mako
פרסומת

מי מאיים עליהם? אוסטרליה נערכת למתקפה אווירית

צי מטוסים מתקדם, יכולות מבצעיות גבוהות, הרחבת תחום הלוחמה האלקטרונית וחיזוק שיתוף הפעולה עם האמריקאים. ללא סיבה גלויה, אוסטרליה מחזקת משמעותית את חיל האוויר שלה בעלות של עשרות מיליוני דולרים - ומושכת תשומת לב עולמית. שר ההגנה האוסטרלי: "לא נאפשר פער ביכולות האוויריות של אוסטרליה"

אבי אליהו
מדור צבא וביטחון
פורסם:
סופר הורנט
סופר הורנט | צילום: חיל האוויר האמריקאי
הקישור הועתק

סופר הורנט
לאוסטרלים ממש חשוב להשקיע ביכולות באוויריות שלהם. ה-F-18 בפעולה | צילום: חיל האוויר האמריקאי

בהודעה יוצאת דופן, מסרו שרי ההגנה של המדינה המרוחקת כי אוסטרליה מתחילה בצעד חד של הגדלת היכולות המבצעיות שלה באוויר. "היכולות המבצעיות של אוסטרליה באוויר הן חלק חיוני במסגרת הביטחון הלאומי. הממשלה לא תאפשר התפתחות פער ביכולות אלו", כך אמר השר סטפן סמית'.

לפי דיווח של DefenceTalk, מדובר במהלך שהחל במאי השנה כאשר סמית' הודיע על התכנית לשינוי משמעותי ביכולות המבצעיות של חיל האוויר האוסטרלי. במסגרת התכנית שהושלמה אתמול, הובאו מטוסי האף 18 (סופר הורנט) שברשות המדינה למרב היכולות המבצעיות שלהם, זאת בנוסף לתוסף של מערכת לוחמה אלקטרונית לשיבוש מערכות הגילוי והתקשורת של כוחות האויב.

מטוס האף 18 הוא מטוס מתוצרת בואינג ומצוי בשימוש של חיל הים וחיל הנחתים האמריקאים החל משנת 2001. ביכולתו לקיים קרבות אוויר-אוויר, לתקוף מטרות מהאוויר, לנחות בלב ים ולבצע משימות איסוף מודיעין. המטוס מוצב על נושאות המטוסים של האמריקאים ומהווה כח משמעותי בשמי האוקיינוס. יצוין כי מדובר במהלכים שאליהם יתווסף מטוס האף 35 שנרכש על ידי האוסטרלים גם הוא.

סופר הורנט F18
הסופר הורנט - שימוש נפוץ בעיקר מעל מי האוקיינוס | צילום: צבא ארצות הברית

התקציב - גבוה, הסיבה - לא ברורה

התקציב שהושקע בפרויקטים האלו נאמד על 35 מיליון דולר בעבור צי הסופר הורנט שהוסב למבצעיות מלאה, לזה נוסף תקציב של 19 מיליון דולר למערכות הלוחמה האלקטרונית שהם חלק ממיליארד וחצי דולר שצפויים להיות מושקעים בלוחמה אלקטורנית באופן כללי.

פרסומת

נכון להיום, לא נראית סיבה ברורה למהלכי ההתעצמות האווירית הללו, מלבד אולי חיזוק ההגנה נגד ההתעצמות הסינית. חיזוק חיל האוויר האוסטרלי נוסף למהלכי ישור קו נוספים שבהם נוקטת המדינה המרוחקת, שידועה כאחד מהמקומות האקזוטיים, הרגועים והשקטים בעולם. בנוסף לצעדים האווירים, הודיעה אוסטרליה לפני מספר חודשים על הגדלת צי הצוללות שלה ושיפורם מול התחזקות הסינים במי האוקיינוס השקט, חיזוק שיתוף הפעולה עם האמריקאים בהיבטי, ים, אוויר ואימונים יבשתיים והגברת הרכש הביטחוני שלה.

מדובר בתופעה שמאפיינת את השנים האחרונות ושנראתה ביתר שאת בפעמים האחרונות במהלך המלחמה הקרה ובמלחמת העולם השנייה, אז שלחה אוסטרליה כוחות סיוע המדינות הברית, כאשר למעשה, הקרבות לא הגיעו למדינה עצמה.