המחזור השלישי של תכנית Cyber4sהמכשירה לוחמות ולוחמים שהשתחררו בחמש השנים האחרונות להשתלב בצוותי פיתוח בחברות הייטק יוצא לדרך בסוף החודש. ההרשמה למיונים למחזור האחרון לשנת 2021 תיסגר בימים הקרובים ועל הנרשמים להיות בעלי 4 יחידות לפחות במתמטיקה ובאנגלית. לא נדרש ידע קודם בפיתוח.

משתתפי התכנית עוברים במהלך שישה חודשים הכשרה טכנולוגית רחבה ומעמיקה כמפתחי full stack בתחום הסייבר, בליווי מנטורים מהתעשייה. הם מתנסים בפרויקטים מעשיים בהובלת החברות השותפות, ראיונות דמה וחניכה אישית. בנוסף משתתפים הסטודנטים בסדנאות המקנות כלים לשיפור מיומנויות כגון כתיבת קורות חיים, פרופיל לינקדאין, הכנה לראיונות עבודה, התנסות בפרזנטציות, עבודת צוות ועוד. כל סטודנט יזכה במלגת לימודים לתכנית, מחשב אישי וסיוע בהשמה לאחר סיום התכנית.

"הם תפסו אותי חודש אחרי השחרור, התקשרו אלי מהצבא והציעו לי את התוכנית בדיוק בתקופה שחשבתי על מה אני רוצה לעשות וללמוד", סיפר רועי שניצר (21) בוגר המחזור הראשון של התכנית ולוחם משוחרר. "שמעתי על התוכנית ועל כל מה שהם מציעים והחלטתי ללכת על זה. זו הייתה חצי שנה אינטנסיבית, בה למדתי מאפס בלי שום ידע קודם לתכנת, איך להיכנס לתחום ההייטק ולמצוא את העבודה הראשונה שלי. באמת אחרי חצי שנה אינטנסיבית של לימודים וחודש של חיפוש עבודה, נכנסתי לתחום". כיום רועי עובד כמפתח בחברת Ironsource.

נועה ורד שלום (22) ששירתה כלוחמת הגנה אווירית ובוגרת המחזור השני של התכנית, אומר כי היא ממליצה עליה ללוחמים ובעיקר ללוחמות. "מעבר לתכנים המקצועיים למדנו גם איך ללמוד בצורה עצמאית, לדעת לחקור לעומק ולשתף פעולה עם סטודנטים אחרים - אלה מיומנויות חשובות לכלל תחומי החיים. הצוות של התכנית דחף אותנו קדימה".

לוחמים להייטק (צילום: Scale-Up Velocity)
הצגת פרויקטים באירוע הסיום של מחזור קודם | צילום: Scale-Up Velocity

התכנית פותחה ע"י Scale-Up Velocity מבית Start-Up Nation Central בשיתוף עם מערך הסייבר הלאומי, מנהלת 'מקצוע לחיים' בצה"ל וחברות סייבר מובילות בתעשייה, והינה תכנית הדגל של מסלול 'לוחמים להייטק' - המציע מספר מסלולי הכשרה טכנולוגיים נוספים. המפתחים ציינו כי עשרות מבוגרי התכנית, שקיבלה בחודש נובמבר האחרון את פרס הרמטכ"ל לחדשנות, כבר השתלבו כמפתחים בחברות מובילות בתעשייה.

"החבר'ה שהיו מפקדים ונבחנים בקרב, יהפכו למנהלים המשפיעים ביותר בארגון בעוד כמה שנים", אמר בועז גורודיסקי, CTO ומייסד שותף של XM Cyber, חברת ניהול פגיעות מבוססת סיכונים. החברה כבר גייסה 3 מבוגרי התוכנית ושביעות הרצון מהמתגייסים החדשים גבוהה. "הצבתי כל אחד בקבוצת עבודה אחרת, וגם מי שהוצב בצוות בו הטכנולוגיה היתה שונה ממה שנלמד – השתלב. התכנית נתנה להם כלים ללימוד עצמאי ויש להם רצון להצליח, משמעת עצמית ומוטיבציה להשקיע בעבודה", הוסיף.

לתכנית Cyber4s ניתן להירשם בטלפון 9626* או באמצעות המייל mik58200@gmail.com.