>> לקבוצה של mako גאווה בפייסבוק כבר הצטרפתם?

מחאה גאה (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
מאבק גם בפייסבוק | צילום: אימג'בנק / Thinkstock
בשבוע בו שטפה סערה גדולה את המדינה, סערה משמעותית לא פחות שטפה את הקהילה הגאה. ההתבטאויות החריפות של שרים וחברי כנסת נגד הקהילה הלהט"בית, יחד עם הפלת הצעות החוק למען שיוויון לקהילה, דחפו את חברי הקהילה לקום ולעשות מעשה.

כמו כל מהפכה שמתרחשת במאה העשרים ואחת, גם המהפכה הלהט"בית מתחילה בפייסבוק. כפטריות אחרי הגשם צצו להן קבוצות מחאה בפייסבוק, כל אחת מהן מציעה את הדרך שלה להצטרף למאבק, מתוך תפיסה כי המאבק הזה הוא של כולנו, אך לכולן מטרה משותפת אחת - שיוויון.

mako גאווה מזמין אתכם להצטרף לקבוצות, לאטנד את האירועים ולעקוב אחרי העמודים שישאירו אתכם מעודכנים בכל שלבי המאבק, עד לנצחון.

צובעים את הפייסבוק בצבעי השיוויון
אין תמונה
להט"בים דורשים שוויון

עמוד הפייסבוק "להט"בים דורשים שוויון" נפתח על ידי יונתן ונונו, איש חיי הלילה ופעיל ותיק בקהילה, במטרה לאחד את הקהילה בפייסבוק תחת סמל השוויון בצבעי כחול לבן שעשה עליה מארצות הברית.

העמוד נפתח באופן ספונטני והיה הראשון שהעלה על סדר היום את הסולידריות והאחדות של הקהילה למעו מטרה משותפת. בפוסט שהעלה בעמוד הפייסבוק, כתב ונונו. "בימים אלו מפלגת יש עתיד נלחמת בעבור ביטול אי שיוויון זה, אך לבד הם לעולם לא יצליחו להביס את את הבורות ואת הפרימיטביות. כל אחד מאיתנו חייב להתגייס ולעזור, כי לא בטוח שתיקרה בדרכנו הזדמנות כזו שוב. מעולם לא היינו כל כך קרובים, וחובתנו להשמיע את קולנו! היום אני מחליף את תמונת הפרופיל שלי לסמל הבין-לאומי לשיוויון הזכויות הצבוע בכחול ולבן. כי הפעם, אני נלחם לשיוויון זכויות במדינה שלי. אם גם אתם תומכים בשיוויון, החליפו גם אתם את תמונת הפרופיל שלכם לסמל השיוויון ושתפו את הסמל לכמה שיותר אנשים. אפשר להשפיע".

מלבד העבודה המצוינת שעשה העמוד בהפצת סמל השיוויון, לדברי ונונו העמוד ימשיך לפעול במטרה לרכז את כל המידע הרלוונטי בנוגע למאבק.

מטה המאבק הלהט"בי
אין תמונה
מטה המאבק הגאה

בעקבות כנס החרום שהתקיים ביום שישי האחרון המרכז הגאה, בו הוחלט על הקמת מטה מאבק שירכז את כל הפעילויות בדרך לשיוויון זכויות, נפתח עמוד הפייסבוק המרכזי של מטה המאבק.

בדברי הפתיחה של העמוד עוד נכתב: "תפקידו של מטה המאבק יהיה בראש ובראשונה להוות את הגוף המתאם והמקשר בין שלל קהילות הלהט"ב, להביא לידי ביטוי את צרכי הקהילה תוך שימת דגש על הקהילות המודרות והמוחלשות ביותר בחברה ומתוך תפיסת עולם סולידרית ואחראית. אחת בשביל כולן - כולן בשביל אחת!

מטה המאבק יהווה גוף פוליטי ויעבוד בשיתוף פעולה עם מפלגות, ח"כ, ארגונים, פעילות ופעילים אך יעמוד איתן מול נסיונות ניכוס פוליטיים בלתי אחראיים של פוליטיקאים, נציגים וארגונים מתוך ומחוץ לקהילה. אנו מתחייבות לפעול בשקיפות, בנגישות וברגישות מקסימלית לכלל המגדרים והמעמדות בקהילות שלנו".

