mako
פרסומת

קצין שנתפס עם סמים: "אנחנו בדרך למבצע סודי"

שוטרים שביקשו מסרן בצה"ל לבצע בדיקה הופתעו מהתגובה שלו, כשטען שברכב בו נתפסו הסמים יושב כביכול עריק אותו הוא מנסה לגייס לבצע רגיש. הקצין הועבר להמשך חקירה במצ"ח, שם התברר שזה לא השקר היחיד שלו

     שמעון איפרגן
שמעון איפרגן
מדור צבא וביטחון
פורסם:
חייל ושוטר צבאי
אילוסטרציה, למצולמים אין קשר לנאמר | צילום: דובר צה"ל
הקישור הועתק

האירוע המדובר התרחש לפני כשנה ונידון לאחרונה בבית הדין הצבאי. ברכב בו ישב קצין בדרגת סגן ואזרח נוסף תפסו שוטרי משטרת ישראל 1.25 גרם קנאביס ועוד 15.8 בשקית שהושלכה מהרכב.

השוטרים מצאו את השקית ולאחר שהקצין סרב לאפשר להם לערוך חיפוש על גופו ולמסור דגימת שתן, החליטו לעכב אותו לחקירה.

"אתם לא יודעים עם מי אתם מתעסקים", השיב הקצין לשוטרים, "האזרח שאיתי ברכב הוא עריק שאני רוצה לגייס למבצע סודי ביחידה מסווגת בה אני משרת". השוטרים לא התרשמו מהגרסה המוזרה שסיפק והעבירו את המשך הטיפול בעניינו למשטרה הצבאית החוקרת – מצ"ח.

במהלך חקירתו במצ"ח התברר שמי שנחשב לקצין מצטיין עבר עבירות נוספות: הזנת פרטים כוזבים הנוגעים לשירותו בתיק האישי שלו ואי קיום הוראות מחייבות בצבא – שאת טופס התלונה שהוגש נגדו על כך, הוא ביטל.

הפרקליטות הצבאית הגישה כתב אישום נגד הקצין לבית הדין הצבאי בגין עבירות של התנהגות בלתי הולמת, סירוב לבדיקת סמים ועבירות על מסמכים צבאיים.

במהלך המשפט הקצין ביקש מהשופטים שלא להורידו בדרגה ולהקל בעונשו. הם דחו את בקשתו בנימוק של אי אמירת אמת, תוך הסתבכות ברישומים כוזבים ובניסיונות לטשטש את המעשים כאילו נעשו על ידי מפקדים.

"התנהגות כזו אינה עולה בקנה אחד עם נורמות וערכים המצופים ממפקד ובראשם הדרישה לאמינות ולדוגמא אישית", הדגיש השופטים. הם ציינו, כי התרשמו משירותו הטוב והתורם של הקצין לאורך שנים ארוכות אבל למרות זאת החליטו להורידו מדרגת סרן לטוראי וקנסו אותו בסכום של 5,000 שקל.