mako
פרסומת

"הרבה מעבר לחגיגה": כך מציינים בהייטק הישראלי את חודש הגאווה

משאית במצעד, הרצאות של מובילים בקהילה, צעדות ואירוע ענק עם הופעה של עברי לידר: חברות ההייטק בישראל מציינות את חודש הגאווה. "שילוב אמיתי בחברה נמדד במעשים יום-יומיים"

mako גאווה
mako
פורסם:
משאית פלייטיקה
משאית פלייטיקה | צילום: פלייטיקה
הקישור הועתק

מיקרוסופט - מיקרוסופט קיימה אירוע מיוחד לרגל חודש הגאווה, בשיתוף קהילת PrideTech, המחברת בין עובדים ועובדות [OS1] מההייטק הישראלי, ותנועת Fuckup Nights. האירוע היווה את יריית הפתיחה לחודש הגאווה בקרב קהילת ההייטק, והשתתפו בו מאות [AB2] עובדים, יזמים, מנהלים ואנשי טכנולוגיה מכל רחבי התעשייה, שהתכנסו בגג של קמפוס החברה בהרצליה. האירוע כלל הופעה חיה של עברי לידר, אשר שיתף גם בסיפורו האישי.

לאורך השנים פועלת מיקרוסופט ישראל מחקר ופיתוח, באמצעות GLEAM – התא הגאה של החברה המובל ע"י עובדות ועובדים, לקידום יוזמות,שותפויות ועשייה קהילתית למען הקהילה הלהט"בית בישראל. במסגרת זו הובילה החברה מלגות לסטודנטים על הקשת הטרנסית, תוכניות לקידום שילוב בתעשיית ההייטק ושיתופי פעולה עם ארגוני קהילה וחינוך. בין היתר עבדה מיקרוסופט עם עמותות שונות כמו פרויקט גילה ו-Transpose, [NC3] ובשנה האחרונה מקיימת שיתוף פעולה עם איגי - ארגון הנוער והצעירים הגאה, במסגרתו השתתפו עובדים בפעילויות התנדבות וגיוס תרומות למען בני נוער וצעירים להט״בים. מיקרוסופט מקיימת מדי שנה פעילויות ואירועים סביב חודש הגאווה בישראל ובעולם.

עפרי שטרייכמן, יו"ר התא הגאה של מיקרוסופט ישראל מחקר ופיתוח: "אנחנו רואים בשנים האחרונות איך הקהילה שלנו בתוך מיקרוסופט הולכת וגדלה, ואיתה גם הרצון של עובדות ועובדים לקחת חלק, להתנדב ולהוביל עשייה משמעותית, בתוך החברה ומחוץ לה. המטרות המרכזיות שלנו הן יצירת קהילה מכילה עבור עובדים מהקשת הלהט״בית ובני בריתם, לצד חיזוק המעורבות החברתית של מיקרוסופט בקהילה הלהט"בית בישראל. מרגש לראות את ההירתמות של חברי וחברות התא הגאה ואת ההשפעה שיש לעשייה שלנו מחוץ לחברה".

חברת הסייבר אקסוניוס - החברה זכתה השנה בתו תקן הזהב במדד lgbtwork לשוויון להט"ב בתעסוקה, הבוחן לעומק את סביבת העבודה, המדיניות והרווחה של עובדי הקהילה הגאה. כחלק מאירועי חודש הגאווה, החברה משלבת בין פאן ותוכן תרבותי בעל משמעות וחשיבות. עובדי החברה יקבלו הרצאה אישית, מצחיקה ומרגשת של בר אלמליח, האיש והאגדה שמאחורי עמוד התוכן הפופולרי "הפשוטע". אלמליח ישתף את העובדים בסיפור חייו, במסע המורכב והמרגש להקמת משפחתו הגאה, וביצירת המותג "הפשוטע" שהפך לאחד ממשפיעני התוכן המובילים והאהובים בישראל.

"תו תקן הזהב הוא גאווה גדולה עבורנו, אבל הוא בעיקר תזכורת לכך ששילוב אמיתי בחברה נמדד במעשים יום-יומיים", אומר אביעד סבג זנו, מנהל הגיוס בחברת אקסוניוס. "הבאת תכנים מעוררי השראה כמו של בר אלמליח היא עוד דרך לפתוח את הלב והראש, לצחוק יחד ולחגוג את הייחודיות של כל אחד ואחת מאיתנו".