הפגנה למען שוויון הקהילה הגאה (צילום: רועי יולדוס רוזנצוייג)
מפגינים למען שוויון בכיכר הבימה | צילום: רועי יולדוס רוזנצוייג
ביום שישי הקרוב יתקיים מפגש פתוח במרכז הגאה בתקווה שיגיעו אליו כל אלו שמאמינים ומאמינות בשינוי, בעבודה משותפת ובערבות הדדית. "לא הצבנו הנהגה בקדמת הבמה ולא חולקו תפקידים מתוך תפיסה שלדברים האלו יש מקום לעלות מהשטח ושלא בהכרח מי שיזמ/ה את העמוד או הרעיון תהיה מעורבת בניהול עצמו אלא מאפשרות מקום לשיח קהילתי".

"החלטנו להקים את מטה המאבק ממקום שקול וממקום שאומר כי הקהילה שלנו מורכבת מקהילות ומתתי קהילות רבות ומורכבות, וצריך לתת במה ומקום לכולם ובעיקר לגרום לאנשים להבין מה בעצם קורה בקהילה הגאה", אומרת רעות גיא, ממקימות מטה המאבק, עליהן נמנות גם כרמן אמקייס, ספיר סלוצקר עמרן, נועם מילר, אפרת טולקובסקי ועדי מורנו. "אנחנו רוצות לעשות את זהב דרך אחרת ושקופה. במפגש ביום שישי אנחנו נדון בהצעות השונות שהועלו עד כה".

"העמוד שהוקם שייך לכל קשת הלהט"ב וישאף לייצג אותה בצורה הטובה ביותר", מוסיפה ענת ניר, פעילה ותיקה בקהילה הגאה שהצטרפה למטה המאבק, "קיבלנו ביממה הראשונה יותר מ-1800 לייקים לעמוד מה שאומר שהיה בו צורך רב ואנשים רבים מרגישים שקולם אינו נשמע או שאינם מיוצגים".

ניר מוסיפה: "עד כה, ב-15 השנים שלי כפעילה בקהילה הגאה, רב המאבקים שלנו בקהילה רובם ככולם נוהלו על ידי גברים הומואים ולא הצליחו להכליל בצורה הזו באופן אותנטי קולות של יתר קהילות הלהט"ב. היה תהליך היפרדות של הקהילה ובגלל זה אנחנו שומעים בשנים האחרונות את המונח 'קהילות הלהט"ב', כי זרמים שונים בקהילה הרגישו שהם צריכים להקים קבוצות משלהם. אין ספק כי היה צריך להיות חלופה, אבל לא מדובר בנשים נגד גברים. זה התחיל מכך וטוב שכך, אבל המטרה איננה להרחיק גברים אלא המטרה היא לנסות לייצג נאמנה קולות רחבים ככל שניתן בקהילה. ייאמר לזכות האנשים שנתפסו כמנהיגי הקהילה, כי הם מוכנים לשתף פעולה. גם אותם אנשים המזוהים עם הנהגת הקהילה מתכנסים תחת היוזמה הזו ויש שיתוף פעולה".

קוראים לראש הממשלה להתערב
אין תמונה
דורשים שוויון מלא

עמוד המחאה הגאה - דורשים שיוויון מלא, הוקם על מנת לקדם את היוזמה של שגב אפריאט, שירלי קליינמן ויוחאי סביר, שהעלו לרשת עצומה תחת הכותרת "מכתב ה-10,000 לראש הממשלה", הדורשת מבנימין נתניהו להתערב במידי בנעשה בממשלת ישראל, לצאת נגד ההתבטאויות ההומופוביות של ח"כים ושרים במפלגתו ולהתייצב לצד הקהילה הגאה ולמען שוויון זכויות ללהט"ב.

לדברי אפריאט, נכון לעכשיו אף אחד מהארגונים הגאים אינו מעורב במהלך, אך יוזמיו ישמחו לשיתוף פעולה ותמיכה מצד ארגוני הקהילה.

על העצומה חתמו כבר קרוב ל-5,000 גולשים, וכשיגיע מספר החתימות ל-10,000 היא תוגש לראש הממשלה.

תמיכה בינלאומית במאבק המקומי
אין תמונה
דף תמיכה בינלאומית

עידן מטלון, הקים את עמוד הפייסבוק Support LGBT Rights in Israel  במטרה לעודד תמיכה בינלאומית במאבק של הקהילה בישראל. מטלון כבר השתמש בכישוריו בעבר על מנת להראות תמיכה בנושאים חשובים שונים כמו המלחמה באיידס, וגם הפעם רתם נציגים של הקהילה הגאה מעבר לים על מנת לתמוך במאבק של הקהילה בארץ לשיוויון זכויות.

