mako
פרסומת

השריונרים באים: יום הגיוס לחיל השריון

מחצית מגיוס מרץ כבר מאחורינו והוא נמשך עם היום עם הגיוס של השריונרים. היינו בבקו"ם, הבאנו לכם את תמונות המתגייסים, הבאנו לכם טיפים וברכות מהשטח, בקיצור, שיהיה שפשוף נעים!

מערכת פז"ם
פורסם:
הקישור הועתק

אחרי הפסקה של חמשוש, בבקו"ם חזרו היום לטורים גבוהים עם הגיוס של חיל השריון. כמו בכל יום גיוסים, רחבת המתגייסים בתל השומר לבשה חג, המתגייסים הגיעו כשהם עם החברים ובני המשפחה, נפרדו יפה יפה לשלום, נתנו נשיקה לחברה, חיבוק לאמא ואבא, כיף לחברים ועלו לאוטובוסים.

אחרי הפסקונת, אנחנו היינו שם והבאנו לכם את התמונות של הרגעים האחרונים באזרחות. לאלבום התמונות המלא כנסו לעמוד הפייסבוק של פז"ם ועשו לנו לייק על הדרך

גיוס שריון מרץ 2014
החברים באו לפנק לפני הגיוס | צילום: גליץ - בית הספר לצילום

גיוס שריון מרץ 2014
התמונה הזו מיועדת למי שלא הבין מי מתגייס | צילום: גליץ - בית הספר לצילום

שוחחנו הבוקר עם רתם יחזקאלי מפקד פלוגה א' שאחראי על ההכשרה של לוחמי חטיבה 188 שסיפר לנו קצת על ההכנות לקראת הגיוס הזה וגם על מה שהולך לעבור על המתגייסים בשבועות הקרובים. "אנחנו מתכוננים שלושה שבועות, התחלנו עם הכנה מקצועית, אחרי זה הכנה מנטלית ואז הכנו את הפלוגה להגעה של טירונים", הוא מספר. "הסגל עבד קשה, התמקצע והתגבש בתוך עצמו. חיכינו ליום הזה ועכשיו מקויים שהכל ילך חלק".

גיוס שריון מרץ 2014
הגעגועים מתחילים מעכשיו | צילום: גליץ - בית הספר לצילום
פרסומת

מה הולך לקרות בשבועות הקרובים?
"הם מתחילים בטירונות חי"ר  של שלושה שבועות ועוד שישה שבועות של התמקצעות על מקצועות הטנק – נהג טנק, טען ותותחן. חוץ מזה הם יכולים להגיע לפלוגה המסייעת שזה פלוגת חי"ר של השריון או לפלס"ר".

יש לך טיפ טוב למתגייסים?
"תחליפו גרביים כל יום. ללוחמים זה במיוחד חשוב". ענייני וקצר.

גיוס שריון מרץ 2014
נשיקה אחרונה לפני צה"ל | צילום: גליץ - בית הספר לצילום

גיוס שריון מרץ 2014
כל המשפחה הגיעה להיפרד | צילום: גליץ - בית הספר לצילום

גיוס שריון מרץ 2014
בפעם הבאה בפינת הביקורים בכניסה לבסיס | צילום: גליץ - בית הספר לצילום
פרסומת

גיוס שריון מרץ 2014
תמונה ישראלית | צילום: גליץ - בית הספר לצילום

גיוס שריון מרץ 2014
הכי אחי! | צילום: גליץ - בית הספר לצילום

גיוס שריון מרץ 2014
חיבוק אחרון לאבא | צילום: גליץ - בית הספר לצילום