עברי לידר במיקרוסופט
עברי לידר במיקרוסופט | צילום: הגר בדר
פרסומת

חברת Evinced - החברה, המפתחת כלים טכנולוגיים להטמעת נגישות דיגיטלית באפליקציות ווב ומובייל, תארח במשרדיה את האקטיביסטית והיוצרת ירדן מרציאנו למפגש והרצאה תחת הכותרת: "אין לך בושה! - על הקשר הישיר בין נכות ללהט"ב". מרציאנו, לסבית ונכה בעקבות תאונת דרכים קשה שעברה בילדותה, תשתף במסעה האישי, מתאונת הדרכים, דרך היציאה מהארון ועד לגילוי מיניות ואהבה עצמית בלתי מתפשרת.

חברת הדאטה Lusha - החברה מציינת את חודש הגאווה באמצעות שותפות ארוכת שנים עם הוסטל “אבני דרך” של עמותת אותות, המיועד לצעירים וצעירות מהקהילה הלהט”בית בגילי 18–25 חסרי עורף משפחתי. ההוסטל מעניק מעטפת מקצועית ותומכת לצעירים המתמודדים עם אתגרי חיים מורכבים, ומסייע להם לרכוש כלים, ביטחון ומיומנויות לקראת חיים עצמאיים. ההוסטל, הממוקם במרכז קולט צעירים מכל רחבי הארץ, מהווה עבור רבים מהם מרחב בטוח של שייכות, קבלה וצמיחה אישית.

מאז 2022 מקיימת Lusha שותפות עם ההוסטל שבמסגרתה מגיעים עובדי ועובדות החברה מדי שנה לציין יחד עם הצעירים והצעירות את חודש הגאווה. במסגרת האירוע מפיקה החברה חגיגת גאווה צבעונית כדי ליצור רגעים של שמחה, קהילה ושייכות.

תמר לסקר, Employee Experience, Workplace & Communications Team Lead ב-Lusha מספרת: “חגיגת הגאווה עם הצעירים והצעירות באבני דרך הפכה למסורת שאנחנו מצפים לה בכל שנה מחדש. עבורנו זו הזדמנות להתחבר לקהילה, ליצור רגעים של שמחה ושייכות, ולהפיק יחד ערב שכולו חגיגה של קבלה, גיוון והכלה".

פרסומת

חברת קורנית דיגיטל – החברה, המפתחת ומייצרת טכנולוגיות ייצור דיגיטליות וברות-קיימא עבור תעשיות האופנה והטקסטיל, מציינת את חודש הגאווה ביוזמה המשלבת טבע וגיבוש, וערכה ב-7 ביוני צעידה מיוחדת לעובדות ולעובדים באוויר הפתוח תחת הכותרת "צועדים בגאווה". הפעילות, מטעם יוזמת Kornit CARES, החלה במפגש בוקר בעגלת הקפה "ביער" להליכה של 3 ק"מ. בנוסף לצעידה, הפיקה החברה לקראת חודש הגאווה חולצות T, הנושאות לוקים צבעוניים עם מסרים של הכלה וקבלת האחר.

חולצות קורנית דיגיטל לחודש הגאווה
חולצות קורנית דיגיטל לחודש הגאווה | צילום: באדיבות החברה

חברת הגיימינג פלייטיקה - החברה, שמובילה טכנולוגית גלובלית בתחום משחקי המובייל והבידור האינטראקטיבי, תשתתף השנה במצעד הגאווה בתל אביב שיתקיים ב-12 ביוני. החברה, שמלווה את הקהילה הלהט"בית לאורך השנים ונחשבת למובילה בתמיכה בה, תשתלב בליין המשאיות של המצעד לאורך טיילת תל אביב, עם אוטובוס בשיתוף ForReal בהובלת ערן סויסה. ההשתתפות במצעד נעשית תחת הסלוגן "Celebrating Everyone. באוטובוס ישתתפו חברים מהתא הלהט"בי של החברה - LGBTika, לצד ערן סויסה, די-ג'יי מיסטרמיס, משפיענים, יוצרי תוכן ועוד. פלייטיקה גם זכתה ב"תו תקן פלטינה של הקהילה הגאה", הגבוה ביותר במדד השוויון בתעסוקה ללהט"ב של עמותת LGBTWORK.

גילי ברודנו, סמנכ"לית משאבי אנוש בפלייטיקה: "האומץ להיות באמת מי שאתה, זה בעיניי המסר החשוב ביותר של הקהילה הגאה, הן לפלייטיקה כחברה והן לחברה הישראלית כולה. פלייטיקה פועלת ותומכת בקהילה לאורך שנים רבות וזו זכות גדולה לראות את העובדים והעובדות שלנו מביאים את התשוקה והיוזמות שלהם למקום העבודה. סביבה שמחבקת ומכילה קולות מגוונים היא סביבה שמייצרת השראה, ומאפשרת לכולנו לפרוץ גבולות יחד".

