mako
פרסומת

צילומי לוויין חשפו מל"ט איראני מסווג בסוריה

על פי הדיווחים בתקשורת הערבית, מדובר בתיעוד עדכני של מל"ט בו צבא סוריה עשה שימוש, ליד בסיס חיל האוויר המקומי שנהרס בתקיפה שיוחסה לישראל בעבר. "לצבא יש כמות של מל"טים מתוצרת איראן ורוסיה", נטען בדיווח

mako צבא וביטחון
צבא וביטחון
פורסם:
תמונת הלוויין
מל"ט איראני בתמונת לוויין מסוריה | צילום: obretix@Twitter
הקישור הועתק

עוד עדות למעורבות צבאית גוברת של איראן בסוריה. בצילומי לווין חדשים מצפון המדינה נראה מטוס צבאי ללא טייס כשהוא חונה בבסיס חיל האוויר המקומי הסמוך לעיר חמה.

על פי הדיווח ב"אל-מסדר" הלבנוני המתבסס על צילומי הלוויין, המל"ט המסווג מתוצרת איראן המכונה "אבאביל 3" תועד בבסיס שהופצץ בחודש אפריל האחרון בתקיפה שיוחסה לישראל, תקיפה שלא קיבלה אישור רשמי מירושלים.

כתוצאה מההפצצה המדוברת שכאמור ישראל לא התייחסה אליה, נהרסו מספר מבנים של צבא אסד בבסיס, הממוקם באזור שכבר דווח בו לא פעם על פעילות של איראן וחיזבאללה.

צילומי לויין מבסיס חמה בסוריה, אפריל 2019
בסיס חמה לאחר שהופצץ באפריל האחרון | צילום: ISI ImageSat International, חדשות

על פי המקורות בלבנון, המל"ט האיראני שימש את צבאו של אסד כמה פעמים בעבר לטיסות סיור במחוזות אידליב וחמה שבמדינה. "לצבא הסורי יש כמות של מל"טים מתוצרת איראן וסוריה למשימות סיור באזורים שבשליטתו בכל רחבי המדינה", צויין בדיווח של ה"אל-מסדר".

דגמים מוקדמים יותר של ה"אבאביל" הופעלו בעבר על ידי ארגון חמאס בניסיון לחדור לשטח ישראל כדי לאסוף מודיעין.

בימים האחרונים צילום לוויין אחר מבסיס צבאי בסוריה עורר עניין רב, כשבתום מספר ימים של קונספירציות התברר כי המטוס שתועד בבסיס חמימיים של הצבא הרוסי במדינה הוא מטוס מיג 21 ישן שכבר אינו בשימוש הרוסים אך הובא לבסיס כדי להפוך לאנדרטה, שבנייתה הושלמה בימים האחרונים ונחשפה ברשת.

במסגרת פעילותם של הרוסים באזור וקשריהם המתהדקים עם שכנתה של סוריה, טורקיה, דווח אמש כי סוללת ההגנה האווירית מסוג 400-S תוצב בגבול טורקיה-סוריה, בטווח שעשוי לאיים על מטוסי ארה"ב, כשאלו פועלים בסוריה.