החמרה בהנחיות: אלו הנחיות פיקוד העורף המעודכנות
על רקע המשך הלחימה בצפון, וכשאירועי יום העצמאות עתידים להתקיים בשבוע הבא, צה"ל החליט להחמיר את מגבלת ההתקהלויות בכמה אזורים. ההנחיות יהיו בתוקף ליממה, עד שלישי 14 באפריל בשעה 20:00

כשיום העצמאות מתקרב: על רקע הפסקת האש עם איראן, וכשחיזבאללה ממשיך בירי מלבנון, צה"ל עדכן הערב (שני) את הנחיות פיקוד העורף.
לאחר הערכת מצב, הוחלט להגביל את ההתקהלויות באזורים שעד כה לא היו בהם מגבלות, כמו למשל ירושלים ואילת, שם תחול ביממה הקרובה מגבלת התקהלות של עד 5,000 אנשים. כמו כן, בניגוד לפעמים קודמות שבהן ההנחיות היו תקפות ל-48 שעות, ההנחיות החדשות יהיו בתוקף ליממה הקרובה בלבד, עד מחר, שלישי - 14.4.2026 בשעה 20:00.
-
הגבלת התקהלות של עד 5,000 אנשים: אזורי ההנחיה - גולן דרום, בקעת בית שאן, בקעה, ים המלח, ירושלים, יהודה, שפלת יהודה, לכיש, מערב לכיש, עוטף עזה, מערב הנגב, מרכז הנגב, דרום הנגב, ערבה ואילת
-
הגבלת התקהלות של עד 1,000 אנשים - ללא שינוי: אזורי ההנחיה - גליל תחתון, מרכז הגליל, העמקים, הכרמל, ואדי עארה, מנשה, שומרון, שרון, דן, ירקון והשפלה
-
אזור הנחיה קו עימות: יישאר במדרג פעילות מצומצמת, ניתן לקיים פעילות חינוכית בתוך מרחב מוגן תקני.
-
אזורי ההנחיה גולן צפון, גליל עליון וביישובים קצרין וקדמת צבי: יישארו במדרג פעילות מצומצמת, פעילות חינוכית - ניתן לקיים פעילות במקום שניתן להגיע ממנו למרחב מוגן תקני בזמן ההתגוננות.
