"תל אביב ראויה לתואר, אך לא בזכות משרד החוץ"
לאור הדיון הסוער שעוררה זכייתה של תל אביב כעיר הגאה, מגיב חן משגב, דוקטורנט באוניברסיטת ת"א ואקטיביסט הפועל למען הקהילה הגאה ומיעוטים אחרים, להאשמות משרד החוץ. "משרד החוץ והשר העומד בראשו, כמו גם חברי מפלגתו, מעולם לא קידמו או תמכו בזכויות כלשהן לקהילה הגאה בישראל, להיפך"


כתושב וכאזרח גאה בתל אביב מזה כ- 14 שנים, אני אוהב מאד את העיר ואני סבור כי תל אביב הינה עיר נפלאה, ליברלית ופתוחה כלפי הקהילה הגאה ובכלל. זאת יחד עם בעיות רבות, עם ניהול כושל של ראש עיר גרוע וטיפול נוראי באוכלוסיות מוחלשות אחרות אשר אינן מעניינה של תגובה זו.
"מתנגד לשימוש הציני של משרד החוץ"
כמי שחוקר את הקהילה הגאה וגם משתייך אליה אני מבקש לומר כי אין ולא הייתה לי התנגדות או השגות כלשהן לגבי בחירתה של ת"א לעיר הגאה הטובה בעולם.
התנגדותי העיקרית, אותה הבעתי בפני כתב הערוץ בצורה חד משמעית, נוגעת לשימוש הציני אשר משרד החוץ הישראלי עושה במצבה הטוב של הקהילה הגאה ובבחירתה של תל אביב וזכייתה בפרסים על מנת לצייר את ישראל בעולם כמדינה ליברלית המקדמת ושומרת על זכויות אדם בכלל, וזכויות להט"בים בפרט.

לכך אני מתנגד בתקיפות. לטענתי משרד החוץ והשר העומד בראשו, כמו גם חברי מפלגתו, מעולם לא קידמו או תמכו בזכויות כלשהן לקהילה הגאה בישראל, להיפך. למצב הטוב שבו נמצאת כיום העיר תל אביב אחראים אקטיבסטים ואקטיביסטיות רבים, ביניהם גם חבר מועצת העיר המצוטט בכתבה, יניב וייצמן, אותו אני מעריך עד מאד.

"הקהילה הגאה צריכה לשתף פעולה עם משרד החוץ"
יתרה מכך, ישראל מפרה בשיטתיות זכויות אדם הן בשטחים הכבושים והן בתוך תחומי הריבונות הישראלית ומקיימת משטר אפרטהייד המפלה ומקפח בני אדם על בסיס זהותם הלאומית, האתנית, הדתית והמגדרית.
הניסיון להשתמש בהישגי הקהילה הגאה, כמו למשל לשלוח ידוענים מקרב הקהילה למסעות הסברה בחו"ל או לפברק סרטונים ביו טיוב המציגים את ישראל כגן עדן להט"בי מול המצב ברשות הפלסטינית, על מנת לצייר את ישראל בעולם כמדינה ליברלית השומרת ואף מקדמת זכויות אדם היא ניסיון נואל אשר לטעמי ההתנגדות לו צריכה לבוא בראש וראשונה מתוך הקהילה הגאה ומקרב פעיליה.
זכויות אדם, לדידי, הן ערך אוניברסאלי, ואינן יכולות להיות מוגבלות רק לקהילה מופלית אחת על פני האחרת. לפיכך הקהילה הגאה אינה צריכה לשתף פעולה עם משרד החוץ בתעמולתו הכוזבת והיא מוכרחה להיות חוד החנית במאבק המשותף כנגד אפליה, קיפוח והפרה של זכויות אדם.
הכותב הוא דוקטורנט באוניברסיטת ת"א ואקטיביסט.