40 מפקדים חוסלו, בהם רמטכ"ל איראן: פרטים חדשים על מכת הפתיחה
בתחילת המבצע חוסלו כ-40 מפקדים בדקה אחת, ובמסגרת התקיפות בטהרן חוסלו שבעה מבכירי מערכת הביטחון האיראנית - בהם הרמטכ"ל עבד אל-רחים מוסוי, שמונה לאחר חיסול קודמו במבצע "עם כלביא"


צה"ל מאשר רשמית (ראשון) כי חיסל את רמטכ"ל איראן, עבד אל-רחים מוסווי, במהלך מהלומת הפתיחה של מבצע "שאגת הארי". לפי הודעת הצבא, מוסווי נהרג יחד עם שישה בכירים נוספים בצמרת ההנהגה הביטחונית האיראנית, בעת שהתכנסו במספר מוקדים בטהרן.
בצה"ל מציינים כי התקיפה בוצעה על ידי חיל האוויר בהכוונת אמ"ן ובשיתוף אגף המבצעים, וכי מדובר במהלך שתוכנן מראש על בסיס מודיעין מדויק. עוד נמסר כי מוסווי, שנחשב לאחד המפקדים הבכירים ביותר במערכת הביטחון האיראנית, היה אחראי לניהול מערך הלחימה ולפיקוד על ירי מאות טילים בליסטיים לעבר ישראל במהלך העימות האחרון.

מוסווי מונה לרמטכ"ל לאחר חיסולו של מוחמד חסין באקרי, שנהרג במכת הפתיחה של מבצע "עם כלביא" ביוני 2025. קודם לכן שימש כמפקד צבא איראן ומילא שורת תפקידים ביטחוניים מרכזיים. בצה"ל טוענים כי בתחילת המבצע חוסלו כ-40 מפקדים בדקה אחת, וכי במקביל הושמדו עשרות מערכות הגנה במערב ובמרכז איראן, כחלק ממהלך שמטרתו ביסוס עליונות אווירית מעל טהרן.
חיל האוויר ממשיך לפעול, כך לפי הודעת צה"ל, כדי להסיר איומים על ישראל ולהעמיק את הפגיעה ביכולות הצבאיות של איראן.
תחילתו של המבצע הייתה במתקפת פתע ממוקדת, לאחר שאגף המודיעין זיהה שני מוקדים מרכזיים בטהרן שבהם התכנסו באותה עת בכירי ההנהגה הביטחונית. הדיוק בביצוע הוביל לקריסת שדרת הפיקוד והשליטה של המשטר בתוך זמן קצר.
בראש רשימת המחוסלים נמצא עלי שמח'אני, מזכיר "מועצת ההגנה" ויועצו האישי של מנהיג איראן ח'אמנאי לעניינים ביטחוניים. שמח'אני נחשב לאחד ממובילי תהליך קבלת ההחלטות האסטרטגיות במדינה. לצדו חוסל מחומד פאכפור, מפקד משמרות המהפכה, שהיה אמון על הפעלת מערכי האש נגד ישראל ועל הכוונת ארגוני הטרור האיסלאמי ברחבי האזור. פאכפור אף פיקד על הדיכוי האלים של המחאות הפנימיות באיראן בתקופה האחרונה. הוא מונה במקומו של חוסין סלאמי, שחוסל במבצע "עם כלביא" על ידי ישראל.