>> חברים בקבוצה של mako גאווה בפייסבוק? הצטרפו עכשיו

גל סבה (צילום: תומר ושחר צלמים)
גל סבה, מקים VIVA, שירותי פונדקאות בהודו | צילום: תומר ושחר צלמים
זמן רב הם היו עסוקים, גל סבה ובן זוגו, בחיפושים אחר אפשרות להביא ילד באמצעות פונדקאות במחיר שיוכלו לעמוד בו ובשירות הטוב ביותר שיוכלו לקבל.

בניגוד לזוגות סטרייטים שעושים זבנג וגמרנו, שירותי פונדקאות לגייז שאינם חוקיים בארץ, עשויים להסתכם בעלות של מאות אלפי שקלים. תוסיפו לזה את הטרחה, הנסיעות מסביב לעולם, חופשה ארוכה ממקום העבודה והאישורים המשפטיים הכרוכים בהליך, ותבינו שהעסק לא פשוט כלל. 

ויתרו על הסוכנות הישראלית

זו הסיבה שרב הגייז שבוחרים בדרך זו של פונדקאות, עושים זאת באמצעות סוכנות שמרכזת את ההליך - משלב מציאת הביצית, דרך התאמת אם פונדקאית ועד הלידה וההגעה לארץ.

למרות זאת, החליטו סבה ובן זוגו ללכת בדרך באופן עצמאי. "אחרי הרבה מחקר וחיפושים מתישים, הבנו שקשה מאוד לבצע את התהליך עצמאית בלי סוכנות", אומר סבה לערוץ הגאווה. "אבל את האופציה היחידה שהייתה רלוונטית בזמנו בהודו עם סוכן ישראלי לא לקחנו בחשבון כי הרגשנו שאין לנו שם חיבור לאיש. בסוף, החלטנו ללכת על זה לבד".

סבה, שהכיר את הודו טוב יחסית מטיולים קודמים, החליט לוותר על שירותיו של סוכן ישראלי שפועל במדינה. "הייתה לי היכרות טובה יחסית עם מגוון מקומות בהודו והעדפתי להתנהל באופן עצמאי".

כך הם החליטו לעבוד ישירות עם הקליניקה שאיתה עובדת הסוכנות הישראלית, זאת על מנת לצמצם סיכונים אפשריים. "לא הכרנו מקום אחר, ונראה לנו הכי פחות מסוכן לעבור את התהליך החשוב הזה במקום שישראלים אחרים עוברים דרכו".

"הקליניקה בניו דלהי מדהימה"

החוויה, איך לומר בעדינות, לא הייתה חיובית. "חתמנו על חוזה, הגענו למקום והבנו שלמעשה הרופאה שמנהלת את הפונדקאיות אינה שירותית באופן שדורש תהליך רגיש וחשוב כל כך", הם אומרים. "היא לא הגיבה למיילים, הייתה סלקטיבית בתשובותיה לשאלות שלנו, החליטה החלטות מבלי ליידע אותנו ועוד. המצבים אליהם הגענו מולה היו מתסכלים לאין שיעור".

קליניקה פונדקאות ניו דלהי (צילום: תומר ושחר צלמים)
סטנדרטים אירופאיים. הקליניקה בניו דלהי | צילום: תומר ושחר צלמים
לאחר כישלון של ניסיון ראשון להיכנס להריון, החליט הזוג לחפש מקום חלופי והתחיל לברר על מקומות חלופיים. כך, הגיעו במקרה לקליניקה בניו דלהי, שלדבריהם עולה על הקליניקה במומביי בכמה דרגות. "בעקבות המלצה של חבר טוב מבריטניה, נחשפנו למקום ברמה גבוהה בדלהי, אליו מגיעים לקוחות מרחבי העולם ויצרנו איתם קשר".

הקליניקה בניו דלהי מתוארת על ידם כגן עדן לשירותי פונדקאות לגייז. במקום יש עשרות אנשי צוות ומאות לקוחות מרוצים מרחבי העולם.

