mako
פרסומת

חמאס ממשיך לשגר רקטות מאזורים הומניטריים, בצה"ל תקפו ביממה האחרונה יותר מ-50 מטרות

חיל האוויר תקף תשתיות טרור ברצועת עזה והשמיד שתי עמדות של רקטות שהוטמנו בתוך אזורים הומניטריים ובמרחב האזרחי. גורמים בצבא מעריכים כי הכניסה לרפיח תתבצע כבר בשבועות הקרובים: "צוותי מילואים נוספים גויסו"

שי לוי
פורסם:
עמדות שיגור במרחב הומניטרי
צילום: דובר צה"ל, דובר צה"ל
הקישור הועתק

דובר צה"ל דיווח הבוקר (רביעי) שמטוסי קרב של חיל האוויר השמידו שתי עמדות לשיגור רקטות בדרום הרצועה – שארגון הטרור חמאס מיקם בלב המרחב ההומניטרי. העמדות היו מוכנות לשיגור רקטות והושמדו לפני שזה קרה, אחרי שהן זוהו על ידי אמצעי תצפית ומודיעין של פיקוד הדרום.

עמדות שיגור במרחב הומניטרי
צילום: דובר צה"ל, דובר צה"ל

לפי הצבא, במהלך היממה האחרונה מטוסי קרב של חיל האוויר תקפו יותר מ-50 מטרות בעזה, בהם גם פיר מנהרה ותשתיות טרור במרכז הרצועה.בחודשים האחרונים חמאס הסתגל למצב המלחמה ומשקיע מאמצים רבים בשיגור רקטות תוך שימוש באוכלוסייה האזרחית כמגן אנושי. הארגון מנסה גם להשתמש במשגרים מאולתרים מהמקומות שבהם צה"ל פעל בעבר. בתיעוד מהאוויר ניתן לראות ששני מרחבי השיגור נמצאים רק 15 מטרים ממבנים אזרחיים ומהאוהלים שבהם נמצאים אלפי פליטים. ניתן לראות גם את בורות השיגור שמהם משגרים רקטות לטווח ארוך יותר מגזרת עוטף עזה. בצבא הדגישו שהתקיפה בוצעה לאחר מאמצים מקדימים לצמצום הפגיעה באזרחים.

גורמים בצבא מסבירים כי כמעט כל שיגורי הרקטות שבוצעו בתקופה האחרונה היו ממרחבים אזרחיים ואזורים הומניטריים. חלק מהמשגרים מוקמו בעבר סמוך למוסדות של אונר"א, מבני ציבור ומוסדות חינוך. במקומות שבהם צה"ל עדיין לא פעל, או כאלה שהטמינו בהם משגרים חדשים עם הגעת הפליטים, צה"ל תוקף את המשגרים מהאוויר תוך שימוש בפצצות חכמות ומדויקות כדי לא לפגוע באזרחים. על פי צה"ל, בתקופה האחרונה הותקפו עשרות משגרים כאלה, כמו ביממה האחרונה. 

דובר צה״ל מדווח גם על תגבור כוחות מילואים ברצועת עזה, לקראת הכניסה לרפיח ופשיטות נוספות ברצועה: "שתי חטיבות מילואים גויסו להמשך משימת ההגנה וההתקפה ברצועת עזה תחת פיקוד אוגדה 99". במקביל, צוות הקרב של חטיבת הנח״ל ממשיך לפעול במסדרון במרכז הרצועה, שמחלק אותה לצפון ודרום. לפי פרסומים פלסטינים, בחלק מהאזורים החלו להתכונן לכניסה לרפיח ולהתפנות, אחרי שאלפים עזבו את המרחב עם יציאת כוחות צה"ל בדרום הרצועה. בצה"ל מדווחים שהכניסה לרפיח תהיה עוצמתית כפי שראינו בצפון הרצועה ובחאן יונס, ובהנחה שלא יבטלו את החלטת הדרג המדיני, היא תתבצע כבר בשבועות הקרובים.