"בין יתר הדברים החשובים שחשובים למאבק של הקהילה בימים אלו, אני חושב שגם תמיכה מהעולם יכולה לתרום להלך הרוח והגברת המודעות למאבק שאנחנו מתחילים בימים אלו", אומר מטלון. "יש המון אנשים מהעולם שרוצים לחבק אותנו ולתת לנו את האנרגיות להיאבק פה. בסופו של דבר כולם רוצים שיוויון זכויות, והרבה מדינות נוספטת נלחמות על כך. אני גם מאמין שתמיכה מהעולם יכולה ליצור באז תקשורתי רחב יותר. מאז שפתחתי את הפייג' אני מקבל המון הודעות תמיכה ורצון של אנשים מהעולם לעזור לנו במאבק. בקרוב אשחרר גם את הוידאו שמטרתו ליצור את הבאז סביב הנושא ולתת חיזוק וחיבוק".

מהפייסבוק אל הרחוב
אין תמונה
הפגנה בכנסת

הפגנת המחאה הראשונה אתמול בככר הבימה, הייתה לדברי המארגנים יריית הפתיחה למחאה שתמשך עד שיעברו החוקים בכנסת. ההפגנה הבאה כבר מתוכננת להתקיים ב-21.12, ובארוע של ההפגנה תוכלו להתעדכן בכל ההפגנות.

ההפגנה המשמעותית הבאה היא זו המתוכננת להתקיים שבוע הבא מול כנסת ישראל. בעמוד הפייסבוק של המחאה נכתב: "ההתבטאויות האחרונות בממשלה הוכיחו לכולנו שהמעמד הלטבפא"קי לא עתיד להשתנות. הנסיונות החוזרים והנשנים להעביר חוקים בכנסת העוסקים בזכויות אדם בסיסיות, נופלים בזה אחר זה. דבר המשאיר אותנו, הקהילה, מאחור כאזרחים סוג ב'. החלטנו שהגיע הזמן לצאת לרחובות ולהשמיע את קולנו. חשוב לנו להראות שאנחנו לא מוכנים/ות לעבור על זה בשתיקה, ובעינינו הפגנה בגן הורדים, מול הכנסת, ביום שבו היא פעילה, היא זו שתוביל את המאבק מול הגורמים הרלוונטיים.

"אנו דורשים/ות שוויון זכויות חברתי גמור, למרות הבדלי דת, גזע, מין, מגדר ונטייה מינית. כי 'אפליה היא אפליה היא אפליה' בואו נצבע את כנסת ישראל בצבעי הגאווה ונוכיח להם שאנחנו כאן כדי להישמע. אנחנו מעודדים/ות אתכם/ן ליזום יוזמות פרטיות משלכם/ן בעיר מגוריכם ולהפוך את המחאה לארצית וכוללת. המחאה הזו רלוונטית לכולנו כבני אדם במדינת ישראל. נשמח לראות מחאות דומות בחדרה, ראשון לציון, שדרות, באר שבע, קרית שמונה אילת וחיפה".

המחאה של הנוער
אין תמונה
גם הנוער מצטרף למאבק הגאה

הצעירים ביניכם, (בגיל ולא רק בנפש), מוזמנים להצטרף לקבוצת נוער למען זכויות להט"ב ונגד הומופוביה. לדברי מקימי הקבוצה, קבוצה זו הוקמה בשביל בני נוער (מכל הקשת המינית והמגדרית-סטרייטים,הומואים,לסביות,טרנסים,ביסקסואלים,א-מיניים וכו') ונועדה להילחם נגד הלהט"בפוביה וזכויות הלהט"ב בישראל.

חברי הקבוצה מריצים עצומה באינטרנט הקוראת להכנסת המאבק בלהט"בפוביה למערכת החינוך: "אנו חיים בעולם שבו המילה "הומו" היא קללה,עלבון. אנו חיים בעולם שבו להט"בים(להט"ב-לסביות,הומוסקסואלים,ביסקסואלים וטרנסג'נדרים) סופגים עלבונות מהחברה שמסביבם באופן יומיומי ושוטף. אנו קוראים למשרד החינוך לבצע שני דברים: להכניס לתוכנית הלימודים של החינוך העל-יסודי תוכנית חינוך נגד להט"בפוביה, סובלנות וקבלת האחר. ולהכניס ערכים אלה גם אל צוות המורים,למנוע גילויי להט"בפוביה מטעם בית הספר,ויצירת מערכת תומכת לכלל התלמידים, בלי קשר לזהותם המינית".