mako
פרסומת

בגלל עשר אגורות: חייל הכה באכזריות את השק"מיסט

בית הדין הצבאי גזר 45 ימי מאסר על תנאי על רב"ט א', שהסתער על שק"מיסט והטיח בו מטבע של עשר אגורות. השופטים התחשבו בכך שא' יסיים את שירותו הצבאי בקרוב – ובעובדה שהשניים "ערכו סולחה"

     שמעון איפרגן
שמעון איפרגן
מערכת פז"ם
פורסם:
חייל מכה חייל
אילוסטרציה | צילום: רועי ברקוביץ'
הקישור הועתק

חייל מכה חייל
אילוסטרציה | צילום: רועי ברקוביץ'

חייל המשרת בבסיס בדרום הארץ שתקף באכזריות שק"מיסט בגלל עשר אגורות לא יישב יום אחד בכלא - ולא ישלם פיצויים.

המקרה אירע לפני כעשרה חודשים: רב"ט א' הגיע לשק"ם ביחידה במטרה לרכוש וופל וקולה ודיבר אל המוכר בגסות. בין השניים פרץ וויכוח בגלל עשר אגורות שהיו חסרות לביצוע הקנייה.

"תדבר אליי יפה ותתנהג בנימוס, אחרת לא אמכור לך כלום", הטיח השק"מיסט בא', שבתגובה – זרק לעברו עשר אגורות. השק"מיסט השיב: "אם תמשיך ככה, לא אמכור לך כלום". בתגובה, א' נכנס לתוך השק"ם והיכה נמרצות את השק"מיסט במכות אגרוף בבטנו ובצווארו.

לש"קמיסט נגרמו חבלות קלות בלבד והוא הגיש תלונה נגד א', שהועברה לטיפול מצ"ח. א' נחקר באזהרה והודה במעשיו, והתביעה הצבאית הגישה נגדו כתב אישום לבית הדין הצבאי של פיקוד הדרום בגין התנהגות מבישה.

התביעה והסנגור הצבאי הגיעו להסדר טיעון שבמסגרתו א' לא יישלח לכלא וייגזר עליו עונש מאסר על תנאי בלבד. במקביל, א' הביע חרטה וכתב מכתב התנצלות לשק"מיסט.

השופטים קיבלו את הסדר הטיעון וגזרו על א' 45 ימי מאסר על תנאי. לאחר שדנו בתיק הם קבעו כי האלימות המיוחסת לא' אינה חמורה. הם התחשבו בעובדה שהוא עתיד לסיים את שירותו הצבאי בקרוב, ובכך שהוא והקורבן התנצלו זה בפני זה.