mako
פרסומת

שחור משחור: העונש החדש והמזוויע של דאע"ש

ארגון דאע"ש הטביע בזפת בוערת 6 בני אדם שהואשמו בריגול לטובת השלטון העיראקי - כך עולה מדיווחים שמגיעים מאקטיביסטים בעיראק. שיטות ההוצאה להורג של הארגון אכזריות מתמיד

מדור צבא וביטחון
פורסם:
הוצאה להורג דאעש
הוצאה להורג מתוך סרטון תעמולה של ארגון דאע"ש בשנה שעברה. נעשה אכזרי יותר ויותר | צילום: מתוך סרטון התעמולה של דאע"ש
הקישור הועתק

שוב אנחנו עדים לשיטות ההוצאה להורג המזוויעות של ארגון דאע"ש, שבכל פעם משתכללות לרמת אכזריות חדשה. הפעם, דיווחים שמגיעים מעיראק מעידים על הוצאה להורג של שישה בני אדם שהואשמו בריגול. השישה הוטבעו בתוך בורות של זפת רותחת במרכז העיר מוסול שבעיראק.

אם זה לא מספיק נורא, נציין שהאקט הזה בוצע לעיני הקהל הרחב במטרה ליצור אפקט של פחד והרתעה. כל השישה, תושבי מוסול, הואשמו בריגול לטובת הממשלה העיראקית ולטובת הכוחות הככורדיים. מקור עיראקי מסר לאתר Iraqi news כי "כל השישה הוכנסו לתוך חביות שהכילו את הזפת הרותחת".

במשך שלושה ימים הוצאו להורג 19 בני אדם. על פי עד ראייה שטען שנכח במקום, איש מטעם הארגון הקריא לפני האקט החריג הצהרה שבה נאמר: "שכירי החרב הללו שיתפו פעולה עם קואלציית הצלב והפשמרגה, בניסיון להרוס את הח'ליפות ולהביא למותם של מוסלמים חפים מפשע בשם החופש והדמוקרטיה. הח'ליפות לא תחוס על בוגדים כאלה". מאות בני אדם צפו במעשה המזעזע בכיכר שורא במרכז מוסול.

העיר מוסול נמצאת בשליטת הארגון מאז יוני 2014, והיא העיר הגדולה ביותר בעיראק שנמצאת עדיין תחת שליטת הארגון. לאחרונה ראינו בה עוד כמה הוצאות להורג מזעזעות, כמו הטבעת בני אדם בחומצה ושריפה למוות של ילדה נוצרייה תושבת העיר.