חדשה לחטיבת כפיר

בימים אלו חטיבת כפיר עושה היסטוריה ולראשונה מאז הקמתה תופסת קו בגזרה הצפונית. בעקבות השינוי, הוחלט במרץ האחרון גם על שינוי הסלוגן של היחידה מ"מגנים על הבית" ל"ראש לאריות", יחד עם הגדלת הסיכה המיתולוגית. היא מכילה את כל גדודי החטיבה: נחשון, דוכיפת, חרוב, שמשון ונצח יהודה, על מנת לשים דגש על כל סממן ולאחד את החטיבה כולה.

סיכת לוחם סיירת צנחנים חדשה

20 שנה לארגונה מחדש של סיירת צנחנים, הוחלט בחודש פברואר הארון לחלק ללוחמי הסיירת סיכה חדשה (בתמונה בראש הכתבה) שמאחדת את הסיכות הקודמות שלה. בצבא מציינים שהסיכה הנוכחית גדולה יותר מהקודמת ולכן הלוחמים ייענדו אותה מעל סיכת "לוחם החוד".

עוד הוסיפו כי הסיכה מורכבת משלושה סממנים עיקריים, שמלווים את הסיירת עוד משנות ה-50:
כנפי הצניחה - המזוהים עם חטיבת הצנחנים מיום הקמתה.
החרב - המאפיינת את היחידות הלוחמות.
החבצלת - המיוחסת ליחידות הסיור והמודיעין.

כותפות בלשון נקבה

לאחר הנחייה מעודכנת שפרסם ענף משטר ומשמעת באגף כוח האדם, בשיתוף עם מדור שירות נשים ביוהל"ם, סוכם על ייצור סרטי כתף גם בלשון נקבה לפי מקצועות צבאיים שונים, שעד לאחרונה היו בלשון זכר בלבד:

פרמדיקית
קצינת רפואה
קצינת משפטים
צלמת צבאית
כתבת צבאית

בצה"ל הוסיפו כי מהשבוע הקרוב יוחלפו בהדרגה סרטי הכתף בהתאמה לחיילות המשרתות במקצועות אלה, כשהרכש והחלוקה ייעשו על פי הנחיות מרכז ההספקה באט"ל.

סמל חדש לביה"ס לנהיגה מבצעית

בית הספר לנהיגה מבצעית (בלנ"ם) מעדכן את סמל היחידה, ומוסיף כמה מהשורשים ההיסטוריים הייחודיים שלו: הוא לקוח מסמל "חיות הנגב", שהייתה יחידת הסיור הראשונה בצה"ל ועסקה במרחב הנגב. הסמל מצטרף לסיכת הלוחם, הבנויה מ"קבוצת המדבר ארוכת הטווח" - יחידת ניוד בריטית מיוחדת, שעסקה בפשיטה ובאיסוף מודיעין צבאי בזמן מלחמת העולם השנייה.

בשנה שעברה, 2021, אושרו כבר שינויים בין היתר בסיכת היחידה הרב ממדית "רפאים", תג החטיבה הצפונית בעזה, סיכת אגף האסטרטגיה והמעגל שלישי (אגא"ס) וסיכת מסלול "מתקדמים" - סגל השילוב המיוחד.

איך מאשרים שינוי סיכה או סמל בצבא? בצה"ל הסבירו כי ועדת הסמלים המטכ"לית מתכנסת מעת לעת ודנה בכל בקשה לאשר סמל חדש או לעדכן סמל קיים. במעמד הוועדה מוצגת הסקיצה של הסמל המבוקש, מוסבר הצורך בסמל, הרעיון שעומד מאחורי פרטי הסמל השונים והקשר שלהם ליחידה, להכשרה או למקצוע לפי סוג הסמל.