mako
פרסומת

הנסיגה החלה בפועל, צה"ל ישלוט בשטח קטן יותר וערך לקליטת חטופים

הכוחות החלו בנסיגה מהעיר עזה שצפויה להסתיים במהלך יום שישי. צה"ל צפוי להחזיק בשטח קטן ממה שדובר עליו תחילה, ו"ישלוט מהעומק" בקו הצהוב מתוכנית טראמפ. בצבא אומרים שהם ערוכים לקליטת של כלל החטופים אבל גם לכמה גלים מאזורים שונים ברצועת עזה

שי לוי
פורסם:
פעילות הכוחות בעזה וירי הרחקה שבוצע
פעילות הכוחות בעזה וירי הרחקה שבוצע | צילום: דובר צה"ל, תקשורת ערבית
הקישור הועתק

גורמים בצה"ל מאשרים שהחלה הנסיגה מהעיר עזה, כשהשם הכולל למבצע החזרת החטופים יהיה "שבים לגבולם". הנסיגה צפויה להסתיים מחר בסביבות השעה 17:00. עוד אומרים בצה"ל שהנסיגה תהיה מעבר לקו הצהוב שהופיעה בתוכנית טראמפ, כלומר מזרחית לקו ולכיוון הגדר וצה"ל "ישלוט מבצעית בקו הצהוב" ממרחק.

המשמעות של זה היא שצה"ל ישלוט בשטח קטן יותר של רצועת עזה מכפי שהעריכו בימים האחרונים. עיקר הנוכחות הצבאית של ישראל תהיה מעט מערבית למרחב החיץ (הפרימטר), בתוחמת הצפונית, ברכס ה-70, בציר פילדלפי וחלק מרפיח. גורם צבאי אישר: "הנסיגה וקו ההגנה יהיו שונים מכפי שדובר בהתחלה. נחזיק בשטח קטן יותר, עם שליטה מבצעית לעומק".

מרגע אישור ההסכם על ידי הממשלה, כשצה"ל יסיים את המהלך של הנסיגה, יש לחמאס עד 72 שעות להשבת החטופים. בצבא אומרים שהם כבר ערוכים לקלוט את החטופים החל מיום שבת ועד שני. בצה"ל אומרים שההיערכות היא לקליטה של כלל החטופים אבל גם לכמה גלי קליטה, מאזורים שונים ברצועת עזה.

מתקפות על מגננים ללא נפגעים, ישראל הודיעה על בכירים שלא תשחרר

בתוך כך, בשעות האחרונות מספר חוליות מחבלים ניסו לתקוף שני מגננים של כוחות צה"ל בעזה, בצבא מדווחים כי אין נפגעים לכוחות וכי המחבלים חוסלו.

צה"ל הודיע מוקדם יותר היום כי החל בהיערכות מבצעית לקראת מימוש ההסכם, ובתוך כך מבצע הכנות ונוהל קרב למעבר לקווי היערכות מותאמים בזמן הקרוב. בשעות האחרונות דווח על ירי טנקים שבוצע על ידי כוחות צה"ל כדי למנוע תנועת עזתים וחשודים כמחבלים לאזורים שעדיין אסור לנוע אליהם עד לביצוע סעיפי ההסכם.

במשרד ראש הממשלה הדגישו כי בכיר הטרור מרואן ברגותי היושב בכלא בישראל לא ישוחרר בעסקה. ברשת CNN דווח היום כי ישראל לא תשחרר במסגרת העסקה את גופותיהם של רב המרצחים יחיא סינוואר ואחיו המחבל הבכיר מוחמד, שחוסלו על ידי צה"ל במהלך מלחמת חרבות ברזל ברצועת עזה.