למרותש התאכזבו, לדבריהם, מהשירות שניתן להם במומביי, דווקא כשכבר חשבו לנדוד לדלהי, הגיעה התשובה החיובית: הפונדקאית במומביי כבר נכנסה להריון, וכעת היא בשבוע ה-19.

בצד השמחה וההתרגשות, מציינים השניים כי עדיין צצים קשיים, שנובעים מהתנהלות קלוקלת של הסוכנות בהודו. "הבנתי שיש מקומות טובים יותר להציע לזוגות הרבים שמתעניינים בתהליך מעין זה", אומר סבה.

החליט לפתוח סוכנות בעצמו

בשלב זה הוא החליט לבחון לעומק את הקליניקה שהומלצה על ידי החבר הבריטי. "בעקבות התהליך שעברנו, פנו אלינו המון זוגות וחברים ששמעו על התהליך שאנחנו עוברים. העובדה שיש לא מעט זוגות שמחפשים אלטרנטיבות גרמו לי להבין שיש צורך אמיתי ויש מקום לפתוח כזו אלטרנטיבה לזוגות ויחידים ישראלים. ידעתי שבכך גם ארגיש סיפוק אישי גדול מאוד, כי אדע שאהיה אחראי על התהליך החשוב והמרכזי ביותר בחיי אנשים, הנמצאים במצב דומה מאוד למצבי ושאני מספק להם פיתרון שבאמת נותן להם ערך מוסף משמעותי", הוא אומר. כך הקים את "ויוה פונדקאות".

"למזלי מצאתי שילוב מדהים של סוכנות הודית וסוכנות לתורמות ביציות ברמה גבוהה ממה שדמיינתי שאפשרי למצוא בהודו". סבה מדגיש כי זה המקום שבו יבחרו לעשות את הילד הבא שלהם, ללא ספק.

לכל המתעניינים במה בא לידי ביטוי השוני של הקליניקה בניו דלהי, מסביר סבה. "ביקור קצר במרפאות בהודו יבהיר בקלות את ההבדלים. הם מהותיים מאוד ונוגעים בנקודה הכי חשובה – איכות הרפואה והשירות. הקליניקה בדלהי חדשה, נקיה, עם ציוד רפואי העומד בתקינה האירופאית (תקן ISO המעיד על התנהלות תקינה), שלא תמצא בשום מקום אחר".

עוד הוא מוסיף, כי במקום צוות רחב מאוד של רופאים ואנשי צוות.כ- 10 רופאים ומעל 15 אנשי צוות שונים. הסיבה החשובה מכל היא סיכויי ההצלחה במקום. כיום סיכויי ההצלחה בהפרייה עומדים על 70 אחוזים לערך. גל מדווח על אחוזי הצלחה גבוהים מאוד בקליניקה. "המרכז הרפואי הוא המוביל בהודו ואינו נופל ברמתו מבית חולים פרטי בישראל", הוא מוסיף.

קליניקה פונדקאות ניו דלהי (צילום: תומר ושחר צלמים)
נקי ומאורגן למופת. הקליניקה בניו דלהי | צילום: תומר ושחר צלמים
סבה מדגים עד כמה המקום רגיש לצורכי הלקוחות. "הסופרלטיבים מהאנשים שהשתמשו בשירותים היו רבים. אחת המטופלות הסכימה בשמחה לדבר איתנו, למרות שלא היתה במיטבה. איך שנכנסנו היא לא הפסיקה להחמיא למקום וסיפרה עד כמה המקום מדהים. ממש מבלי שמישהו ביקש ממנה פתחה בנאום מרגש, ודברים דומים שמענו מלקוחות מארה"ב ומספרד שהיו במקום בזמן השהות שלנו שם".

