mako
פרסומת

הסרטון שריגש את נשיא המדינה

כשנשיא המדינה ראה ב-mako את הסרטון המרגש של ג'ורג' עמירה, ילד בן 11 שמצא פתרון יצירתי להילחם בקללות שספג בבית הספר, הוא לא הצליח להישאר אדיש. רובי הזמין את ג'ורג' ובני משפחתו למשכן הנשיא, שם הקליטו השניים גרסה משלהם לסרטון

mako גאווה
פורסם:
הקישור הועתק

בעקבות הפרסום ב-mako הזמין אתמול נשיא המדינה רובי ריבלין את ג'ורג' עמירה בן ה-11 מיפו ובני משפחתו למשכן הנשיא. שם הקליטו השניים גרסה משלהם לסרטון הוויראלי של הילד האמיץ שמצא בתושייה רבה פתרון יצירתי לאלימות ולהתעללות אותה ספג בבית הספר, לאחר שילדים קראו לו "הומו", "קוקסינל", "מעודדת" ועוד.

בסרטון החדש יושבים זה לצד זה רובי וג'ורג' בדממה ומרימים שלטים עליהם כתוב: "אל תשפטו אותי על מי שני. תסתכלו עליי ואז על עצמכם. אנחנו בדיוק אותו הדבר. אלימות, עוינות, בריונות, גזענות, אלה רק חלק מהדברים הרעים שאנשים נתקלים בהם מדי יום כאן בישראל. אלה רק חלק מהדברים שאסור שיהיו במדינה שלנו".

הסרטון המקורי:

בפגישה ברך הנשיא את ג׳ורג׳ על אומץ ליבו ואמר לו: ״היוזמה החשובה שבה בחרת כדי למחות על ההתנהגות שנאלצת לחוות ריגשה אותי כל כך. יצרת שינוי אמיתי. אסור שנשתוק מול כל סוג של אלימות, זוהי לא רק הבעיה של מערכת החינוך, זוהי בעיה של כולנו. אנחנו רואים אותה צומחת סביבנו, אנחנו חשים אותה גדלה בחברה ועלינו מוטלת החובה לעצור אותה".

בשיחה עם mako גאווה סיפרה אמו, מירה עמירה, לאחר העלאת הסרטון של ג'ורג', כי היא מאוד גאה בתושיית בנה שהצליח לגייס את האינטרנט כדי לשנות את היחס אליו. "הייתי בשוק כשראיתי את כל התגובות, לא ציפינו לזה", אומרת מירה.

פרסומת

"אנחנו מיפו-תל אביב, משפחה עם ארבעה ילדים, וככה הילדים האחרים בבית הספר מתנהגים לג'ורג' וקוראים לו 'יא הומו', 'קוקסינל', אני לא יודעת למה. הם יודעים שהוא מצטיין בכיתה, ותמיד מגיע הביתה עם תעודות הצטיינות, אז אולי הם מקנאים בו".

הנשיא רובי ריבלין וג'ורג' עמירה בן ה-11
ג'ורג' עמירה ובני משפחתו עם הנשיא | צילום: לשכת הנשיא

אמש העלה ג'ורג' את הסרטון וזה צבר תאוצה וזכה למאות שיתופים. "הוא עשה את זה מרוב כעס על המצב, הוא אפילו לא אומר את המילים בסרטון. הוא לא הומו, אלו קללות של הילדים של בימינו, הוא כזה עדין, אבל הם משתמשים במילה הומו כמילת גנאי".

פרסומת

האמא מודה שניסתה לשוחח עם הסגל בבית הספר, אך הדבר לא שינה את היחס כלפי לבנה. ואילו דווקא איפה שהמורים נכשלו, הטכנולוגיה הצליחה. "בעקבות הסרט שעלה אתמול אני כבר רואה שמתייחסים אליו אחרת, וילדים רבים הצטערו על ההתנהגות שלהם. אפילו מחנכת הכיתה עשתה הבוקר שיחה עם התלמידים והם ביקשו ממנו סליחה. מה שאי אפשר היה לעשות גם אם היינו לוקחים כל ילד לשיחה בנפרד, הצליח לעשות הסרטון הוא ילד חכם. נקווה לטוב".