mako
פרסומת

זוועה בעיראק: 40 נשים שהיו נשואות לפעילי דאע"ש יוצאו להורג

עיראק תוציא להורג עשרות נשים שהיו נשואות לפעילי ארגון הטרור הרצחני דאע"ש, כנקמה על ההרס שהארגון זרע במזרח התיכון בשנים האחרונות. ג'מילה בוטאטו, אחת הנשים ואזרחית צרפת, אמרה ל"גרדיאן": "אף אחד לא אומר לי כלום, לא השגריר, לא האנשים בכלא. תעזרו לי לצאת מפה"

מערכת פז"ם
פורסם:
נשים במוסול
נשים במוסול, ארכיון | צילום: Carl Court, gettyimages
הקישור הועתק

אתר החדשות הבריטי "גרדיאן" דיווח לאחרונה שהרשויות בעיראק הוציאו להורג לפחות 40 נשים שהיו נשואות למחבלי דאע"ש. לפי הדיווחים, השופטים בבית הדין העיראקי נתנו לנשים 10 דקות בלבד להתחנן על חייהן לפני שהקריאו את גזר הדין - המשך לרדיפה המתמשכת שאלה עוברות בעיראק מצד הממשל והאזרחים מאז תבוסת הארגון.

ג'מילה בוטאטו, אזרחית צרפת בת 29, היא אחת הנשים שנשפטו בחודש שעבר. בראיון לאתר "גרדיאן" היא אמרה: "אני משתגעת. אני עומדת בפני גזר דין מוות או מאסר עולם. אף אחד לא אומר לי כלום, לא השגריר, לא האנשים בכלא. אני מוכנה להציע כסף אם אתם יכולים ליצור קשר עם ההורים שלי. תעזרו לי לצאת מפה". עוד הוסיפה: "חשבתי שהתחתנתי עם ראפר. רק כשהגענו לטורקיה לחופש של שבוע גיליתי שהוא טרוריסט. גם אני קורבן. הוא הרביץ לי ונעל אותי במערה עם הילדים כשסירבתי לשוב איתו לעיראק".

רבות מעשרות הנשים שנשפטו הן אלמנות והמפרנסות היחידות של ילדיהן, שאבותיהם מחבלי הארגון. אתר "אל ג'זירה" דיווח כי רבות מהן פותו להגיע לעיראק בעורמה. "לא ידעתי שאנחנו בעיראק", אמרה אחת הנשים. "חשבתי שאני נוסעת עם בעלי והילדים לטורקיה וגיליתי שהגענו לעיראק".