mako
פרסומת

לוחם היכה את חברו – בגלל שמיכה

אירוע חמור: בית הדין הצבאי גזר לאחרונה עונש מאסר בפועל על חייל שהיכה את חברו לבסיס בגלל שזה גנב לו את השמיכה. על החייל נגזרו חודשיים מאסר בפועל וארבעה חודשי מאסר על תנאי

     שמעון איפרגן
שמעון איפרגן
צבא וביטחון
פורסם:
"ירידה במספר התיקים", המשטרה הצבאית
צילום: חדשות 2
הקישור הועתק

"ירידה במספר התיקים", המשטרה הצבאית
אילוסטרציה. למצולמים אין קשר לנאמר בכתבה | צילום: חדשות 2

תקרית חמורה בבסיס בצפון הארץ: חייל נידון לחודשיים מאסר בפועל בגלל שהיכה את חברו שגנב לו את השמיכה. התקרית אירעה לפני כחצי שנה בגדוד קשר בצפון הארץ. רב"ט ד' חזר לחדרו בבסיס בשעת לילה וגילה שחברו לחדר לקח לו את השמיכה וישן איתה.

ד' העיר את החייל והתעמת איתו מילולית. אחרי חילופי קללות, התקרית הפכה לאלימה וד' החל לנער את החייל ולאיים עליו. אחרי מספר דקות החל ד' להכות את החייל וזה נפל על הקרקע כשהוא שותת דם.

שני קצינים שהיו באזור הגיעו לחדר והפרידו בין השניים. החייל המוכה אושפז בבית החולים כשהוא סובל משבר בלסת. ד' נעצר ונלקח לחקירת מצ"ח. במהלך החקירה הודה ד' במעשים והביע חרטה, לטענתו הוא פעל מתוך מצוקה נפשית והדגיש שמדובר במעידה חד פעמית.

הפרקליטות הצבאית הגישה כתב אישום חמור נגד ד' לבית הדין הצבאי בפיקוד הצפון. סרן רותם קוגן שייצגה את החייל מטעם הסנגוריה הציבורית הצליחה לשכנע את התביעה לחתום על הסדר טיעון מקל ולא לגזור עליו עונש מאסר ממושך, תוך התחשבות בעובדה ששירת כלוחם ולא נזקפו לו עבירות משמעת או תיקים פליליים. עו"ד קוגן ציינה שמדובר באירוע ספונטני ולא מתוכנן.כמו כן, לטענתה התקרית היא פועל יוצא של מצוקה נפשית ממנה סובל הנאשם, שהייתה מוכרת למפקדיו.

בית הדין אימץ את הסדר הטיעון והרשיע את ד' בעבירה של תקיפה הגורמת לחבלה מממשית. השופטים הדגישו שמדובר במקרה חמור ושהחייל גרם לנזק פיזי למתלונן. השופטים גזרו על ד' חודשיים מאסר בפועל, ארבעה חודשי מאסר על תנאי, הורדה לדרגת טוראי ותשלום פיצוי של 2,000 שקל לחייל המתלונן.