החלטת בג"ץ אתמול (שני) להורות למדינה ולמשרד הביטחון לאפשר את כניסתם של כמאה פלסטינים לישראל כדי להשתתף בטקס משותף בערב יום הזיכרון מעוררת כצפוי תגובות סוערות.

אחד הבולטים שבהם הוא צחי וקסמן, אחיו של החייל נחשון וקסמן ז"ל שנחטף על ידי ארגון החמאס בשנת 1994 ונרצח לאחר שישה ימים בשבי במהלך פעולת כוחות הביטחון לחלצו משבי המחבלים.

"אני אח של נחשון וקסמן הי"ד אשר נרצח בידי מחבלים שפלים, מזועזע מקיום טקס זיכרון אלטרנטיבי בעידוד בג"צ לזכרם של מחבלים בהשתתפות משפחותיהם", כתב אחיו של נחשון ז"ל בעמוד הפייסבוק שלו. "החלטה זו גורמת לי להרגיש עצבות ואבל כפול ומכופל ביום הזיכרון לחללי קדושינו. אני מרגיש מתוסכל ומושפל שזו מדינתי. יש מה לעשות? כולי רועד מזעם. אנא יהודים עזרו לי. הדמעות לא מפסיקות".

את הפוסט שלו חתם וקסמן האח בתהייה: "עד מתי נמשיך להיות למרמס ובוז מצד המתקראים נאורים ומושיטים את צווארם לשחיטה?? תוכלו לקיים את הטקסים שלכם בכל יום בשנה, מדוע לפגוע בעשרות אלפי משפחות המתייחדות עם יקירם ביום קדוש זה? חלאס".

כאמור, אתמול קבעו שלושת שופטי בג"צ דפנה ברק-ארז, ענת ברון ויצחק עמית כי בטקס יהיו נוכחות גם השנה משפחות של מחבלים פלסטינים. זאת, למרות הוראת ראש הממשלה ושר הביטחון, בנימין נתניהו, שלא לאפשר כניסתם.

השופטת ברון, היא בעצמה אם שכולה שאיבדה את בנה הבכור רן בפיגוע במועדון ה"מייקס פלייס" בתל אביב בשנת 2003. ברון כתבה על הטקס המתקיים זו השנה ה-14 כי יש בו "מטרה מוצהרת ומסר ברור של פיוס ושלום". היא הוסיפה כי "לעיתים השכול, מעין שותפות גורל, יכול שיהווה מקור להזדהות ולאחדות, עד כמה שהדברים קשים להיאמר. המחיר הנכבד שנגבה מן המשתתפים יש בו כדי לקרב לבבות ולהבקיע חומות בקרב מי שבהגדרה משתייכים לשני מחנות". לדבריה הוסיפה ציטוט מהשיר "רקמה אנושית אחת", שכתב מוטי המר.

בתגובה להחלטת בג"ץ אמר נתניהו כי היא שגויה ומאכזבת. "אין מקום לטקס זיכרון שמשווה בין דם בנינו לדמם של מחבלים", טען נתניהו. "על כן סרבתי לאפשר את כניסתם של משתתפי הטקס ואני סבור שלא היה מקום להתערבותו של בג"ץ בהחלטתי זו".