טייסות סיניות
הנשים שחותכות עננים

במסגרת תערוכת האוויר הדו שנתית שנערכה בעיר ג'וחאי שבדרום סין, הציג הצבא הסיני את הטייסות הראשונות של צוות האווירובטיקה בחיל האוויר שלו, במופע שמימי מרהיב.

טרם מופע הפעלולים האוויריים שנערך במקום, לבשו הטייסות ועמיתיהן לצוות את הסרבלים הירוקים והרכיבו משקפי טייסים, תוך שהתקדמו אל עבר מטוסי ה-F10 שלהם. ווסאח סיני במיטבו, או שסתם מחווה לשובר הקופות האמריקני משנות ה-80, "אהבה בשחקים", בו שיחקו טום קרוז ומג ריאן.

טייסות סיניות
"אהבה בשחקים" תוצת סין

טייסות סיניות
טום קרוז עם הסרבל והמשקפיים

על פי דיווחים בכלי התקשורת הסינית, הטייסות החדשות עברו הכשרה ואימונים דקדקניים לקראת המיצג האווירי וכל אחת מהן צברה מעל ל-750 שעות טיסה, על ארבעה כלי טייס שונים. עוד צוין כי נשים אלו הן הטייסות היחידות שיודעות לתפעל ולנווט את מטוסי הסילון המשוכללים מהדור השלישי, בהם נעשה שימוש בימים אלה. במסגרת האירועים הציגו הסינים גם את מטוס ה-J3, החמקן הדו-מנועי שהנו בעל חשיבות אדירה לפיתוח יכולות ההתקפה של סין. לדגם זה נערכה הצגה חד פעמית בלבד.

בתערוכה שהחלה ביום שלישי ונחתמה היום (א'), ציינו הסינים 65 שנים להיווסדו של חיל האוויר שלהם, שהוקם ב11 בנובמבר 1949. הצבא הסיני האדיר שמונה כ2.3 מיליון חיילים, מגדיל בהדרגה את תקציב הביטחון שלו כבר במשך שנים. עם העלאה של 12 אחוזים, הוא יגיע לתקצוב של- 132 מיליארד  דולר ב2014.

טייסות סיניות
גוונים של ורוד בשמי סין

אמריקה כבר האשימה בעבר את סין על כך שלא דיווחה על הרחבת הצבא שלה, עקב העלאה של 20 אחוז. בין המנהיגים החשובים מרחבי העולם שנכחו באירוע, היה גם נשיא ארצות הברית, ברק אובמה, שהיה בעיר ג'וחאי עקב התכנסותה של ועידת אסיה פסיפיק.

את צוות האווירובטיקה של חיל האוויר הישראלי, הקימו בשנת 1954. עד היום צוות זה מפגין את כישוריו בטקסי סיום קורס טיס ובמטס חיל האוויר מידי יום עצמאות. בחיל האוויר הישראלי בכלל, נשים משרתות כטייסות כבר שנים רבות. הראשונה מביניהן הייתה הטייסת יעל רום, שהתגייסה ב1950, הוכשרה להטיס שבעה סוגי מטוסים. 

יעל רום (צילום: אתר חיל האוויר)
יעל רום, הטייסת הראשונה | צילום: אתר חיל האוויר
>> "דעו שזה לגמרי אפשרי": קורס טיס, מבט מבפנים
>> לסיפורים נוספים הכנסו לעמוד הפייסבוק של פז"ם