העולם הצבאי מכיל כינויים וראשי תיבות שלא תמיד אנחנו יודעים את מקורם. כך לדוגמה, למרות שכל לוחם סחב את מיכל המים המלבני על גבו ולמרות שמדובר כנראה באחד מהפריטים הנפוצים בצה"ל (אחרי שמיכות סקביאס), איש לא ממש ידע לומר לנו למה בעצם קוראים לו ג'ריקן?

גם הפעם, מערכת פז"ם יצאה למשימת תחקיר מעמיקה וחזרה עם התשובות: מסתבר שהג'ריקן הומצא עוד לפני מלחמת העולם השנייה ומאז נעשה בו שימוש רחב בכל צבאות העולם. הג'ריקן המקורי - שהיה עשוי מתכת ובראשו הותקנו שלוש ידיות נשיאה אופקיות מקבילות - הומצא בגרמניה וזכה לשם Wehrmachtskanister או בתרגום חופשי: "מכל לשימוש צבאי".

View this post on Instagram

A post shared by muriel vibert (@murielvibert) on

למרות השם הקליט שנתנו לו הגרמנים, היו אלה החיילים הבריטים שהעניקו לו את השם שהולך איתו עד היום. במהלך מלחמת העולם השנייה החלו החיילים הבריטים לכנות את מיכל המים ג'ריקן. ג'רי - היה כינוי נפוץ בקרב הבריטיים לחייל גרמני (קיצור שלGerman  - גרמני) ו-"קן" (Can) היא המילה האנגלית לפחית או מכל.

הג'ריקן נפוץ לצבאות העולם במהלך מלחמת העולם השנייה לאחר שהאמריקאים העתיקו את הג'ריקן הגרמני והתחילו להשתמש בו בשורות הצבא. למעשה, עד לסיום המלחמה באירופה במאי 1945 הצטיידו צבאות בעלות הברית ב-21 מיליון ג'ריקנים.

לאחר מלחמת העולם השנייה היווה הג'ריקן, כפי שהוא עדיין מכונה, בעיקר מכל נשיאה לסולר. עם ההתקדמות הטכנולוגית של העשורים האחרונים, הג'ריקן מצא את מקומו עם שינויי צורה ואבזור מסוימים, גם לשימושים אזרחיים: למחנאות, תעשייה, ספורט ועוד. גם בצה"ל השכילו להשתמש בג'ריקנים בשנות קיומו וכיום משתמש בעיקר בג'ריקנים העשויים פלסטיק לנשיאת מי שתייה בלבד.

View this post on Instagram

A post shared by Latelier.flo.del (@latelier.flo.del) on

>>מכירים ביטוי או מילה צבאית שאתם לא יודעים מה המשמעות שלה? שלחו לנו בפייסבוק  או במייל ואנחנו נענה