לפני כחודשיים, נרצחו בפיגוע ירי ביישוב הר אדר הסמוך לירושלים לוחם מג"ב סמ"ר סולומון גברייה, בן 20 מבאר יעקב ושני מאבטחים, יוסף עותמאן ואור אריש. הפיגוע הקשה גרר פרסומים רבים בכלי התקשורת, כולל פרסום באתר "הידברות", שהציג סרטון ותמונה של מי שלטענתם הוא הלוחם הנרצח. בפועל, החייל שהופיע בסרטון הוא זאודה ישראל, חייל ביחידה מבצעית המשרת בצפון הארץ, שאין לו שום קשר לנרצח או לפיגוע.

גברייה ז"ל (צילום: דוברות מג״ב)
הלוחם שנרצח, סמ"ר סולומון גברייה ז"ל | צילום: דוברות מג״ב

קטע הווידיאו בו מופיע זאודה ותמונתו לוו בכיתוב: "מרעיד לבבות: קריאת שמע האחרונה של ההרוג בפיגוע מהר אדר. סלמון גברייה נהרג השבוע מירי מחבלים. צפו בקבלת עול מלכות שמיים המרגשת עד דמעות שהשאיר אחריו. יהי זכרו ברוך".

הסרטון בו מופיע זאודה הפך במהרה לוויראלי ברשתות החברתיות, מה שהוביל לבהלה גדולה בקרב משפחתו ומכריו. "חברים ובני משפחה שראו את הסרטון התקשרו אליי מבוהלים. מאות אנשים התקשרו אליי כדי לברר אם אני חי. לא הבנתי על מה הם מדברים. הייתי בהלם. בני המשפחה שלי חשבו שנהרגתי בפיגוע", טוען זאודה.

צילום מסך אתר "הידברות" (צילום: יחסי ציבור)
האתר הוריד את הפרסום לאחר פנייתו של זאודה | צילום: יחסי ציבור

בעקבות הפרסום המוטעה, הגיש זאודה כתב תביעה לבית המשפט לתביעות קטנות בעפולה בעזרת עו"ד רון סולן, בדרישה לפיצוי של 33,400 ש"ח מאתר האינטרנט "הידברות". בכתב התביעה טוען זאודה, כי האתר התרשל ונהג בחוסר אחריות כשפרסם סרטון של אדם שהינו בחיים בטענה שהוא מת.

עו"ד רון סולן (צילום: יחסי ציבור)
עו"ד רון סולן | צילום: יחסי ציבור

"זה גרם לפאניקה במשפחה שלי. זה ריסק אותם מנטלית. לך תסביר להם שאתה חי. בגלל שלא עניתי מיד כי הייתי באמצע תרגיל צבאי, זה הלחיץ אותם וגרם להם לחשוב שזה נכון. לקח לי המון זמן להרגיע אותם ולהסביר להם שמדובר בטעות. האתר פרסם עובדה מוגמרת שאני זה שנרצח. הם גרמו לי ולמשפחתי נזק כבד מאוד", הדגיש זאודה.

נכון לכתיבת שורות אלה, לא התקבלה תגובת אתר "הדברות".