אין זה סוד שכבר לפני שנים רבות חלומה של האם הגאה נדד מהטייסים והצנחנים ללוחמי הסייבר ו-8200. קבלה ליחידה ששמה את הבוגרים על מסלול בטוח לעולם ההייטק, לשכר שרוב החיילים המשוחררים יכולים רק לחלום עליו.

נראה שגם המסלול הזה ארוך מדי, ועומרי המתגייס בימים אלו ל- 8200 התקבל לעבודה בחברת סייבר כבר לפני הגיוס. הוא עשה זאת כשכיר בחברת גארדיקור -  GuardiCore, כשהצעיר הישראלי ניהל קרבות סייבר נגד האקרים בזמן ההמתנה לגיוס שלו ליחידה.

"הכל התחיל אצלי כבר בכיתה ז', תחום הסייבר, בזכות מורה שלי ששמו יהודה אור", מספר עומרי על ההתחלה. "הוא היה מורה שלימד מחוץ לקופסה. למדנו שם תוכנת סקראץ'", שלהגדרתו זו תכונה "לילדים". אבל אור לימד אותו את הדבר הגדול שמעבר. "מאותו יום אמרתי איזה מגניב שאפשר לעשות דבר כזה, מעניין מה עוד אפשר לעשות", סיפר.

כמובן שבגיל הזה עדיין לא ידע על הצבא, לא שמע על 8200. אבל הוא שמר על קשר עם המורה אור, "שנתן לי הרבה מאוד חומר ללימוד עצמי והנחה אותי. משם התחלתי באופן מאוד מסודר מפיתוח אפליקציות ותכנות אתרים לתחום של מה שאני רוצה לעשות בצבא, שזה יותר ברמה". אחרי שעבר בהצלחה את המיונים ל- 8200 במקביל, הוא "נחטף" גם על ידי חברת GuardiCore.

"שמעתי על כל מני בני נוער שעובדים בהייטק, אז הגשתי קורות חיים לחברה וענו לי בחיוב". על השאלה מה השכר של צעיר שעדיין לא בן 18 בתחום הוא לא פירט, אבל כן אמר בחיוך "הרבה יותר גבוה מרוב בני הנוער". גם הוא צחקק כשהעלו את העובדה שלרוב חוטפים את בוגרי 8200 ולא את המועמדים, "כן, זה נכון". ואגב, את כל זה הוא עושה ומספיק גם לשמור על קשר טוב עם חברים ואף לנהל קשר עם בת זוג.

"היו מקרים של התמודדות עם 'אנשים רעים'"

היום-יום שלו לפני הגיוס היה דינמי, "זה בעיקר פרויקטים כשאני נמצא בצוות שדי חופשי לעשות מה שהוא רוצה. כל מני דברים מגניבים ליצירת פרויקטים עם חברות אחרות", אמר והוסיף שעל הרוב אסור לו לדבר. אין ספק, הסודיות של המודיעין כבר נמצאת שם. "הרבה מחקרים ופיתוח, זה מה שאני יכול להגיד".

הוא כן מספר ש"היו מקרים של התמודדות עם 'אנשים רעים'", והכוונה להאקרים כמובן. "אני יכול להגיד שלפני שהגעתי לחברה לא היה לי מושג איך העולם הזה נראה. ההתמודדות היא תופעה רחבה, ובעיקרון יש הרבה אנשים רעים ומאוד מתוחכמים. אבל באמת שאני לא יכול להוסיף חוץ מזה שמדובר לרוב בתופעה כלל עולמית". במבט מלמעלה הוא מספר על גאווה כאשר מנצחים האקרים מתוחכמים מהעולם הגדול.

בחברות כמו זו שהעסיקה את עומרי מקפידים לגייס עובדים בעיקר מיחידות המודיעין המובילות המועדפים על פני בוגרי אוניברסיטה. "אנשי 8200 ודומיהם רוצים לעבוד עם אנשים כמותם ולכן הרבה מהם הולכים לחברות בהן הם מכירים בוגרים אחרים", ולכן מקפידים להעסיק את יוצאי היחידה.

"נהוג לתת 25%-30% יותר בשכר ליוצאי 8200. יש כאלו שיוצאים מהצבא ושוחחו עם חברים שכבר נקלטו בחברות אזרחיות, אז הם מצפים לקבל את מלוא ה- 30% בעקבות שיחות פנימיות ביחידה. אבל בכל זאת צריך לבדוק שהמועמד למשרה לא רוכב על המוניטין של היחידה ובאמת מגיע עם יכולת".

לדברי דניאל גולדברג, חוקר אבטחת מידע בגארדיקור שתחת אחריותו עבד עומרי, ההחלטה להעסיק אותו בלי שום הכרות מוקדמת היתה קלה. "עמד לפנינו מועמד שהראה יכולת עבודה עצמאית ועקומת לימוד חדה, שזה בדיוק מה שאנחנו מחפשים. כחברה שיש בה עובדים רבים שהם יוצאי יחידות טכנולוגיות, ראינו בכך גם הזדמנות לעזור לו להתכונן לשירות שלו על ידי מתן ניסיון מעשי"

עכשיו מצפה לעומרי הצבא, שם עדיין רב הנסתר על הגלוי גם מבחינתו. "הבנתי שזה משהו אחר לגמרי, דומה אבל שונה מבחינת ההתמודדויות וכאלה. על רוב הדברים שיהיו בצבא אני עדיין לא יודע. רק מה שהיה במיונים וכמה שהסכימו לספר לי".

במבט קדימה סיכם עומרי "תמיד אפשר להתקדם בצבא ואחרי גם לתפקידים ניהוליים שזאת השאיפה. אני מאוד אוהב את התחום הפרקטי, הפיתוח (של כלים ומערכות), וזה יכול רק להשתפר ולהתפתח יותר ככל שאלמד".