mako
פרסומת

טורקיה מאיימת להשתמש בטיל שפותח לחמקנים במטוסי הקרב שלה

אחרי שהודחה מתוכנית מטוסי ה-35-F הודיע שר בממשלת טורקיה כי בכוונתה לחמש מטוסים אחרים בחיל האוויר שלה בטילי השיוט הייעודיים של החמקנים, כולל מל"ט מתוצרת ישראל: "יכולים למכור את הטיל בקלות למדינות נוספות"

שי לוי
מדור צבא וביטחון
פורסם:
טיל נורה מחמקן
F-35 מטיל פצצת Amraam | צילום: Darrin Russel / USAF
הקישור הועתק

חיל האוויר הטורקי אולי איבד את מטוסי החמקן בעקבות המשבר עם ארה"ב אחרי עסקת הטילים עם רוסיה, אולם לדברי הבכירים שם הצבא המקומי יזכה ליהנות משלל פיתוחים שליוו את התכנית.

בנאום שנשא השבוע שר התעשייה והטכנולוגיה הטורקי באנטליה הוא חשף מידע לפיו טילי שיוט מדויקים שפותחו על ידי הטורקים עבור מטוסי החמקן מסוג F-35 יותקנו על מטוסי קרב של חיל האוויר הטורקי ומטוסים ללא טייס.

מדובר על ה- SOM-J טיל שיוט מדויק נגד מטרות נייחות וניידות לכל תנאי מזג אוויר ובעל טווח של כ-180 ק"מ. "אם שאר המדינות שמשתתפות בתכנית ה- F-35 ירצו טילי SOM-J, אנחנו יכולים למכור להם אותם במהירות וקלות", הצהיר השר הטורקי.

עוד אמר השר כי את טיל השיוט ישלבו על מטוסי הקרב הטורקים מסוג F-16 אבל גם על מטוסים ללא טייס כמו ה- TAI Anka שזו משפחה של כלי טייס בלתי מאוישים (כטב"מים) טורקים בעלי יכולת לשגר חימוש.

בנוסף, יש לטורקים גם את מל"ט הרון 1 מתוצרת התעשייה האווירית בישראל. "מטוסים ללא טייס זה העתיד, ואני מאמין שתהיה לכך השפעה אדירה על התעשייה", אמר השר הטורקי.

טיל השיוט המדובר פותח על ידי תעשיית הטילים התורכית ROKESTAN, והוא הראשון מתוצרת טורקיה שהותאם לנשיאה על ידי מטוסי F-16 ומטוס החמקן F-35.

החברה חתמה על הסכם שותפות עם חטיבת הטילים ומערכת בקרת האש של "לוקהיד מרטין" בפלורידה, לפיתוח ושיווק הטיל.

כמו כן, טיל השיוט הטורקי SOM-J מוגדר כ"טיל מנגד" (STANDOFF MISSILE) בעל רמת דיוק גבוהה שמצויד במערכת ניווט מבוססת מכ"ם. הוא מיוצר מחומרים מרוכבים, שמקטינים את חתימת המכ"ם שלו.