פרסומת

סטארטאפ הסייבר Cycode - בסטארטאפ מציינים את חודש הגאווה עם סיפורו של עופר ארז, הקצין הטרנסג'נדר הראשון בצה"ל, שישתף בחוויה שלו בצבא ובמסעו האישי. מעבר להרצאה המרכזית, לאורך כל החודש מקיימת החברה אירועים ופעילויות קטנות בסימן הערכים שמייצגים צבעי דגל הגאווה, הכוללים משחקים, חידונים והפעלות אינטראקטיביות שנועדו לקרב ולחבר בין העובדים באופן חווייתי.

ליאור שושני, Global Operations & Employee Experience ב-Cycode: "הכוח של חודש הגאווה אצלנו נעוץ ביכולת שלו לחצות גבולות גיאוגרפיים ולחבר בין אנשים מתרבויות שונות. חודש הגאווה מהווה עוד דרך נפלאה לחבר בין העובדים, להעמיק את תחושת השייכות ולהזכיר לכולנו את החשיבות של גיוון וקבלה הדדית".

חברת סיילספורס – תקיים במהלך החודש שורת אירועים ופעילויות לעובדיה בישראל בהובלת Outforce, קבוצת השוויון של החברה עבור הקהילה הגאה ובעלי בריתה. אירועי החודש ייפתחו במופע דראג חגיגי ויכללו השתתפות במצעדי הגאווה בירושלים ובתל אביב, לצד עשייה חברתית בארגון "הגג הוורוד" המספק תמיכה לנוער להט"ב במצוקה. בנוסף, תיערך הרצאה אישית של ולארי שקד, לוחמת גולני לשעבר, שתשתף בהתמודדותה עם פוסט-טראומה ובתהליך ההתאמה המגדרית שעברה.

סיילספורס
סיילספורס | צילום: סיילספורס
פרסומת

חברת הענן קלאודזון - קיימה לרגל חודש הגאווה הרצאת אורח של עופר ארז, הקצין הטרנסג'נדר הראשון בצה"ל. במהלך המפגש שיתף ארז בתהליך שינוי המדיניות פורץ הדרך שהוביל בצבא, במסעו האישי עם עצמו ועם הקהילה הגאה ועל הדרך שבה הפך ל"אקטיביסט במשרה מלאה" המשמש כמנכ"ל הבית הפתוח ושותף בצמתים משמעותיים במאבק הגאה בארץ ובעולם.

"חודש הגאווה הוא הרבה מעבר לחגיגה צבעונית של חופש ואהבה, הוא מהווה תזכורת חשובה לקשר ההדוק שבין תרבות ארגונית מתקדמת לבין שוויון זכויות אמיתי", אומרת שרי ירושלמי, מנכ"לית ארגון LGBTWORK. "כארגון ללא מטרות רווח הפועל לקידום שוויון והכלה של הקהילה הלהט"בית בשוק העבודה, אנו רואים כיצד המגזר העסקי בכלל, ותעשיית ההייטק בפרט, הופכים למצפן חברתי רב עוצמה. מדי שנה, אני שמחה לראות עוד ועוד חברות שבוחרות להצטרף אלינו, להעלות את המודעות ולציין את חודש הגאווה, כל אחת בדרכה הייחודית וברוח הערכים הארגוניים שלה.

מצעד הגאווה בתל אביב
צילום: גיא יחיאלי

"כדי להעניק לחברות כלים מעשיים לבניית סביבת עבודה תומכת, מכילה ומזמינה עבור כלל העובדים, אנו מפעילים את 'מדד LGBTWORK', כלי ייחודי להערכת הארגונים והחברות במשק הישראלי על פי רמת ההכלה והשוויון שלהם כלפי הקהילה. המדד מהווה כיום את הסטנדרט המוביל בישראל להערכת מצוינות ארגונית בתחום זה.

פרסומת

במסגרת הפעילות של המדד, אנו מספקים לארגונים מידע מקיף כיצד להיות שוויוניים ומכלילים יותר עבור עובדות ועובדים מקהילת הלהט"ב+, ובמקביל מעניקים לקהילה הגאה המועסקת מידע אמין לגבי איזה ארגונים הם מקומות מומלצים לעבודה עבורם. אנו בוחנים לעומק חמישה תחומים מרכזיים: תהליכי גיוס וקליטה מכלילים ושוויוניים, מדיניות ארגונית המקדמת שוויון, פיתוח וטיפוח תרבות ארגונית מגוונת, פעולות אקטיביות למניעת אפליה, ויוזמות ותמיכה בקהילה הלהט"בית בתוך הארגון ומחוצה לו".