הצבא הבריטי החל בנסיגה סופית מגרמניה: שר ההגנה הבריטי הצהיר על כוונות הממלכה המאוחדת להשיב הבייתה כ-20 אלף חיילים אנגלים החל מהשנה הבאה ועד שנת 2020 לכל המאוחר. בכך תגיע לסופה הנוכחות הבריטית הצבאית בגרמניה, שהחלה בסוף מלחמת העולם השנייה.

חיילים בריטים בגרמניה (צילום: yahoo!)
חיילים בריטים ברחוב הראשי בעיירה ברגן שבגרמניה, שבאזורה פעל מחנה הריכוז ברגן-בלזן | צילום: yahoo!

66 אלף אמריקאים וכ-4,000 צרפתים נשארים

באוקטובר 2010 הכריז ראש הממשלה הבריטי דייויד קמרון על קיצוץ תקציב הצבא ב-7.5 אחוז תוך חמש שנים. הוא גם הכריז כי בריטניה תשיב את כל כוחותיה הצבאיים מגרמניה עד שנת 2020, כאשר מחציתם יעזבו עד שנת 2015. עלות תחזוק הבסיסים הבריטיים בגרמניה היא 250 מיליון ליש"ט בשנה, שהם כ-400 מיליון דולר שייחסכו. החזרת הכוחות הבייתה תשיב לכלכלה המקומית, לפי ההערכות, כ-650 מיליון ליש"ט בשנה, כאשר יוציאו החיילים את משכורותיהם במולדתם ולא בגרמניה.

להקת שומרי וולש בגרמניה (צילום: צבא בריטניה)
להקת שומרי וולש - בגרמניה | צילום: צבא בריטניה

בריטניה, ארצות הברית וצרפת הציבו כוחות במערב גרמניה בתום מלחמת העולם השנייה, ב-1945, אז נחלקה גרמניה לארבעה אזורים כבושים, שנחלקו בין בריטניה בצפון-מערב המדינה, ארה"ב וצרפת בדרום-מערב ורוסיה במזרח. במהלך שנות המלחמה הקרה, הייתה לנוכחות הצבאית הזרה משמעות יתרה – ומאז לא פונו הבסיסים. לפי ממשלת גרמניה, כרגע מוצבים בשטחה 66 אלף איש מסגלי צבא ארה"ב, 56 אלף מתוכם חיילים. צרפת השאירה בגרמניה 3,800 אנשים מטעמה, 3,600 מתוכם חיילים. לאורך השנים צמצמה ארה"ב בהדרגה את נוכחותה במדינה. בין 2006 ל-2009, העבירה 20 אלף אנשי צוות מבסיסיהם בגרמניה.

בינואר 2012 יעזבו כ-1,800 חיילים יעזבו את גרמניה ויתמקמו בבסיסים בשטחה של הממלכה המאוחדת. בתוך כך, תעביר בריטניה חיילים גם מבסיסים בקפריסין, במהלך שמבליט כיצד קיצוצים בתקציב הביטחון האנגלי מאיצים גם את הקיצוץ בכוח האימפריאלי לשעבר. השינויים הללו, לפי הכרזות הממשלה הבריטית, נעוצים גם בהבנה מאוחרת כי המלחמה הקרה אכן נגמרה.

טנקים בריטים בגרמניה (צילום: צבא בריטניה)
טנקים בריטים בגרמניה. יהיו נחלת העבר עד שנת 2020 | צילום: צבא בריטניה

>> ה-MI-6: היחידה הבריטית שתשמור על חשאיות בכל מחיר