המארינס האמריקאי יעברו בשנים הקרובות רפורמה נרחבת במטרה לבנות את הכוח מחדש כדי להתמודד עם איומים עתידיים, בעיקר מול סין. במטרה להפוך את החיל ליעיל וקטלני הרבה יותר מתכננים שם שורה של קיצוצים. בין השאר הם מתכוונים להיפטר מכל הטנקים שלהם וקיצוץ כוח האדם מ-186,000 כיום ל-170,000 חיילים וקצינים.

כבר בחודש פברואר, גנרל דייויד ברגר שמפקד על המארינס הכריז שבכוונתו לקצץ הרבה יותר מ-2,100 חיילים עליהם הוחלט לשנת התקציב 2021.

"אני חושב שכל מפקד חיל היה שמח שיהיה לו כוח טוב יותר", אמר בעדות עדכון לוועדת השירותים המזוינים. "אבל אנחנו רוצים להיות קטלניים יותר וניידים, שנשתלב עם חיל הים. לכן אנחנו הולכים לצמצם את הסד"כ כבר בשנה הבאה", אמר. בנוסף פרסם את התכנית המדויקת כיצד יראה התהליך שאמור להסתיים בשנת 2030.

המארינס האמריקאי נועד במקור להיות כוח חי"ר שמתמחה באבטחת אניות הצי ולוחמה אמפיבית (מהים ליבשה). יש להם משימה הנחשבת לאחת המאתגרות מבחינה צבאית, להיות הכוח הנייד שיפלוש לחוף המוגן של האויב ולהקים שם ראש גשר מאובטח, דרכו יכניסו ללחימה את הצבא הגדול.

כדי לעשות את זה יש לנחתים כוחות משימה ניידים שמאגדים בתוכם כל מה שצריך מבחינת לחימה ולוגיסטיקה, שמאפשר להם לחימה רציפה עצמאית שניתן להוביל לכל מקום בעולם, על ספינות ובאוויר.

רק שלאורך השנים הם הפכו לעוד צבא בארה"ב, עם יחידות שריון כבדות, סוללות תותחים ושלל אמצעים שהיו פחות רלוונטיים למשימה המקורית. הם הפכו לצבא כבד ומסורבל, ופחות כוח פריצה נייד בעל יכולת לחימה עצמאית למשך זמן ארוך.

במסגרת הארגון מחדש של חיל הנחתים של ארה"ב, הם מתכוונים בין היתר לבטל את כל גדודי השריון ולהיפטר מכל הטנקים של החיל. מדובר בכ-400 טנקים מסוג M1A1 שיועברו ככל הנראה לידי הצבא או אחסון לימי חירום.

סיור במפעלי חברת בואינג (צילום: חברת "בואינג")
המטוס-מסוק של המארינס. עוד כוח שיצטמצם | צילום: חברת "בואינג"

עוד יצומצמו שלושה גדודי חי"ר, יוותרו על עשרות סוללות ארטילריה ומה שיישאר יהיה נייד בלבד. כמו כן יסגרו כל הטייסות של מסוקי התובלה, ה-V-22 מטוס-מסוק וטייסות מסוקי הקרב.

על פי התוכנית במקביל לקיצוץ בכוונת הנחתים להגדיל את עוצמת האש הרקטית שלהם ב-300 אחוזים ולהוסיף לכוח הזה גם טילים נגד ספינות, מה שיסייע לכוח שיפלוש ליבשה מבחינת עוצמת האש והגנה מפני ספינות של האויב. לצד זה הם מתכוונים להכפיל את מספר טייסות הכטב"מ שהם מפעילים מ-4 כיום ל-8 טייסות.

"הקיצוץ המתוכנן נועד להפוך את החיל לקל ואמפיבי יותר, כדי להילחם בסין בגרסה הנוכחית של לחימת האיים באוקיינוס השקט לעומת מה שאנחנו מכירים ממלחמת העולם השנייה", הסביר גנרל ברגר מפקד המארינס. "אנחנו צריכים בשביל זה צבא עם הרבה מאוד טנקים. אנחנו לא צריכים לזה מארינס עם טנקים", הוסיף.

התכנית ל-10 שנים תכלול גם עדכון של תורת הלחימה. לא עוד הסתערויות ענק על איים כמו במלחמת העולם השנייה.

מלחמת האוקיינוס השקט של המאה העשרים ואחת תכלול על פי התוכנית צוותי קרב של 50 עד 100 נחתים מגדודי משלוח משודרגים, שידעו לפלוש לאיים תחת איום הספינות והטילים הסינים, ומשם לפעול נגדם על ידי הכוונת כוח אווירי, סירות לא מאוישות ואמל"ח אחר.

היכולת האמפיבית דורשת השקעה אדירה וגם לא מעט כלים חדשים שצריך לייצר ולרכוש. מכאן חלק מהקיצוצים. המהלך הזה עוד דורש את האישור של הקונגרס, אבל נראה שמדובר במהפכה של ממש מצד אחד.

מהצד השני, מדובר בהמשך המעבר של צבא ארה"ב מעשורים של לחימה נגד ארגוני טרור, לחזרה של המלחמה הקונבנציונלית הגדולה, בעיקר מול סין ורוסיה.