סביבה נעימה - קליניקה חדשה

אחד הדברים החשובים להורים המיועדים הוא הסביבה בה נמצאת הקליניקה. זאת מאחר ועליהם להגיע להודו לפחות פעם אחת, עם הלידה. אז יצטרכו להמתין כחודש עד לקבלת המסמכים הדרושים (דרכון וכו'), על מנת שיוכלו להוציא את התינוק ולחזור לארץ. "גם האזור כולו ברמה אחרת. השכונה יוקרתית, המבנה של הקליניקה חדש ובכניסה לכל בית יש שומר. החדרים של המלון ברמה מדהימה שגם היא מערבית לכל דבר".

קליניקה פונדקאות ניו דלהי (צילום: תומר ושחר צלמים)
משתמשים בציוד מתקדם | צילום: תומר ושחר צלמים
הרופאה שמנהלת את הקליניקה היא רופאה מומחית בהפריה. "המנהלת היא רופאה צעירה ומבריקה שלמדה באוניברסיטה באנגליה ולאחר מכן ביצעה התמחות בבית החולים היוקרתי Hammersmith כמיילדת בבית החולים המוביל Royal Infirmary of Edinburgh, אומר גל. "בתקופה של 4 שנים מאז פתחה את הקליניקה בניו דלהי, גדלה המרפאה בקצב מדהים".

בין הסוגיות האתיות שעולות ביחס לנושא הפונדקאות בכלל ובהודו בפרט, נשמעת לא אחת הטענה כי הנשים מנוצלות. סבה מדגיש כי הפונדקאיות מקבלות תנאים מצוינים. "הן מקבלות חדרי לינה אליהם הן יכולות לעבור עם משפחתן, וכך ישנה השגחה וטיפול מלא בפונדקאיות בזמן ההיריון ועד הלידה".

בין היתר משגיחים כי הנשים לוקחות ויטמינים נכונים, תזונה נכונה ותרופות במידת הצורך. "הפונדקאיות כולן אמהות לילדים, וכולם עברו לידה אחת לפחות תקינה. הן צעירות ובריאות ועוברות סינון קפדני המשלב בדיקות בריאותיות ופסיכולוגיות ע"י אנשי מקצוע".

הביקוש לשירותי פונדקאיות רק גדל

כשנשאל האם בקהילה קטנה כשלנו יש צורך לעוד סוכנויות, עונה סבה "כן", ללא ספק. "כמות המתעניינים רק הולכת וגדלה. זוגות שעשו ילד ראשון חוזרים לילד שני והמעגל של הזוגות המעוניינים רק גדל והולך. בנוסף זה לא פונה רק לקהל של גאים, גם זוגות סטרייטים שלאישה יש בעיה להיכנס להריון משתמשים בשירות של פונדקאית".

הקליניקה אטרקטיבית במיוחד לאור התור הארוך בארץ לשירותי פונדקאיות. בנוסף, מציין סבה כי המחיר בארץ יקר מהמחיר בהודו, ויש פה קהל מתעניינים נוסף לא מבוטל.  

התהליך של הבאת ילדים באמצעות פונדקאות הוא ארוך ומסובך. יחד עם זאת, מציעות הסוכניות השונות את התמיכה והעזרה הנדרשים. כמובן, שהתהליך אינו זול, וכל שלב מתומחר בהתאם. באופן גס, ניתן לומר כי הליך הפונדקאות דרך הסוכנות בקליניקה בהודו, יעלה כ- 40 אלף דולר. בתוספת נסיעות, כרטיסי טיסה, לינה ובתי מלון.

התשלום מתבצע בהתאם להתקדמות בתהליך. כך למשל, תשלמו תחילה סכום של 5,000 ש"ח לסוכנות. בהמשך תוסיפו 8,600 דולר עד שבועיים לפני החזרת העוברים לאם הפונדקאית. 900 דולר תשלמו עבור הקפאת הזרע בהודו, 12,000 דולר עבור תרומת הביצית וכו'. אם יתברר כי האם פונדקאית בהריון עם תאומים, תשלמו תוספת של 2,850 דולר עבור ההריון והניתוח הקיסרי.

