F-35 (צילום: לוקהיד מרטין)
סופג מכה קשה - מטוס הF35 מתוצרת לוקהיד מרטין | צילום: לוקהיד מרטין

דו"ח שהוגש לפנטגון חושף כי האקרים סינים הצליחו לשים את ידיהם על תכניות סודיות של כלי נשק אסטרטגיים של יצרניות הנשק האמריקאיות לוקהיד מרטין, ריית'און, נורת'רופ גרומן, בואינג והתכניות הארכיטקטוניות של סוכנות הביון האוסטרלית - כך על פי דיווח של סוכנות הידיעות רויטרס ואתרי החדשות וושינגטון פוסט והפינגטון פוסט.

בין הפיתוחים שתכניתם נחשפה, נמנות מערכות להגנה מטילים כמו טיל הפטריוט שסוללות שלו פרוסות במוקדי פעילות של ארצות הברית: המפרץ הפרסי, ארצות אירופה ומדינות שונות באסיה. כן נחשפו תכניות של ספינות מלחמה אמריקאיות שפרוסות בעולם כולו וחמור מכך – נחשפו תכניות של מטוסי קרב, כאשר הבעיה העיקרית היא חשיפת התכניות של מטוס החמקן החדש F35 שישראל ומדינות רבות אחרות במערב צפויות לקלוט בשנים הקרובות.

בין כלי טיס נוספים שתכניותיהם נחשפו, נמצא גם מסוק הבלאק הוק שבשימוש גם של חיל האוויר הישראלי, האוספרי שישראל צפויה לרכוש מהאמריקאים בקרוב, מטוס ה"הורנט" שבשימוש ארצות הברית, אוסטרליה ומדינות נוספות, מטוס ה-F-18, מטוס התובלה המתקדם ה-C17, מטוס ההתרעה והביון RC-135 ותכניות של מל"טים שונים מדגמים גדולים וקטנים. כמו כן, נגנבו תכניות של מערכות להגנה אקטיבית על ספינות טילים, של מערכות לוחמה אלקטרונית, מכ"מים ועוד.

>> נושמים צבא? לסיפורים הכי מעניינים, הצטרפו לפייסבוק של פז"ם

מדובר באירוע שיכול להוות מכה גדולה מאוד לצבאות רבים במערב' שכן נקודות החולשה של מערכות שהם עושים בהן שימוש הועברו לידיים לא ידועות. באשר לתכנית ה-F35, זוהי ככל הנראה מכה קשה וכואבת ליצרנית לוקהיד מרטין שעתידה לספוג נזק כלכלי קשה לאחר שהושקעו בפיתוח החמקן זמן וסכומים שלא הושקעו על אף אמצעי לחימה אחר קודם. כעת, כאשר תכניות ה-F35 נגנבו, יתכן כי ידרשו המפתחים לערוך שינויים מרחיקי לכת בתכניות המטוס, מה שייקר את פיתוחו באופן משמעותי. נזק גדול נגרם גם למנגנוני הביטחון האוסטרליים שתוכנת הריגול החדשה שלהם נפרצה ונחשפה, מה שמחזיר אותה כמה שנים לאחור בהקשרים המודיעיניים.

סין מתחזקת בצעדי ענק

סין כידוע, משקיעה את השנים האחרונות בפיתוח, רכש ויצור צבאי מאסיבי שמטרתו התעצמות מקיפה. מדובר במהלך מקיף ומתמשך שכולל הרחבת הצי הימי של המעצמה המזרחית, חידוש ושדרוג מלאי מטוסי הקרב, פיתוח צוללות גרעיניות, אימון כוחות קרקעיים, הרחבת תכנית הגרעין שלה ועוד. המהלך הרחב צפוי להשפיע על מדינות ים סין הדרומי שמוצאות את עצמן מאוימות נוכח השכנה המתחזקת בצעדי ענק. לפני כשנה דיווחנו על תכנית ההיערכות האוסטרלית לקראת תוקפנות סינית ועל ההסכם בין אוסטרליה לארצות הברית לבלימת השפעת הסינים על האוקיינוס השקט.

הכוחות המיוחדים של צבא סין (צילום: צבא סין)
צבא סין מתחזק ונראה שכל האמצעים כשרים | צילום: צבא סין

ארצות הברית מצידה, הודיעה בתחילת השנה כי תעביר כוחות רבים מאפגניסטן לאזור ים סין הדרומי וכן כי תחזור למוצביה בווייטנאם והפיליפינים, בין השאר כדי לבלום את הסינים באזור מלהשליט הגמוניה סינית באזור כולו. חשיפת מיטב אמצעי הלחימה האמריקאים לעיניים סיניות, יכולה לשנות את אופי הפעילות של ארצות הברית באזור מהקצה אל הקצה.

באשר לסוגיית הריגול הסיני – ארצות הברית העבירה לסין מספר בקשות בעבר כי תפסיק בפעולות הריגול שהיא מפעילה סביב כוחות ארצות הברית. ממשלת סין, פעם אחר פעם מסירה אחריות מפעולות הריגול שנעשות על ידי גורמים כאלו ואחרים משטחה ואינה מודה בפעולות שנעשו. הדוח המסוים הזה לא מפנה את האחריות לממשלת סין, אבל אלו שקדמו לו הפנו את האחריות לממשלת סין בכלל ובפרט ליחידת 61398 הסינית שהמטה שלה יושב בביג'ינג. ממשל אובמה ביקש לא פעם מסין שתגביר את הפיקוח על פעילות האקרים משטחה, אלא שבקשה זו כך נראה, נפלה על אוזניים ערלות.

מלוקהיד מרטין נמסר בתגובה: "לוקהיד מרטין עשתה השקעה משמעותית במאבק באיומי סייבר ואנו עדיין סמוכים ובטוחים באמינות ובחוסנה של מערך אבטחת המידע הרב שכבתית שלנו. במענה לאירוע, אנחנו עושים שימוש בתהליך סדור כדי לעצור כל מתקפה. בהינתן מצב של תכניות שחשופות לאיום סייבר, יש לנו אסטרטגיה תלת כיוונית נועדה לאבטח את פסי האספקה שלנו: בחינת היציבות הביטחונית, הדרכה באשר לאיומי סייבר ועבודה עם ספקים אסטרטגים בכדי ליישם הקלה ברמת האיום על מנת לסייע בהגנה על מידע רגיש".

>> חמאס נגד אסד: כך לוחמי חמאס מאמנים את המורדים