mako
פרסומת

איראן דיווחה על ניסוי מוצלח של טיל נ"מ חדש בתנאים מבצעיים

ביצעה תרגיל נרחב ומתוקשר במערכי הגנה אווירית שכלל ירי חי והפעלה ראשונה של טיל חורדאד 15 מייצור עצמי, שלטענתה יעיל מול מטוסי קרב. במקביל דווח שסוריה תצטייד בטילי נ"מ מתוצרת סין והכל מתפרסם זמן קצר לאחר עוד תקיפה של חיל האוויר הישראלי כנגד מטרות איראניות בסוריה

שי לוי
מדור צבא וביטחון
פורסם:
השיגור
תרגיל הגנה אווירית | צילום: Press TV, twitter
הקישור הועתק

בימים האחרונים ניהל מערך ההגנה האווירית של איראן תרגיל ענק שכלל ירי חי של מגוון טילים. בנוסף המערך תרגל התמודדות עם מספר תרחישים של מתקפה נגד איראן, החל מחדירה של כלי טיס בודדים לאיסוף מודיעין ועד מתקפות גדולות של חילות אוויר זרים.

במהלך התרגיל האיראנים ביצעו לראשונה ירי במתווה מבצעי של החורדאד 15, טילי מייצור מקומי אותו חשפו לראשונה לפני מספר חודשים. על פי האיראנים המערכת מסוגלת לאתר מטוסי קרב, טילי שיוט ומטוסים ללא טייס מטווח של 150 ק"מ ולנעול עליהם מטווחים של כ-120 ק"מ.

פרסומים מהתרגיל מראים שהמערך תרגל את היכולות שלו מול מטוסי הקרב של חיל האוויר האיראני, בהם מטוסי F-14 ומיג 29.

לאיראן מערך הגנה אווירית נרחב שנחשב לזרוע עצמאית. במערך יש כ-150 סוללות טילי נ"מ ישנות לצד חדשות. לאחרונה התרבו הפרסומים על כך שאיראן מנהלת מגעים לרכישת סוללות טילי S-400 מרוסיה. על פי הדיווחים האחרונים ייתכן שכבר בשנה הבאה המערכת הזו תגיע לאיראן.

ברוסיה מדווחים שכבר נרקמה עסקת נשק ענקית עם איראן שתצא לפעול ברגע שיוסר האמברגו על המדינה (או כשהרוסים יחליטו שהגיע הזמן). בכוונת הרוסים למכור לאיראן מטוסי קרב מסוג סוחוי 30, טנקים מסוג T-90, טילי חוף ים ועוד, בשווי של מיליארדי דולרים.

פרסומת

מקורות בסוריה צוטטו כאומרים שהרכש של הטילים הסינים נולד בגלל שלרוסים יש שליטה על סוללות ה- S-300 ועם הטילים הסינים תהיה לסוריה עצמאות מלאה לפרוס אותם בכל רחבי ולכסות את כל שמי המדינה. בסוריה לא מגיבים לדיווחים.

הפרסומים האלה מגיעים על רקע העובדה שחיל האוויר הישראלי מצליח כבר תקופה ארוכה לפעול בגלוי נגד הסורים והאיראנים בסוריה. נראה שבסוריה וגם באירן מנסים לבנות כוח שידע להתמודד עם חיל האוויר הישראלי.