אריות הים (צילום: Handout, GettyImages IL)
לוחמים ביחידת אריות הים. חלק מפיקוד המבצעים המיוחדים המשולבים של ארצות הברית | צילום: Handout, GettyImages IL

פיקוד המבצעים המיוחדים המשולבים של ארצות הברית ידוע בעיקר בזכות חיסולו של מי שהיה הטרוריסט מספר 1, אוסאמה בן לאדן, אבל ה"צבא הסודי" של ארצות הברית היה ועודנו אמון על תכנון והוצאה לפועל של מגוון תכניות סודיות ומסוכנות. האתר האמריקאי mentalfloss חושף כמה עובדות מפתיעות שכנראה לא ידעתם על היחידות הכי רגישות של הצבא האמריקאי.

1. כשאתם מזכירים על כוח דלתא או על צוות 6 של אריות הים, אתם בעצם מדברים על פיקוד המבצעים המיוחדים

כוח דלתא וצוות 6 של אריות הים הם כנראה היחידות הכי מוכרות של פיקוד המבצעים המיוחדים. הם עובדים בצללים ומבצעים את המשימות הכי מורכבות שיש. אגב, לא מעט פעמים כשמישהו מהיחידות הללו נהרג בפעולה במצעית, מחלקת ההגנה מפרסמת סיפור כיסוי שמסביר את נסיבות המוות, כמו "תאונת אימונים".

2. כשצוות 6 נוסד, היו רק שני צוותים באריות הים

אריות הים (צילום: Handout, GettyImages IL)
רצו לבלבל את הרוסים. אריות הים | צילום: Handout, GettyImages IL

בשנת 1980 התבקש ריצ'רד מרצ'ינקו, מפקד צוות 2 של אריות הים, להקים צוות חדש בתוך יחידת אריות הים. הוא קרא לו צוות 6 בניסיון להתל ברוסים ולגרום להם לחשוב שיש צוותים נוספים שנושאים את יתר המספרים.

3. פיקוד המבצעים המיוחדים המשולבים מסוגל לשחזר מסמכים שנשרפו

כשהיחידות של פיקוד המבצעים המיוחדים המשולבים אוסף מודיעין בשדה הקרב, הם משתמשים ביכולת מיוחדת של שחזור מסמכים. אלגוריתמים מיוחדים מסוגלים לשחזר מידע ממסמכים הרוסים לחלוטין, אפילו כאלה שנשרפו והושמדו.

4. מטוס שלקח חלק בחיסול בן-לאדן המריא מאזור 51

מסוקים מיוחדים שעליהם לוחמים מצוות 6 המריאו אל אבוטבאד שבפקיסטן בדרך לפשיטה על מקום מסתורו של בן לאדן. מסוקי הבלק-הוק צוידו בטכנולוגיה סודית ביותר שמאפשרת להסתיר את מיקומו של המסוק ואפשרו לכוחות האמריקאים לחצות גבולות מבלי להיחשף. המסוקים הללו פותחו באזור 51 הידוע לשמצה, אחד המקומות המסווגים ביותר בכדור הארץ.

5. הוא בכל מקום

לוחמים מכוח דלתא ומצוות 6 של אריות הים פועלים במגוון של מקומות בעולם. בין היתר, עלו דיווחים על פעילות של לוחמים בסין או בפרו. כמו כן, לוחמים מהיחידה מלווים את נשיא ארצות בכל מקום על פני הגלובוס שהוא מבקר בו, למקרה שאנשי השירות החשאי יזדקקו לתמיכה.


6. כוח דלתא וצוות 6 של אריות הים – יריבים מושבעים

בשנים האחרונות קיבל כוח דלתא משימות בעיקר בשטחי עיראק בעוד שצוות 6 פעל בעיקר באפגניסטן. בעקבות החלוקה הזו, אנשי כוח דלתא היו אמונים על תפיסתו של סדאם חוסיין בעוד שאריות הים היו אמונים על חיסול בן לאדן. מסיבות ברורות, הם לא בדיוק היו מרוצים מהחלוקה הזו, ושתי היחידות היו מעוניינות לקחת חלק במבצע לחיסול מנהיג אל-קאעידה. אנשי כוח דלתא לא לקחו את ההחלטה הזו ברוח טובה, והיו אף כמה שטענו שהמשימה הוטלה על ה-Seals כיוון שאנשים בכירים בפיקוד המבצעים המיוחדים המשולבים שירתו בחיל הים האמריקאי בעבר.

7. בסיס של פיקוד המבצעים המיוחדים המשולבים פועל משדה תעופה מרכזי באחת ממדינות אירופה

זו עובדה שככל הנראה לא ידועה לנופשים באירופה, אבל פיקוד המבצעים המיוחדים המשולבים מפעיל יחידה ללוחמה בטרור שנמצאת בכוננות מתמדת ביבשת.

לוחם ביחידת הקומנדו (צילום: Greg Mathieson/Mai, GettyImages IL)
פועלים בכל מקום ברחבי העולם | צילום: Greg Mathieson/Mai, GettyImages IL

8. הגנרל סטנלי מק'קריסטיל היה ידוע בכינוי "האפיפיור"

במהלך המצור בווייקו בשנת 1993, אירוע אלים שבו פשטו גורמי אכיפת החוק בארה"ב על כת הדוידים, פיקוד המבצעים המיוחדים המשולבים סיפק לכוחות הפועלים בזירה ציוד מתקדם על אף שהלוחמים לא לקחו חלק פיזי בפשיטה. אז, נשמעו תלונות על כך שסודות רבים נשארים בגבולות הפיקוד, ולהוציא מהם מידע זה כמו לנסות להוציא מידע מהוותיקן, ולכן, כינו את מפקד הפיקוד "האפיפיור", שם שדבק בתפקיד לאורך שנים רבות. מפקד הפיקוד בתחילת שנות ה-2000, סטנלי מק'קריסטל, חיזק את התדמית בכך שהיה ידוע בכך שהוא אוכל מעט וישן מעט, כמעט כמו המיתוס סביב דמותו של האפיפיור.

9. הפיקוד בנה בתי משפט מיוחדים בעיראק

זמן קצר אחרי שוויליאם מקרייבן נכנס לתפקיד מפקד הפיקוד ב-2008, הוא התמודד עם מצב שבו לכוחות הלוחמה בטרור האמריקאים היה אסור לבצע פשיטות ללא אישור משפטי. לכן, הוא הנחה את הפיקוד לבנות בית משפט קטן בעיראק שינפיק אישורים מתאימים.

אדמירל וויליאם מקרייבן (צילום: Win McNamee, GettyImages IL)
אדמירל וויליאם מקרייבן. בנה בתי משפט מיוחדים | צילום: Win McNamee, GettyImages IL

10. לפיקוד יש סימולטור שמסוגל לחזות מיקום של מתקפת טרור

לפי דיווחים שונים, פיקוד המבצעים המיוחדים המשולבים מחזיק בסימולטור שמסוגל לאסוף מידע ממגוון מקורות מודיעיניים ליצור, על פי דפוסי פעולה קודמים, הערכה של מה עלול לקרות וכיצד טרוריסטים עשויים לפעול. בעבר, הצליחו לחזות בעזרת הסימולטור הזה מיקומים של מטעני נפץ ועוד.