אבא (צילום: jupiter images)
הדרך לתינוק מתחילה בהודו? (אילוסטרציה) | צילום: jupiter images

חשוב להדגיש, כי על מנת שימנעו סיבוכים משפטיים מיותרים, יש צורך בליווי משפטי של הוצאת התינוק מהודו. "כמובן שיש הרבה עבודת תיאום שנדרשת בין הגורמים השונים על מנת שהכל יהיה מסונכרן ומתואם על מנת למנוע בעיות. כך לדוגמא יש לתאם בין הגעת תורמת הביצית במידה והיא מגיעה מדינה מערבית דוגמת ארה"ב, אוקרינה וכו', לבין הקליניקה בהודו - על מנת שהטיפולים הנדרשים יתבצעו בצורה הטובה ביותר".

בצד ההתרגשות מהחברה החדשה שהקים סבה, חשוב לציין כי החברה החדשה עדיין לא מתפארת בלידה מוצלחת. עיקר הנתונים מסתמכים על נתוני המרכז בניו דלהי איתו עובד סבה. "במרכז SCI יש מאות הצלחות - נכון להיום יש 120 פונדקאיות בהריון. בחודש נובמבר האחרון היו 20 לידות של תינוקות בריאים לזוגות ויחידים מכל העולם. אנחנו התחלנו לפני מספר חודשים, וישנם מספר זוגות שחתמו ומתחילים בתהליך בימים אלו".

מתוך הניסיון המר שלהם, מדגיש סבה את הצורך שלהם בליווי אישי של ההורים המיועדים. "אנו מבינים מצוין את התהליך, ונדע לתת שירות ברמה הגבוהה ביותר. בין היתר, הצלחנו ליצור קשרים אישיים ועסקיים מצוינים עם כל הגורמים הנדרשים כולל סוכנות לתורמות ביציות, עו"ד ויועצת לנושאי הורות שתדריך את הזוג לקראת הפכתם להורים. אנחנו בעלי היכולת והמוטיבציה לתת שירות ברמה הכי גבוהה שיש, לכל לקוח, דבר שאולי מתפספס בסיטואציה בה יש סוכנות אחת בלבד שלא באמת צריכה להוכיח את עצמה".

"תמוז" בתגובה: גאים ברמת השירות שלנו

בעניין הטענות לגבי רמת השירותים במומבאי, נמסר מ"תמוז", חברת הפונדקאות הגדולה בישראל, כי היא מברכת את VIVA עם כניסתה לתחום ומאחלת לה הצלחה רבה.

דורון ממט (צילום: תומר ושחר צלמים)
"גאים ברמת השירות שלנו", דורון מגד-ממט | צילום: תומר ושחר צלמים
עוד הוסיפו מטעם החברה, כי בשנה האחרונה נולדו ב"תמוז" כ- 70 תינוקות ויש כרגע עוד למעלה מ- 60, הנמצאים בשלבי הריון שונים. "במשך כל שנות פעילותנו אנחנו מקפידים לשקף ללקוחותינו למה כדאי להם להיות איתנו ובמה אנחנו טובים ונמנעים מלנסות ולהסביר למה לא ללכת עם האחרים", אמר דורון מגד-ממט, מבעלי "תמוז". "אנחנו ממליצים בחום ל VIVA לאמץ גישה זו - היא הרבה יותר מוצלחת גם בעיני הלקוחות".

בנוגע לטענה ביחס לטיב המרפאות במומבאי, כתב מגד-ממט. "קשה לי להתייחס ברצינות להערה כללית לגבי מומבאי. איני מכיר את גל ובן זוגו ואינני יודע באילו מרפאות ובתי חולים הם נעזרו וממה הם התאכזבו במומבאי. אני גאה ברמת השירות שלקוחותינו מקבלים במומבאי וגם המשוב שאנו מקבלים מהם הינו חיובי".

>> הומואים ולסביות, אתם מוכנים להיות הורים?

>> מחקר: לסביות הן אמהות טובות יותר?

>> היכנסו ותיהנו מכתבות נוספות בערוץ הגאווה

>> הצטרפתם כבר לקבוצת הפייסבוק שלנו? הצטרפו עכשיו