mako
פרסומת

גיוס 2 באוגוסט: הגנה אווירית, גששים ומ"כיות

פז"ם בפעם האחרונה הקיץ ברחבת המתגייסים, והפעם עם הבנות שמתגייסות כדי להיות מ"כיות והבנים שמתגייסים למערך ההגנה האווירית וליחידות הגששים. שירות מהנה לכולם, נתראה בגיוס הבא

mako צבא וביטחון
פורסם:
הקישור הועתק
mako
ההתלהבות בשיאה

היום היינו איתכם בפעם האחרונה ברחבת המתגייסים וללא ספק היה מרגש לראות את המשפחות נפרדות מהבנים שממחר יהיו לוחמים במערך ההגנה האווירית וגששים בגבולות ומהבנות שבקרוב תהינה מפקדות.

נ"מ, ראשי תיבות של "נגד מטוסים", הוא מונח כללי ליחידות ולאמצעי הלחימה שמטרתם הגנה אווירית, באמצעות יירוט כלי טיס של האויב – כולל מסוקים, מטוסי קרב ומטוסים ללא טייס. מערך הנ"מ הצה"לי קרוי כיום מערך ההגנה האווירית (ההגנ"א), והוא מהווה את החלק הקרקעי בהגנת שמי ישראל. בעצם, מערך הנ"מ משלים את ההגנה האווירית שמספקות טייסות הטיסה.

ביחידות הגששים משרתים על פי רב חיילים בני המגזר הבדואי והדרוזי ותפקידם מתן אינדיקציה על תנועת אויב בשטח על פי עדויות שרק מי שמכיר את השטח היטב ידע לאתר. לגששים בצה"ל תפקיד משמעותי המתן התראה וחשיה החדים מהווים נכס בשימוש הצבא.

תפקיד המ"כית הוא אחד מהתפקידים המבוקשים בקרב בנות לקראת גיוס. למ"כיות בצבא ניתנת האפשרות להמשיך לתפקידי פיקוד נוספים והוא מהווה אתגר משמעותי נוכח הפיקוד על חיילים צעירים מכל גווני ומגזרי האוכלוסיה.

mako
שמחת הגיוס
mako
כל החברה
פרסומת
mako
הן גאות בה. בוודאות
mako
בדרך להוואי? כנראה שלא