mako
פרסומת

הלחץ על לבנון גובר: "אלפים בלי מקלטים, משמרות המהפכה זייפו דרכונים"

בעיתון המקורב לחיזבאללה דיווחו על כאלף עקורים מדרום לבנון שישנים ברחובות, בעוד שראש הממשלה האשים שאיראנים נכנסו באופן לא חוקי ומתאמים את הירי לישראל. צה"ל חשף תיעוד של עמדות נ"ט ואמל"ח שאותרו, מעבר לגבול דווח על לחימה בעוצמה שלא נשמעה עד כה

הלחימה מעבר לגבול
תקיפה בלבנון, אמל"ח שחשפו הכוחות בדרום לבנון | צילום: Mahmoud ZAYYAT / AFP via Getty Images | דובר צה"ל
הקישור הועתק

הלחימה בלבנון במקביל לאיראן: ראש ממשלת לבנון, נוואף סלאם, אמר בריאיון לרשת "אל-ערבייה" ביום ראשון כי במשמרות המהפכה של איראן מכוונים את פעולות ארגון הטרור חיזבאללה במלחמה נגד ישראל וטען: "לאנשים האלה יש דרכונים מזויפים והם נכנסו למדינה באופן לא חוקי".

סלאם הצביע גם על הודעת משמרות המהפכה על מבצעים משותפים עם חיזבאללה נגד ישראל, כראיה לתפקידם בניהול הסכסוך בלבנון. ממשלת לבנון החליטה החודש לאסור כל פעילות של משמרות המהפכה במדינה, ונקטה צעד חסר תקדים של איסור על הפעולות הצבאיות של חיזבאללה, תוך קריאה לארגון הטרור למסור את נשקו למדינה, מה שלא נראה שקורה. "אנו מחויבים להחלטות שקיבלנו ואנו פועלים ליישם אותן", אמר סלאם.

ראש ממשלת לבנון מתח ביקורת על חיזבאללה על שגרר את ביירות לסכסוך, באמצעות שיגור רקטות לעבר ישראל. "הוכרז כי מלחמה זו היא כנקמה על חיסול ח'אמנאי, ולכן משמעות הדבר היא שמלחמה זו נכפתה עלינו", אמר.

קרבות עם מחבלי חיזבאללה: "לראשונה נשמעו בכזו עוצמה"

מוקדם יותר דיווח "א-שרק אל-אווסט" כי התמרון הקרקעי הישראלי בדרום לבנון הגיע אתמול למבואות העיירה נאקורה השוכנת על החוף, במה שנחשב למתקפה הראשונה על ציר זה. על פי הדיווחים, במקום פרצו עימותים ישירים בנשק קל, במקלעים ובפגזי רקטות בין צה"ל לבין מחבלי חיזבאללה בפאתי העיירה.

כוחות צה"ל בגבול לבנון במבצע נגד חיזבאללה במקביל לתקיפות באיראן
כוחות צה"ל בגבול לבנון במבצע נגד חיזבאללה במקביל לתקיפות באיראן | צילום: דובר צה"ל

בנוסף לנאקורה, הקרבות בדרום לבנון הגיעו לכדי "מגע ישיר" גם בחזית העיר אל-ח'יאם. מקורות בשטח במרג' עיון מסרו לעיתון כי הלחימה התעצמה תוך שימוש במקלעים ובנשק קל, וציינו כי מדובר במקרים נדירים שבהם נשמעים קולות העימותים בעוצמה כה רבה באזור זה.

הלחץ גובר: מהכפרים בדרום לבנון - לשינה ברחוב

על פי התקשורת הערבית, עד כה נהרגו בלבנון יותר מאלף בני אדם ומאות אלפים נעקרו מבתיהם. מוקדם יותר עיתון "אל-אח'באר" בלבנון, המקורב לחיזבאללה, כי כאלף עקורים לנים בדרכים בצידון, ב"מראה אנושי קשה המחריף מיום ליום עם היעדר המחסה". עוד נכתב כי "עדיין מחפשים מקום שיקלוט אותם בצל הלחץ הגובר על העיר, העירייה בחיפוש אחר חלופות".

פרסומת
זירה שהותקפה מהאוויר
אחרי תקיפה בלבנון | צילום: Mahmoud ZAYYAT / AFP via Getty Images

על פי הדיווח, בשכונות רבות בצידון, עקורים לנים תחת כיפת השמיים. "מציאות זו משקפת את גודל הלחץ איתו מתמודדת העיר, במיוחד לאור דבקותם של מספר רב של עקורים להישאר בה, בשל קרבתה הגיאוגרפית לכפריהם בדרום, במקום לעבור לאזורים רחוקים יותר".

בדרום לבנון: לוחמים איתרו עמדת טילי נ"ט ואמל"ח רבים

בתוך כך, לוחמי חטיבת גבעתי איתרו עמדת טילי נ"ט ואמצעי לחימה בדרום לבנון, במהלך פעילות קרקעית של אוגדה 91 להרחבת מרחב ההגנה - כך נמסר מדובר צה"ל.

עמדת מחבלים מעבר לגבול
עמדת נ"ט של מחבלי חיזבאללה בלבנון | צילום: דובר צה"ל

לפי הצבא, בסוף השבוע האחרון זיהו הכוחות את העמדה לצד אמצעי לחימה נוספים, כחלק מהפעילות המתמשכת באזור. בצה"ל לא פירטו בשלב זה על סוגי האמל"ח או היקפם. בצה"ל הוסיפו כי הפעילות בדרום לבנון נמשכת, וכי הצבא ימשיך לפעול נגד חיזבאללה כדי למנוע פגיעה באזרחי ישראל.