mako
פרסומת

תקלה בנשק של מחבל חשפה תשתית שלמה של חמאס

בחודש שעבר הגיע פלסטיני חמוש כדי לבצע פיגוע בגוש עציון, אך נמלט כשגילה שהנשק לא תקין. כוחות משולבים של צה"ל ומג"ב פתחו בחיפושים ועצרו אותו, כשחקירתו הובילה למבצע מעצרים נרחב. "חמאס מציין החודש 34 שנים להקמתו, היה חשוב לצאת למתקפת מנע", מציינים בחטיבה

ירדן מושליון, מערכת אתר צה"ל
צבא וביטחון
פורסם:
מעצר מבוקש באיו''ש
מעצר באיו"ש | צילום: אתר צה"ל
הקישור הועתק

בתחילת נובמבר, התגנב פלסטיני חמוש בשעות הבוקר המוקדמות לאפרת שבגוש עציון. הוא היה נחוש לבצע פיגוע, אך כשניסה לירות, גילה שהנשק תקול ומיד נמלט מהמקום. לאחר יממה של חיפושים הוא נתפס ונעצר על ידי כוחות צה"ל.

במהלך החקירה שלו גילו החוקרים שאותו מחבל היה חלק ממשהו הרבה יותר גדול - תשתית שלמה של חמאס שפועלת באיו"ש. בתום עבודת מודיעין מקיפה, יצאה חטיבת עציון בתחילת דצמבר לליל מעצרים בסדר גודל בלתי רגיל, ותפסה 34 פעילי חמאס בכפר צוריף שמזוהה עם ארגון הטרור.

"היו שנעצרו על זריקת אבנים, בקבוקי תבערה וניסיונות תקיפה, חלק גנבו אמל"ח וייצרו כלי נשק, ואחרים החביאו כספי טרור", מפרטת סגן גלי שדה, קצינת המבצעים המיוחדים בחטיבת עציון.

סדרות מעצרים קורות כל הזמן, אבל אותו הלילה שבר את השיא של חמש השנים האחרונות. בשביל להשיג את התוצאות הללו, פעלו במקביל כוחות דובדבן, לוט"ר, גדוד מילואים ומג"ב. "פעילות נרחבת כזו לא ראיתי הרבה זמן", מסביר מפקד גדוד המילואים 71, סא"ל אורי קלנר, "ארגון הטרור חמאס מציין החודש 34 שנים להקמתו, ולכן היה חשוב לצאת למתקפת מנע לפני היום הנפיץ".

"דבר כזה עלול לגרום להתחממות מאוד מהירה של הגזרה - שהיא אחת ההתקפיות באיו"ש", מוסיפה סגן שדה, "רצינו לעצור את הבלאגן עוד לפני שהוא מתחיל".

מעצר מבוקש באיו''ש
כוחות צה"ל בשטח. מבצע נרחב | צילום: אתר צה"ל

מאחורי הקלעים, העבודה הייתה בלתי פוסקת. "כל הלילה הייתי בחמ"ל כדי לוודא שהכול עובד כמו שצריך, לא עזבתי את המח"ט לשנייה - רק ככה הייתי בטוחה ששום דבר לא עובר מעליי", מספרת סגן שדה, "התפקיד שלי הוא להיות נוכחת בכל דבר, אין מצב שקורה כאן משהו ואני לא יודעת".

פרסומת

בתום לילה בו עשרות לוחמים נכנסו אל תוך הכפר המסוכן, סיכמו בחטיבה את מבצע המעצרים כהצלחה. בפעילות הושגו יעדים רבים, אך לכולם ברור שזו הייתה רק יריית הפתיחה לחודש אינטנסיבי מאוד.

"כבר שבועות שלמים שאנחנו לא נחים לרגע", משתף המג"ד, "יחד עם תפקיד ההגנה על הגזרה, הצלחנו לעצור יותר מ-30 מחבלים מאז שהגענו - והזרוע עוד נטויה".