mako
פרסומת

חשש להידבקות במפקדה צבאית רגישה של הצי האמריקאי

צבא ארה"ב נכנס בצורה משמעותית למשבר הקורונה המחריף במעצמה הגדולה בעולם, גם הפעילות המבצעית של היחידות המוצבות בכל רחבי הגלובוס נמשכת, אבל מקרי הידבקות במפקדה רגישה של הצי מעלים חשש לתפקוד כמה מהמובחרות שבהן

שי לוי
מדור צבא וביטחון
פורסם:
יחידת העילית
אריות הים אילוסטרציה | צילום: /Handout, GettyImages
הקישור הועתק

בצי האמריקאי חוששים שנגיף הקורונה יפגע בפעילות של פיקוד הלוחמה המיוחדת -יחידת העילית אריות הים ויחידות מיוחדות נוספות. זאת לאחר שנגד בכיר שמשרת במפקדה חלה בנגיף ונכנס לבידוד.

על פי הדיווח של הצי, איש קבע בדרגת נגד שני המשרת בפיקוד אובחן כחולה בנגיף הקורונה. "הנגד נכנס לבידוד ונאסרה עליו כל תנועה, בנוסף נכנסו לבידוד עמיתים שהיו בקשר עם החולה. אנחנו בקשר עם כל הרשויות כדי להבטיח את בריאות ציבור וגם רווחתם של המשרתים", הוסיפו.

בצי פרסמו שמלחים נמצאו חיוביים גם על כמה כלי שיט. אחד משרת על נושאת המסוקים "בוקסר" יחד עם עוד כ-2,500 אנשי צוות. בדיקות חיוביות נמצאו אצל לוחמים המשרתים גם על ספינת הטילים החמקנית "קורנדו" וגם על סירת הטילים "רלף ג'ונסון".

ספינה אמריקאית
חשש מהתפרצות בספינות הכי מבצעיות. צי ארה"ב | צילום: הצי האמריקאי

בארה"ב הביעו חשש ואדמירל קולין גרין, מפקד הפיקוד המיוחד של הצי, הפיץ הודעה לפקודיו בה ביקש להרגיע: "אני יודע שיש בניכם לא מעט אנשים מודאגים מהמצב, נכונו לנו אתגרים קשים ואנחנו נעשה הכל כדי למתן את האיום עד כמה שניתן".

משימת המפקדה וכוח המבצעים המיוחדים של הצי האמריקאי היא להפעיל את היחידות והסירות המיוחדות, כלי שיט תת ימיים ויחידות קומנדו נוספות.

הם מכשירים אותם, מאמנים, אחראיים על ציוד ואספקה וכל מה שקשור לפעילות המיוחדת של הצי באימון, בשגרה ובחירום. פגיעה בגופים האלו תהיה מכה לא פשוטה לקהילת הכוחות המיוחדים של ארה"ב.