רובה הצליפה L115A3 בפיתוחה של חברת AI הבריטית, החתום על שיא העולם של חיסול שתי מטרות אנושיות ממרחק של כמעט שני קילומטרים וחצי, הוא ללא ספק כלי נשק שיש לפחד ממנו. צליפה היא הדרך הכי אפקטיבית להריגת האויב: במקרים רבים, חתומים צלפים אינדווידואליים על יותר חיסולים מאשר גדודים שלמים, באותו שדה הקרב. מבחינת עלות-תועלת, אין לצליפה מתחרים: כל כדור בדרך כלל-מגיע ליעדו, שלא לדבר על האפקט הפסיכולוגי המבעית הטמון בידיעה כי צלפים מתבוננים בך בכל עת. ובשדה הקרב הזה, רובי ה-AI מנצחים את כולם.

רובה צלפים
שיאן עולם. רובה הצליפה L115A3 | צילום:

רובה הצליפה הקטלני הזה עלה למשרד ההגנה הבריטי 23,000 ליש"ט. הוא שוקל 6.8 קילוגרם ויורה כדורי 8.59 מ"מ, הכבדים יותר מכדורי ה-7.62 מ"מ בהם השתמשו לתפעול דגם ה-AI הבריטי הקודם, L96. הבדלי המשקל המזעריים האלה מבטיחים שהפגיעה תהיה מדויקת יותר: הכדורים החדשים סבירים פחות לשנות את מסלולם, אפילו במילימטרים ספורים, שהופכים למשמעותיים במרחקים העצומים האלה. לרובה יש חמש מחסניות, מה שמאפשר לצלף להשתמש בהן אחת אחרי השנייה באופן רציף. זה, אגב, כמעט לעולם לא קורה.

ב-2009 פגע באמצעות הרובה קרייג האריסון, צלף בריטי, בשני מפעילי מכונות ירייה מהטליבאן באפגניסטן. הוא עשה את זה בשתי יריות רציפות, בטווח של 2,475 מטרים: בהיסח הדעת יצר החייל שיא צליפה עולמי חדש: הוא הרג את אחד ממפעילי מכונות הירייה בניסיון הראשון, ואת השני בניסיון הבא. אחרי כל זה, הוא ירה בנשקים עצמם על מנת לנטרל אותם, וסגר עניין.

רובה צלפים
כל מילימטר משמעותי. צלף בריטי עם הרובה | צילום:

רובה צלפים
משענת מתכווננת ללחי וכוונת שמגדילה פי 25 | צילום:

הרובה כולל משענת מתכווננת ללחי, המאפשרת לצלף להישיר מבט דרך הכוונת בנוחות יחסית. הוא מתקפל בצורה שמאפשרת להניחו בתיק גב. לרובה מצורף כן תומך דו-רגלי ואמצעי להשתקת ועמעום הרעש וההבזק, במטרה להימנע מהפיכת הצלף למטרה בעצמו החל מהרגע שנורתה הירייה. אחת מהכוונות מגדילה פי 25; בידיים מיומנות ביותר, ניתן לפגוע בעזרת הרובה במטרה אנושית ממרחק של 1,400 מטרים. קרייג האריסון כמעט הכפיל את הטווח הזה בהשתמשו ברובה, פעמיים ברצף. יריית כדור אחד בדיוק הזה מעולם לא נרשמה קודם לכן, והוא עשה את זה שלוש פעמים, אם סופרים גם את הפגיעה במכונת הירייה.

החייל האוטומטי: רובוט שיכול להחליף בן אדם בלחימה