זה נשמע כמו תסריט מסרט מתח, אבל הפעם זה לגמרי מציאותי. ניו זילנד שברה שתיקה של שנים ומאשרת באופן רשמי ששולחת צוותי לוחמים מיחידת עילית כדי לאתר את לואיזה אקאבי, אזרחית ניו זילנד בת 62 ואחות בהכשרתה, ואת אללה ראג'ב ונאביל באקדונס, שני נהגים סורים. השלושה נחטפו בסוריה בשנת 2013 וככל הנראה התקבל לאחרונה מידע חדש, שאפשר את יציאת הכוח המיוחד.

שש שנות השבי של לואיזה אקאבי התאפיינו בדממה, כולל תקשורתית. זאת אחרי שבשנת 2013 בני המשפחה שלה קיבלו הודעת מייל מדאע"ש, שם נאמר להם שאם המקרה יתפרסם, יערפו את ראשה של יקירתם. בצעד נדיר, כלי התקשורת במדינה הסכימו לבקשת הרשויות ובני המשפחה כך שכמעט ולא נמסר מידע בנושא.

אקאבי יוצאת למשימות הומניטריות מאז אמצע שנות ה-80. את כולן היא עושה בהתנדבות. "אנחנו עובדים מכל המדינה שעושים כמיטב יכולתנו", אמרה בשנת 2010 ל"אובזרוור" והוסיפה, "אני לא יודעת למה אני עדיין עושה את זה. אבל זה משהו שאני עושה טוב, ויודעת שאני יכולה לעשות את ההבדל, גם אם הבדל קטן".


באוגוסט 2013 היא נרשמה כעובדת של ה"צלב האדום" בדמשק, סוריה והייתה בשיירה של "הצלב האדום" שהעבירה אספקה למתקנים רפואיים באידליב שבצפון מערב המדינה, כאשר חמושים עצרו את כלי הרכב וחטפו שבעה אנשים. ארבעה שוחררו למחרת, על האחרים לא שמעו מאז, מדי פעם התפרסמו כמה דיווחים כלליים, אולם מצבה ואף אזרחותה נשמרו בסוד.

דומיניק סטילהארט, מנהל הפעולות בוועד הבינלאומי של הצלב האדום, אמר שהארגון החליט לפרסם את המקרה של אקאבי בתקווה שיביא למידע על מקום המצאה לאחר נפילת בגואז, שנכבשה מדאע"ש. לדבריו, "עד היום לא דיברנו בפומבי, כי מרגע שלואיזה והאחרים נחטפו, עשינו הכל כדי לא לפגוע ולהביא לחופש שלהם. החלטנו לא לשתף את הפרטים בתקווה שגישה זו תוביל לתוצאות חיוביות. אבל כאשר המדינה האסלאמית איבדה את השטח האחרון שלה, הרגשנו שהגיע הזמן לדבר".


לדברי סגן ראש ממשלת ניו זילנד, וינסטון פיטרס, מידע על החטיפה לא פורסם קודם לכן מחשש שכל פרסום יביא לסיכון משמעותי לחטופים. אולם הוא סבור שאקאבי עדיין מוחזקת על ידי דאע"ש, ומאשר שהיו "פעולות מתמשכות" לאיתורה. "הייתה מעורבות של כוחות ההגנה של ניו זילנד, מהכוחות המיוחדים, ואנשי צוות ביקרו בסוריה מפעם לפעם", אמר.

נראה שלאור פעולות אלה ופעולות מודיעין נוספות, בניו זילנד מאמינים שהיא בחיים ואולי גם יודעים מה המיקום שלה. ככל הנראה מי שנשלחו לאתר ולחלץ אותה, הם לוחמי יחידת ה-SAS (Special Air Service), יחידה תואמת לאחות הבריטית המפורסמת. מדובר ביחידה חשאית מאוד ואת הפרט הזה כבר מסרבים לאשר בניו זילנד רשמית.