mako
פרסומת

חילופי אש ברפיח: חוסלו שישה מחבלים חמושים שהתקרבו לכוחות

לאחר שאמש זוהו המחבלים במערב רפיח והשיבו באש לעבר כוחות צה"ל, הודיע הבוקר הצבא כי כל המחבלים שזוהו - חוסלו. "רואים בכך הפרה חמורה של הסכם הפסקת האש"

שי לוי
פורסם: | עודכן:
תקיפה ומחבלים שתועדו
תקיפת מחבלים שהפרו את הסכם הפסקת האש בעזה | צילום: דובר צה"ל
הקישור הועתק

הפרה חמורה של הסכם הפסקת האש: צה"ל הודיע הבוקר (רביעי) כי שישה מחבלים שזוהו אמש כשהתקרבו חמושים לכוחות הפרוסים במערב רפיח - חוסלו.

אמש, תצפיות של הצבא זיהו שישה מחבלים במרחב, ומיד לאחר הזיהוי טנקים הגיעו לנקודה וירו עליהם. המחבלים השיבו באש לעבר הכוחות באחד הטנקים והחלו חילופי אש שכללו תקיפות אוויריות במרחב.

תחילה דווח על חיסול של שני מחבלים ומצוד אחר ארבעה נוספים, כאשר הבוקר כאמור אישר צה"ל כי כל השישה חוסלו על ידי כוחות חטיבה 7.

בצה"ל סיכמו ואמרו כי הם רואים בכל הפרה של הפסקת האש כאירוע חמור וימשיכו לפעול מול כל ניסיון להוציא פיגועים ופעולות טרור כנגד כוחות צה"ל ואזרחי מדינת ישראל.

לא מדובר ב"מחבלים הכלואים" ברפיח שמהם נותרו ככל הנראה כמה בודדים. בפעמים הקודמות שבהם הופרה הפסקת האש, צה"ל ביצע תקיפות וחיסולים של מחבלים, בהם בכירים בארגוני הטרור ברצועת עזה.