קבלת הפנים של הכורדים לסיור רוסי-טורקי ראשון: מטח אבנים
כוחות צבא רוסיה וטורקיה יצאו לסיור משותף ראשון מאז הושג הסכם הפסקת האש בלחימה עם הכורדים, אך אלו הכינו להם מארב ורגמו את השיירה באבנים. בהמשך התעמתו מפגינים עם חיילים רוסים: "ארדואן טרוריסט ואתם שותפים"

רכבי סיור של צבא רוסיה וטורקיה שביצעו סיור ראשון בעיר הגבול כובאני (עין על ערב) בסוריה נרגמו באבנים על ידי התושבים המקומיים.
בתיעוד נראית השיירה עוברת בסמוך להתקהלות של המקומיים הכורדים שרוגמים את הרכבים באבנים ובהמשך מתייצבים מול החיילים, קוראים "ארדואן טרוריסט" בגנות נשיא טורקיה ועולים על אחד הג'יפים הצבאיים שחנה במקום.
בתיעוד אחר שהופץ ברשתות החברתיות נראה אחד המפגינים מתפרץ כלפי אחד החיילים הרוסים וצועק עליו בליווי תנועות ידיים נמרצות. "הילדים שלנו נרצחים ואתם השותפים שלהם", צעק המפגין על פי כתבים זרים ששיתפו את הסרטון.
עוד צוטט אותו מפגין כמפציר באותו חייל: "אתם רוצחים כמוהם, אתם חייבים לעצור את זה, מספיק! אמהות סובלות, איפה האנושיות והצדק?".
הסיור המשותף לרוסיה וטורקיה הוא המשך להסכם שהושג בין המדינות על הפסקת אש בלחימה עם הכורדים בסוריה. מבחינת מנהיגי המדינות אולי הושג הסכם אבל מבחינתם של הכורדים הלחימה נמשכת וממשיכה לגבות קורבנות ולהוציא אנשים מבתיהם.
למרות המחאות הנמרצות, הבוקר (רביעי) תועדה כבר שיירה נוספת שיצאה לפטרול משוף שני של הצבאות הטורקים והרוסים באזור, אך נראה שהפסקת האש עוד רחוקה מלהפוך לעובדה מוגמרת בשטח.