השבוע נפגשו נשיא ארה"ב דונלד טראמפ ושליט קוריאה הצפונית קים ג'ונג און לפסגה היסטורית בסינגפור, בה חתמו על מסמך הבנות היסטורי למען פירוק חצי האי הקוריאני מגרעין. למרות שהשלום נראה בפתח, אנשי עסקים ומומחים לסייבר שבים ומתריעים מפני בעיה גדולה לא פחות – כוח הסייבר של קים.

"יכולות ההתקפה של קוריאה הצפונית אינן מוגבלות רק לפצצות גרעין", אמר היזם ואיש העסקים סרגיי בלוסוב ל-Observer. "פיונגיאנג משקיעה מאמצים רבים בפיתוח יכולות הסייבר שלה והיכולות שלה מתוחכמות למדי. אנשים לא מקדישים מחשבה לאיום הזה, בשבילם נשק גרעיני הוא מסוכן הרבה יותר. צריך לזכור שהטילים של קוריאה הצפונית הם לא בהכרח חזקים כמו שהיא רוצה שנחשוב. בכל העולם יש מתקנים עם פוטנציאל גבוה במיוחד ליצור נזק, כמו תחנות גרעיניות ונמלי תעופה. אם הצפון קוריאנים יפרצו אליהם, הם יוכלו לבצע מתקפות שיסבו הרבה יותר נזק".

בלוסוב, יליד ברית המועצות שהשתקע בסינגפור, הקים ממלכת טכנולוגיה של ממש בשווי מיליארדי דולרים. לאורך השנים הוא ייסד את החברות Acronis, Runa Capital ו-Parallels, ולטענתו הוא פעל כדי להגן על הלקוחות של החברות שלו מפני מתקפות סייבר. בתור מי שגדל בברית המועצות תחת עננת המלחמה הקרה, הוא מאמין שהמערב למד לפחד ממלחמה גרעינית במקום להתמודד עם איומים מידיים יותר. "הדברים שאנחנו לא מפחדים מהם – הם המסוכנים ביותר. יש למצוא דרך לשלוט על מרחב הסייבר", הוא טוען – וממליץ לחוקק חוקים ותקנות, גם כאלה שעשויים לפגוע בפרטיות המשתמשים.

לפי ה"וול סטריט ג'ורנל", מאמציהם של ההאקרים מפיונגיאנג השתפרו במהירות בשנה וחצי האחרונות. לפי דיווחים שונים, בחצי שנה האחרונה הם פרצו לבנקים טורקיים ולמערכות המחשוב של אולימפיאדת החורף.  פקידים קוריאניים מדווחים על 17 מתקפות סייבר מצפון קוריאה בשניה – כמיליון וחצי ניסיונות חדירה ביום.

עריקים מצפון קוריאה ומומחי סייבר בדרום סיפרו ל"וול סטריט ג'ורנל" שצפון קוריאה מטפחת את לוחמי הסייבר שלה כמו ספורטאים אולימפיים. צעירים מזוהים כבר מגיל 11 ונשלחים להכשרה בבתי ספר מיוחדים. "מי שנבחר להגיע ליחידת סייבר הופך לאזרח מיוחד שלא צריך לדאוג לצרכיו הבסיסיים", מספר אחד העריקים.

עוד בפז"ם:
>> מי צריך לפחד וממה? הכירו את מפת האיומים של קוריאה הצפונית