mako
פרסומת

אחרי 20 שנה: דובר צה"ל בערבית אביחי אדרעי פורש

אל"ם אדרעי, מי ששימש כפנים של צה"ל בעולם הערבי וצבר עוקבים רבים ברשתות השונות, צפוי לסיים בקרוב את שירותו הצבאי. צה"ל טרם הודיע מי יחליף אותו, כאשר ישנם שני מועמדים בולטים. ערוצים המזוהים עם ארגוני הטרור הגיבו: "דובר התעמולה של הכיבוש עוזב, קול האזעקות בלבנון נדם"

דובר צהל בערבית והתקיפות מעבר לגבול
דובר צה"ל בערבית אל"ם אביחי אדרעי, תקיפה בלבנון | צילום: דובר צה"ל
הקישור הועתק

אחרי 20 שנה: דובר צה"ל בערבית, אלוף-משנה אביחי אדרעי, יפרוש בקרוב מצה"ל. אדרעי, שבמהלך המלחמה הועלה מדרגת סגן אלוף לדרגת אלוף-משנה, הפך בשנים האחרונות לפנים של צה"ל בעולם הערבי, צבר מאות אלפי עוקבים במדינות ערב, כולל במדינות אויב.

צה"ל טרם הודיע מי יחליפו את אדרעי, כשבסביבת הצבא מסמנים שני מועמדים אפשריים: סגניתו של אדרעי, "קפטן אלה", רב-סרן אלא ואויה, ערביה ישראלית מקלנסווה שהפכה גם כן לדמות מובילה ברשתות החברתיות בשפה הערבית בתפקידה בצה"ל, וסגן-אלוף כמאל פנחסי, שהועלה לדרגה במהלך מבצע "עם כלביא" באיראן ומשמש כדובר צה"ל בשפה הפרסית, האמון על העברת מסרים לאיראנים ולדוברי השפה.

ברשתות ואתרים אנטי ישראליים בעולם הערבי מיהרו לחגוג ולפרסם תגובות בסגנון "דובר התעמולה של הכיבוש עוזב". זאת כאשר הופעותיו ופעילותו של אדרעי ברשת גרמה לא פעם למבוכה בשורות ארגוני הטרור, כשלא מעט אזרחים בלבנון ובמקומות נוספים גילו עניין רב בפרסומים שלו, שיתפו פוסטים הגיבו ואף לא פעם התקשרו כדי לדווח לצה"ל כשהתבקשו לעשות זאת. 

"קול האזעקות בלבנון נדם, אדרעי מחוץ לכותלי הצבא הישראלי", נכתב למשל בעמוד "לבנון דיבייט", לו מעל 650 אלף עוקבים ברשת X. כזכור, אדרעי הפך למוכר גם בהודעות הפינוי לקראת תקיפה שפרסם בשם צה"ל ובהן הזהיר את התושבים להתרחק מתשתיות טרור וריכוזי מחבלים שהותקפו לאחר מכן על ידי צה"ל.

פרסומת

אדרעי החל את דרכו באגף המודיעין ביחידה 8200. בהמשך עמד בראש מדור קטן לתקשורת ערבית שהוקם בדובר צה"ל ובמשך השנים יצק לתפקיד את התוכן שמוכר מהשנים האחרונות. בזכות הישגיו ובאיחור הוא עלה בסולם הדרגות, סגן-אלוף לפני המלחמה ואז אלוף משנה במהלכה.

כשהכפישו את צה"ל בעולם הערבי, עיתונאים, פוליטיקאים ומנהיגים, אדרעי היה זה שחשף את האמת והיה אמין יותר בעולם הערבי ממנהיגי המדינות שם. בפרישתו אדרעי מותיר נעליים מאוד גדולות וסיום התפקיד כבר מעורר הדים בעולם הערבי ולא פחות בדובר צה"ל, שצריכים לחפש מחליף הולם לתפקיד הכל כך חשוב.