mako
פרסומת

גדוד 77 בעזה: ירי על עמדת חמאס מהזווית של התותחן

סדרת הרשת הדוקומנטרית המלווה את לוחמי השריון של צה"ל בגבול רצועת עזה – פרק שני. אחרי שבפרק הראשון הלוחמים נחשפו וסיפרו על עצמם, השלב הבא הוא הצצה אל מאחורי הקלעים של הפעילות המבצעית: הפרות הסדר בימי שישי, אבטחת העבודות להקמת הגדר, ירי מבצעי בפעם הראשונה בשירות ובצד הקליל יותר – פק"ל קפה ללא כפית. צפו

ארנון שוורצמן
צבא וביטחון
פורסם:
גדוד 77 בעזה: צפו בפרק השני
תיעוד מיוחד של גדוד השריון 77 בעזה | צילום: דובר צה''ל, באדיבות גרעיני החיילים
הקישור הועתק

צוות מיוחד ליווה בחודשים האחרונים את לוחמי השריון מגדוד 7 של חטיבה 77 בגזרת עזה. הפרק השני בסדרת הדוקו הזו נפתח הצצה למאחורי הקלעים של הדיווחים בתקשורת על עבודות הקמת גדר ההפרדה ברצועה. עבור הלוחמים המשמעות היא בין היתר שבוע של מארבי תצפית מדי לילה, איסוף מודיעין ואיתור מטרות בגזרה.

בהמשך מלווה צוות הצילום מקרוב את סרן גל, מפקד פלוגת "מלכות החרמון" בדרכו לפגוש את הלוחמים. "אי אפשר להתעלם מהפרות הסדר שמתקיימות פה כל יום שישי", הוא מתייחס למשימה המחייבת שלו ושל חייליו, מספר מה דורש ממנו השירות בגבול הרצועה ועל מה הוא מוכן לחתום בכל רגע.

"טנק של צה"ל תקף מטרות חמאס בעזה". פעמים רבות אנחנו שומעים בתקשורת דיווחים כאלו, והפרק הזה מספק הצצה לתוך טנק שיצא להפציץ עמדה כזו אחרי הירי ממנו ניצל קצין צנחנים, רק הודות לקסדה שחבש. רב"ט עדי, תותחן באחד מצוותי הטנק של גדוד 77 מספר על הירי המבצעי הראשון שלו אי פעם והרגע המותח בו חיכה לשמוע האם המטרה הושמדה.

הלוחמים הם, אחרי הכל, בחורים צעירים שצריכים להפיג את המתח בין המשימות והפעילויות המבצעיות. בסיום הפרק, הם מכניסים את הצוות אל תוך המטבח באמצע ארוחת טורטיות מגבשת שאירגנו וגם מציגים שימוש נוסף שאולי לא ידעתם שאפשר לעשות - במברג. צפו בפרק המלא: