mako
פרסומת

תיעוד: לוחמי הימ"מ והשב"כ חיסלו את המחבל שהרג שני לוחמי כפיר

המחבל ראוף אשתייה ביצע במאי 2024 את פיגוע הדריסה שבו נהרגו סמ"ר דייגו גבריאל הרסאג' וסמ"ר אליה הלל. מאז הוא היה מבוקש ואמש חיסלו אותו הכוחות במבצע בשכם, לאחר שירו טילים לעבר דירת המסתור שבה התבצר. הבוקר נחשף התיעוד ובנוסף, נסגר מעגל על מחבל נוסף שרצח לפני כשנה את גדעון פרי ז"ל בפיגוע בקדומים

שי לוי
פורסם: | עודכן:
כוח מיוחד בגזרה
כוח מיוחד של צה"ל בפעילות מבצעית ביהודה ושומרון | צילום: דובר צה"ל
הקישור הועתק

סגירת מעגל: בפעילות משותפת של לוחמי הימ"מ, השב"כ, מג"ב וצה"ל חוסל אמש (שני) בעיר שכם המחבל ראוף אשתייה, שביצע בחודש מאי 2024 את פיגוע הדריסה שבו נהרגו שני לוחמי גדוד נחשון מחטיבת כפיר, סמ"ר דייגו גבריאל הרסאג' ז"ל וסמ"ר אליה הלל ז"ל. הבוקר נחשף התיעוד מהפעולה.

אחרי הפיגוע שהיה במחסום של צה"ל בכניסה לשכם, המחבל הסגיר את עצמו למנגנוני הביטחון של הרשות הפלסטינית. בהמשך הם ששחררו אותו ומאז הוא נמלט. מאז, אומרים בצה"ל ובשב"כ כי ניהלו מאמץ מודיעיני מתמשך בעקבותיו.

אמש, במהלך הפעילות, התברר לכוחות כי המחבל מתבצר במבנה כשהוא חמוש. הלוחמים, כך נמסר, הפעילו אש כבדה לעבר המבנה שבו התבצר המחבל החמוש, שכללה ירי מדויק, טילי כתף שנושאים הלוחמים ומשגרים אותם מסוג מטאדור, רחפן נפץ ואמצעים נוספים. לאחר סריקה באמצעות רחפן, זוהה המחבל כשהוא מחוסל.

בנוסף, נעצרו במהלך הפעילות מספר סייענים שפעלו יחד עם המחבל. בפעילות שהוגדרה במערכת הביטחון כ"מבצע ערכי וממוקד" השתתפו כוחות חטיבת שומרון של צה"ל, מג"ב, הימ"מ והשב"כ.

הלוחמים שנפלו בפיגוע הדריסה
סמ"ר דייגו גבריאל הרסאג' ז"ל, סמ"ר אליה הלל ז"ל | צילום: דובר צה"ל

בתוך כך, הבוקר נמסר כי בפעילות משותפת מדרום לעיר ג׳נין שבחטיבת מנשה, לוחמי דובדבן וכוחות שב"כ חיסלו לפני זמן קצר את המחבל סולטאן אל גאני, אשר ביצע את הפיגוע ב-18 באוגוסט 2024 במהלכו תקף ורצח את גדעון פרי ז"ל באמצעות פטיש, חטף את אקדחו ורכבו ונמלט. מאז שב"כ וצה"ל ניהלו מאמץ מודיעיני מתמשך.

הלילה, לוחמי יחידת דובדבן, סיירת צנחנים וכוחות שב"כ כיתרו את המבנה שבו התבצר המחבל ולאחר חילופי אש, חיסלו אותו. לאחר שביצעו סריקות במבנה, הכוחות איתרו כלי נשק מסוג "קרלו", M16, מטען ומחסניות עם תחמושת. חמישה מחבלים סייענים נעצרו.

פרסומת
גדעון פרי ז"ל, ההרוג בפיגוע בקדומים
גדעון פרי ז"ל שנרצח בפיגוע בקדומים | צילום: לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים

מוקדם יותר, במהלך סוף השבוע האחרון, לוחמי הימ"מ בהכוונת שב"כ חיסלו בכפר תל שסמוך לשכם, את המחבל שירה ופצע לוחם מילואים במהלך פעילות מבצעית. המחבל היה פעיל במשטרה הפלסטינית, והכוחות זיהו אותו מחזיק נשק ארוך. המחבל ירה לעבר הכוח והלוחמים חיסלו אותו. כוחות סיירת גבעתי עצרו בפעילות מחבל נוסף אשר הסגיר את עצמו, גם הוא פעיל במשטרה הפלסטינית.