"כל כלי שייכנס לשטח האווירי שלנו, כולל כטב"מים אמריקניים, ייחשב עוין וייורט" – כך אמר לרשת החדשות "NBC" גורם בכיר בצבא פקיסטן.

האם מל"ט ישראלי תקף? (צילום: רויטרס)
כטב"ם. מקורקעים? | צילום: רויטרס

ההנחיות החדשות מתקבלות שבועות ספורים לאחר מתקפה קטלנית של נאט"ו על נקודות ביקורת של הצבא הפקיסטני, שגרמה למותם של 24 חיילים פקיסטניים. מפקד צבא פקיסטן, הגנרל אשפק פרבז קיאני, הקשיח את עמדותיו כלפי צבא ארה"ב מאז המתקפה ב-26 בנובמבר. עדיין לא ברור האם יירוט כטב"מים אמריקניים בפרט היה חלק מההוראות המקוריות שניתנו.

הפוגה ראשונה במלחמות הכטב"מים בפקיסטן מאז 2004

מאז שנת 2004, ביצעו כלי הטיס הבלתי מאוישים של צבא ארה"ב יותר מ-300 מתקפות בתוך פקיסטן. בין השאר פעלה ארה"ב באיסלמבאד, בירת פקיסטן, בפעולה המפורסמת לחיסולו של אוסמה בן לאדן.

דיווחים שונים מפי תושבים פקיסטניים מגלים כי מזה שלושה שבועות, לא ערך כטב"ם אמריקני התקפה בשטח המדינה. כלי טיס למטרות ריגול נצפים לעתים, בגובה רב. כנראה מדובר בפעם הראשונה מאז 2004 שהמקומיים חווים הפסקה במלחמת הכטב"מים. עד להקשחת העמדות הנוכחית, לא אסרה פקיסטן על ארה"ב לנוע בשטחה האווירי בנחרצות שכזו.

באחרונה סגרה פקיסטן גם את מעברי הגבול בהם משתמשים הצבאות המערביים להעברת דלק ומשאבים אחרים לכוחות של צבאות ארה"ב ובנות בריתה שבאפגניסטן. בשבוע שעבר הגדיל ראש הממשלה הפקיסטני יוסוף רזא גילאני לעשות, והזהיר את ארה"ב ואת נאט"ו שכל מתקפה נוספת, בדומה לזו של ה-26 בנובמבר, תוביל לתגובה חמורה. "הממשלה הדמוקרטית לא תתיר התקפה דומה על ריבונות המדינה", אמר גילאני.

>> שמיים בלי טייסים: האם הכטב"מים משתלטים על חיל האוויר?