mako
פרסומת

באופן חד פעמי: חיילים משוחררים יוכלו למשוך כספי פיקדון לכל מטרה

האגף והקרן לחיילים משוחררים במשרד הביטחון הודיע על ההטבה בשל משבר הקורונה. החל מעוד שבועיים יוכלו מי שהשתחררו משירות בחמש השנים האחרונות למשוך אלפי שקלים מכספי הפיקדון גם ללא קשר למטרות הקבועות היום בחוק. אלו הפרטים

מדור צבא וביטחון
פורסם:
חיילי צהל, אילוסטרציה
צילום: Stavchansky Yakov, shutterstock
הקישור הועתק

הטבה חד פעמית לחיילים משוחררים שסיימו את שירותם הצבאי בחמש השנים האחרונות. האגף והקרן לחיילים משוחררים במשרד הביטחון הודיע היום (שלישי) כי בשל משבר הקורונה יוכלו המשתחררים למשוך אלפי שקלים לחשבונם, לכל מטרה.

על פי הודעת המשרד, במסגרת ההטבה שתיכנס לתוקף בעוד שבועיים למשך שלושה חודשים, מי שתאריך שחרורו בין ה-20 ביולי 2015 ל-19 בינואר 2019 יוכל לפדות 3,500 ש"ח, ומי שהשתחררו בשנה וחצי האחרונות, מה-20 בינואר 2019 ועד ל-20 באוקטובר הקרוב שנת 2020 - יוכל לפדות 5,300 ש"ח או את יתרת הסכום בפיקדון - הנמוך מביניהם.

קליטה בבסיס
בד"כ הכסף זמין רק למטרות קבועות. משתחררים ממילואים | צילום: דובר צה"ל

משרדי הביטחון והאוצר שגיבשו את המתווה מסרו כי חיילים משוחררים ומסיימי שירות לאומי/אזרחי שיהיו מעוניינים למשוך את הכסף, יתבקשו להיכנס לאזור האישי, באתר האגף והקרן לחיילים משוחררים במשרד הביטחון, ולאשר את העברת סכום הפיקדון שאושר ישירות לחשבון הבנק המעודכן במערכת מעת שירותם הסדיר. את מי שחשבון הבנק שלו שונה או נסגר מאז, הם מפנים לקבלת הכסף בבנק הדואר.

"מברכת על מתן האפשרות לשחרר או לשמור חלק מכספי הפיקדון האישי, לפי בחירתו של כל משוחרר, לכל מטרה וללא קשר לשש המטרות הקבועות בחוק, בעקבות הצורך שעלה במשבר הקורונה", ציינה ראש האגף ומנהלת הקרן לחיילים משוחררים במשרד הביטחון, ענבל פז-פיטל.

פרסומת

השר לנושאים אזרחיים וחברתיים במשרד הביטחון, מיכאל ביטון הוסיף כי: "המשימה הראשונה של הממשלה בעת הזו היא סיוע כלכלי לאזרחים, בדגש על אוכלוסיות כמו החיילים המשוחררים", וסיפר כי לקידום החוק בחודש האחרון היו שותפים יו"ר ועדת העלייה והקליטה ח"כ דוד ביטן, משרדי האוצר, המשפטים, העלייה והקליטה ומשרד ראש הממשלה.