חיילות וחיילי צה"ל מצולמים מדי פעם לתמונות שונות המתפרסמות בעיתונות הישראלית, אבל נראה שבעידן הדיגיטלי מרגע שהן עולות לרשת אין לדעת לאן יגיעו.

בפוסט שהעלתה בעמוד הפייסבוק שלה סיפרה אמונה (מוני) ששירתה כחיילת בדובר צה"ל בין השנים 2012-2014 איך גילתה תמונה שלה במדים באתרים בערבית, ועוד בכתבה שמספרת כביכול על חיילות שנמסרו ללוחמי דאע"ש כשפחות מין.

היא וחיילות נוספות ששירתו עמה צולמו שלא ביוזמתן לתמונה שהופיעה אחר כך כתמונת אילוסטרציה כללית של חיילות בעיתון "הארץ" (תמונה של הצלם תומר אפלבאום). "לאורך השנים התמונה הופיעה בכמה כתבות וכל פעם חברים אחרים היו מעדכנים שהופעתי בעיתון", סיפרה אמונה בשיחה עם mako פז"ם. "זו בסך הכל תמונה שצולמה בזמן המתנה לטקס כלשהו בבסיס".

יום אחד החליטה אמונה שאם כבר מזכירים לה כל הזמן את התמונה, אז היא רוצה לבדוק רגע בגוגל מתי בכלל עלתה לרשת ומדוע התפרסמה, ככה סתם מתוך סקרנות. התוצאות שגילתה כשהריצה את החיפוש היו מפתיעות במיוחד.

"כנראה שסוכנות ידיעות ערבית כלשהי פרסמה את התמונה בכתבה שהכותרת שלה הייתה כך ישראל שולחת חיילות לדעא"ש כדי להילחם לצדם ולספק להם שירותי מין, והדבר הכי בולט היה שמצאתי את התמונה באתר פורנו (שככל הנראה הסיר מאז את התמונה, אך החיפוש עדיין מוביל אליו), כשמסביבה אימג'ים קצת יותר בעיתיים".

כותרות אתרים ערבים בהם הופיעה תמונת החיילות:

 

בפוסט שהעלתה לעמוד הפייסבוק שלה פירטה אמונה את המקומות בהם הופיעה התמונה ברחבי העולם והוסיפה כי גילתה ש"חוק 34" באמת קיים. מדובר על חוק לא כתוב שאומר שאם משהו קיים, יש באינטרנט פורנו שלו.

ההסבר לכך שהתמונה הגיעה לכל כך הרבה אתרים לא קשורים היא שמאז הפך האינטרנט למסחרי, קל מאוד להוריד תמונות ולפרסם מחדש בכל הקשר שרוצים. הצלם יכול לתבוע על זכויות יוצרים, והמצולמים יכולים לתבוע על הפרת פרטיות או על לשון הרע, אבל קשה באמת לרדוף אחרי כולם באינטרנט.

"באופן כללי מוזרה לי התפוצה הרחבה שהתמונה הזו קיבלה", סיפרה אמונה, "מעבר לכך זה רק מעיד כמה אין שליטה על דברים מרגע שהם עולים לרשת, אני כמובן לא שמחה שתמונה שלי מופיעה במקומות האלו אבל נראה לי שצריך לקחת את זה בפרופורציות ובהומור, כי בתכל'ס אין כל כך מה לעשות עם זה". לא ברור אם יש לקח ממשי מהסיפור של אמונה, אבל צריך לקחת את מה שגילתה בחשבון בכל תמונה שמעלים לרשת ובפרט כזו במדי צה"ל.